Somali'de Türk firması çalışanları bombalı saldırı ile hedef alındı: 4 kişi hayatını kaybetti


 Somali’de bir Türk firmasına yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1’i Türk vatandaşı 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.


Somali’de 1 ve 2 Ocak 2020 tarihlerinde bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklama ile bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısı şiddetle kınanırken, saldırıda 1’i Türk 4 vatandaşın yaralandığı bildirildi.


BAKANLIK SALDIRIYA KINAMA

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı terör saldırısına ilişkin açıklamasında, “Somali’de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir.

Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali’nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükumeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.” ifadelerine yer verildi.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.