ABD açıkladı: Çin, beyin kontrol teknolojisi geliştirdi!

 


ABD cephesi, gündeme bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya attı. Çin ile uzun zamandır arası bozuk olan ülke, ticaret savaşlarını sürdürürken, çok konuşulacak bir söylemde daha bulundu. Çinli organizasyonları tek tek listeye alan hükumet, rakibinin biyoteknolojik gelişmeler gerçekleştirdiğini aktardı.


Çin beyin kontrol silahı mı yapıyor?


ABD tarafından kara listeye alınan birimlerden biri de Çin‘in Askeri Tıp Bilimleri Akademisi. Toplamda 11 kuruluşu ile birlikte kara listeye alınan akademi, ABD‘nin iddiasına göre sadece kendi çıkarlarını değil, dünya çıkarlarını da zora sokuyor. Zira üst düzey bir yetkiliye göre Çin bu akademi ile beraber, beyin kontrol teknolojisini geliştirmekte. İddialara göre geliştirmek istenen teknoloji ile, beyin kontrolünü sağlayacak silahların da üretilebilmesi mümkün olacak.


Çin’in sadece beyin kontrolü üzerine çalışmadığı öğrenilirken, ABD’ye göre gen düzenleme, insan performansını arttırma gibi konu başlıkları da, akademinin planları arasında yer alıyor. Öte yandan benzer iddialar daha önceden de ortaya atılmış, ancak herhangi bir karşılık bulamamıştı. 2018 yılından bu yana insan beyni üzerine çalıştıklarını açıkça belli eden Çin Ordusu ise, henüz bir yanıt vermedi.


2018’de Çinli nörobilimcileri, bir askerin yeteneklerini geliştirmek için beyin-makine arayüz teknolojisinin yanı sıra ses, ışık, elektrik, ilaçlar ve hatta transkraniyal manyetik stimülasyon yoluyla sinirbilimin gelecekteki savaşları etkileyebileceği konusunda ayrıntılı bir inceleme yayınladı. Uzun ve detaylı yapıya sahip olan makale çokça tartışmaları da beraberinde getirdi





Basına konuşan üst düzey bir yetkili, olanları ciddiyetle takip ettiklerini açıkladı. Çin cephesinden ise iddialara henüz bir yanıt gelmedi.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.