Doğu Türkistan'da 10 bin çocuk Çinlileştirme kampına alınıyor

 Sistematik insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen Uygur Türklerinin Doğu Türkistan'da ‘’Yeniden Terbiye Merkezi’’ adı altında tutsak edilerek Çin Nazi tipi Toplama Kamplarına Kapatılması neticesinde onlardan geriye Kalan sahipsiz çocuklar Çinlileştirilmek üzere rejim tarafından el konularak sözde Çocuk Yuvalarına kapatılıyor.

Gelen son bilgilere göre evlerinden zorla alınıp yetiştirmek amacıyla bölge genelinde çok sayıda Doğu Türkistanlı çocuğun ‘’Darlitam, Melekler Yuvası, Sevgi Evi’’ adıyla tesis edilen Çinlileştirme Merkezlerine götürüldüğü öğrenildi.

Çin’in organ yayını Aksu gazetesine göre Çin komünist partisinin Aksu şehirinde 26 yatılı Anaokul inşa etmeyi planladığı ve Anaokulların bu yıl Eylül ayında tamamlanıp yaklaşık 10.000 çocuğu bünyesine alacağı öne sürülüyor.

Gözlemciler Çin hükümetinin suçsuz ebeveynleri toplama kamplarına alarak sonra köle yerinde kullanmasının ardından ortada kalan Uygur çocuklarının bir araya getirilip eğitilmesini ve erken yaşlardan itibaren Çin komünist partisine bağımlı bireyler yetiştirmeyi amaçlandığını kaydetti.





Kaynak: Turkistanpress

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.