Çin'den alınan 2 milyon kit hakkında ''Ücretini Atatürk ödedi' dediler'' iddiası yalan çıktı

Bugün sosyal medyada yayılan 'Çin 2 milyon koronavirüs kitini ücretsiz gönderdi ve 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi.' iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Asılsız iddiaların yaşam alanı bulduğu sosyal medyada 'Çin 2 milyon  koronavirüs kitini ücretsiz gönderdi ve 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi.' iddiası dolaşmaya başladı. Kısa sürede olayın gerçek olmadığı Çinli şirketin sattığı 2 milyon koronavirüs kitinden sadece 50 bin tanesini hibe olduğu ortaya çıktı.
KISA SÜREDE HIZLA YAYILDI VE YALANLANDI
Özellikle Kemalist sayfalarda paylaşılan iddia kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Yeniçağ Gazetesi'nin de yayınladığı iddianın kısa süre içinde de gerçek olmadığı ortaya çıktı. Söz konusu iddiada ''Çin hükümeti, 1940 yılında ülkelerinde yaşanan kolera salgını sonrası Atatürk döneminde kurulan akademinin kendilerine yaptığı yardım dolayısıyla Türkiye'ye korona virüs tespitinde kullanılan tanı kitlerini ücretsiz gönderdi.'' ifadeleri yer aldı.
HERHANGİ BİR RESMİ AÇIKLAMA YOK
2 milyon kiti Türkiye'ye getiren, Çin’de teknoloji ve silah sanayisi alanında iş yapan firma. şirketin sadece 50 bin tanesini hibe ettiğini belirtmişti. Çin hükümeti ve söz konusu şirketin 'Ücretini Atatürk ödedi' gibi bir resmi açıklamasının da olmadığı tespit edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.