İngiltere Avrupa Birliği'nden ayrıldı

İngiltere, 47 yıl önce katıldığı Avrupa Birliği'nden (AB) yerel saatle 23:00 (TSİ 02:00) itibariyla ayrıldı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, 'AB'nin son 50 yıl içinde aldığı yönün artık İngiltere'ye uymadığını' belirtti. Johnson, kendi görevini ise halkı birleştirmek ve ülkeyi ileri taşımak olarak tanımladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre ulusa sesleniş konuşmasına, "Bu akşam Avrupa Birliği'nden ayrılıyoruz" cümlesi ile başlayan Johnson, ayrılığın bir son değil başlangıç olduğunu söyledi.

Johnson, bu ayrılığın "müthiş bir başarıya" dönüştürülebileceğini savundu.

Egemenliğin yeniden elde edildiğini savunan Johnson, insanların oy vererek talep ettiği değişimleri hayata geçireceklerini kaydetti.

Bu değişimlere örnek olarak ise, göçün kontrol altına alınması, serbest ticaret anlaşmaları yapılabilesi, balıkçılık endüstrisinin özgürleşmesini saydı.

Başbakan Johnson, yasaları ve kuralları ülke vatandaşlarının yararına yapacaklarını belirtti.

AB'nin son 50 yılda İngiltere'ye artık uymayan bir yöne evrildiğini savunan Johnson, bu savın, seçmenler tarafından onaylandığını söyledi.

Johnson, ayrılığın, AB ve İngiltere arasında yeni bir dostane ilişkinin başlangıcı olmasını istediğini de belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.