Karabağ'da 12 PKK'lı öldürüldü: Örgüt Sincar'dan Karabağ'a militan taşıyor


İşgalci Ermenistan ordusuna destek amaçlı Karabağ'a giden PKK'lı teröristleri taşıyan araç Azerbaycan ordusu tarafından vuruldu.

Milli.Az Haber Ajansı'nın Azerbaycan ordusuna dayandırdığı haberde ''31 Ekim günü seyir halinde vurulan bir aracın PKK militanlarını taşıdığı ve 12 örgüt mensubunun öldüğü'' belirtildi. Operasyonun Hocavend aksında gerçekleştirildiği ve bölgede başka PKK'lı gruplarında yer aldığı bilgisi paylaşıldı. En son son etkisiz hale getirilenlerle Karabağ'da öldürülen PKK'lı sayısının 22'ye ulaştığı vurgulandı. 

 PKK Sincar'dan militan taşıyorÖte yandan Referansmedya.com'un Irak kaynaklarından aldığı bilgilere göre Suriye sınırında yer alan ve Musul'a bağlı Sincar bölgesinde konuşlu PKK'lı teröristler Karabağ'a gönderiliyor. Referansmedya.com'a bilgi veren Irak güvenlik birimi kaynağı, Peşmerge ve Bağdat arasında yapılan Şengal anlaşması nedeniyle bölgede zor durumda kalan PKK terör örgütünün Sincar'dan 2 ayrı militan sevkiyatı yaptığını belirtti. Iraklı kaynak, Karabağ savaşına Ermeniler lehine dahil olan PKK militanlarının büyük oranda Yezidilerden oluştuğu ve 70'ten fazla teröristin İran üzerinden Ermenistan'a geçtiği bilgisini verdi. 


Referans Medya / Miraç Şamil Atalan 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.