'İran Suriye'de koronavirüs ilacı test etti'

Suriyeli gazeteci Vail el Halidi, İran'ın koronavirüs testini Suriyeliler üzerinde denediğini ve Suriyelilieri kobay olarak kullandığını iddia etti.

Suriyeli gazeteci Vail el Halidi'nin aktardığı habere göre, İranlı yetkililer Suriye'deki hastanelerde koronavirüse karşı bazı ilaç ve aşılar test etti.

"TEST DENENEN TÜM SURİYELİLER ÖLDÜ"

İran tarafından yapılan testlerde Suriyeliler kobay olarak kullanılırken, Halidi teste tabi tutulan tüm Suriyelilerin hayatını kaybettiğini ifade etti.

ŞAM'DAKİ HASTANEDE YAPILDI

Mepanews'te yer alan habere göre testlerin yapıldığı hastanenin, Suriye'nin en büyük hastanelerinden olan, başkent Şam'daki Muctehid Hastanesi olduğu belirtildi.

İran, Suriye'de Esed rejiminin en büyük destekçileri arasında. Verdiği desteğe paralel olarak İran'ın Suriye üzerindeki faaliyetlerinde de son yıllarda ciddi bir artış yaşanıyordu. Suriye'de şimdiye kadar yalnızca bir koronavirüs vakasına rastlandığı ifade edilse de, gerçek rakamların çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Virüsü bölgeye getirenlerin İranlı Şii milisler olduğuna ilişkin haberler, geçen hafta basına yansımıştı.

Dünyada salgının en hızlı yayıldığı ülkelerden biri olan İran'da ise şimdiye kadar 21 bin 638 vaka tespit edilirken, 1685 kişi ise hayatını kaybetti.

10. yılına giren savaşa ilk yıllarında dahil olan İran, tıpkı Rusya gibi tarihi geçmiş bombaları, gazları ve silahları zaman zaman Suriye'de kullanmış, aynı şekilde yeni üretilmiş silahları da bu ülke sahasında denemişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.