Dünyayı sarsan skandal! E-ticaret sitelerinde insan kaçakçılığı ve pedofili... Wayfair hedefte...

ABD'de ev eşyaları ve mobilya satan Wayfair adlı e-ticaret sitesi hakkında insan kaçakçılığı suçlamasında bulunuldu. Her şey Wayfair sitesinde fahiş fiyata satılan bazı eşyaların kayıp insanların isimleriyle adlandırılmasıyla ortaya çıktı.
ABD merkezli Wayfair'in fahiş fiyata sattığı eşyaların arkasında insan kaçakçılığının olduğu öne sürüldü. Benzer bir skandal Wikileaks belgelerinde de yer alan Pizzagate skandalında da yaşanmıştı.
BASİT BİR BÜRO DOLABI, FAHİŞ FİYAT VE KAYIP GENÇ KIZIN İSMİ
Her şey ABD'de komplo teorisyeni olarak nitelendiren Tommy G. adlı bir twitter kullanıcısının ürünler ve kayıp insanlar arasındaki bağlantıyı ortaya çıkarmasıyla başladı. Basit ev ve büro eşyalarının fahiş fiyata satılması üzerine, araştırmalarda bulunan Tommy G, söz konusu eşyaların ürün adının kayıp insanlara ait olduğunu ortaya koydu. 2019'da Ohio'da kaybolan 19 yaşındaki Samiyah Mumin'in adını da içinde barındıran bir büro dolabının 12.899 dolar gibi fahiş bir fiyata satılması dikkatleri, Wayfair'in üstine çekti. 
BENZER VAKA SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Yine benzer bir üründe de Tıni Dunning adlı 15 yaşındaki genç bir kızın soyadının kullanıldığı yastığın 9.999 dolara satıldığı görüldü. Tarajaih Young adlı 13 yaşındaki kayıp bir kızın ismi de sekreter masasına verildiği ortaya çıktı. Dekor olarak kullanılan kitaplarda da İlluminati, Stanizm ve organ ticareti gibi yazıların yazması dikkat çekti. Ortaya atılan iddialar üzerine sosyal medya kullanıcıları, tüm fahiş fiyata satılan ürünler üzerinde inceleme başlatı. Bazı ürünlerdeki şifrelerden bir sonuç çokmasa da bir kısım ürünlerde isim, yer, tarih gibi sonuçların kullanıldığı tespit edildi.
ÜRÜN NUMARALARI ARAMALARINDA DA...
Fahiş fiyata satılan bazı ürünlerin kodlarının arama motorlarında aranması sonucunda çok sayıda çocuğun fotoğrafının çıktığı ve bunun da pedofili insan ticaretinin katalog ağı olduğu öne sürüldü. Bu tür ürünlerin Wayfair'le sınırlı kalmadığı ve çok sayıda e-ticaret sitesinde karşılaşıldığı belirtildi.
PEDOFİLİ SEMBOLLER ÜRÜNLERE GÖMÜLDÜ
Pedofili insanlar tarafından kullanlan bazı sembollerin fahiş fiyata satılan ürünler üzerinde de görüldüğünü öne süren sosyal medya kullanıcıları söz konusu görüntüleri takipçileriyle paylaştı. Özellikle FBI'in 2007'de yayinlanan Istihbarat Bultenin'de bu sitedeki karakalem calismasinin alt fonunda yer alan sembolün "Erkek cocuk sever" anlamina geldiği belirtildi.
HaberVakti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.