Fethullah Gülen'den kiliseye rekor bağış

Dinler arası diyalog, çalışmaları ile tanınan Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'in bir kiliseye yaptığı yüklü miktardaki yardım, Akşam gazetesi yazarı Nagehan Alçı köşesine taşıyınca ortaya çıktı.


ALMANYA'NIN EN ÖNEMLİ KİLİSELERİNDEN

Almanya'nın en önemli Protestan kiliselerinden biri olan Dresden'deki Frauenkirche, 2. Dünya Savaşı'nda bombalanıp yerle bir olmuş bir yapıt. Bu kilise Doğu Almanya döneminde onarılamadı. Malum komünist yönetim böyle bir öncelik ve bütçe öngörmüyordu ibadet yerleri için.Daha sonra iki Almanya birleşti ve Frauenkirche'nin onarılması gerektiği tartışmaları alevlendi. Nihayet devlet ve bireysel inisiyatifler sayesinde kilisenin onarımına 1992'de başlandı.

ONARIMI 182 MİLYON EURO TUTTU


Restorasyon çalışmaları yıllar aldı ve Frauenkirche eski haline 2005'te yeniden kavuştu. O gün bu gündür Dresden'in en önemli noktalarından biri. İbadete de açık.Onarım için toplam 182 milyon Euro harcandı. Bunun 70 milyonu Alman devletinden geldi. Geri kalan ise kişi ve özel kurumların yardımları...

EN BÜYÜK BAĞIŞ GÜLEN'DEN


Geçtiğimiz günlerde restorasyon çalışmalarını üslenen vakfın yöneticilerinden biri ile konuşuyordum. Konu dönüp dolaşıp restorasyonun finansörlerine geldi. Bunun üzerine ismini vermek istemeyen Alman yönetici şöyle dedi: Devlet desteği dışında toplanan yaklaşık 110 milyon Euro'luk yardımın en büyük bölümü Türk bir dini liderden geldi. Bu lider Fethullah Gülen'di.

ABD'DEKİ KİLİSELERE DE YARDIM EDİYOR
Bu bilgi üzerine Gülen'in şimdiye kadar başka bir kiliseye yardım edip etmediğini araştırdım. Yakın çevresi onun bu tip yardımları gizli tuttuğunu, ABD'de bazı kiliselere yardımda bulunduğunu ama bunun kamuoyunda bilinmediğini söylediler.Ben Gülen'in Almanya'daki bir kiliseye yüz binlerce Euro bağışlamasını manidar buldum.


HABER KAYNAĞI: HABER 1.COM

121 yorum:

  1. Fethullah Gülen Hoca'yı müslüman olduğu için seviyorum.Böyle bir yardım yapıldı ise Kuran ve Sünnetteki yeri nedir?
    Ya da böyle bir haber kaynakların hiçbirini adı yok dikat ederseniz fitne maçlı da çıkarılmış olabilir.
    FASIKLARDAN BİR HABER GELİRSE ARAŞTIRIN ayetinin gereğince müslümanların daha dikkatli olması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen uyu birader iyiy uykular.Ahrette aklını neden kullanmadığın elbet sorulacak

      Sil
    2. adam cokda guzel soru sormus asil sen cevap ver birader... bende simdi kalkip bir gazetede papa ayasofyanin tekrar cami haline getirilmesi icin 100 milyon euro bagisladi desem ne dusunursun?.. kaynak yok birsey yok Allah'u alem salliyo bu gazete musveddeleri.. Sadece adamlar dini hizmet yaptigi icin herkese batiyo cunku herkes ya dalalette ya fasik yada gafil..

      Sil
    3. evet haberin kaynağı olmayabilir ama bu dinler arsı dialoque yapmadığı anlamına gelmez

      bunu bilmeyerek yapıyosa Allah ona ve onun gibilere hidayet versin ve bilinçlendirsin yok eğer bilerek yapıyorsa yine Allah hidayet versin eğer hidayet nasip olmaycaksa (bizim duamız olmasıdır) Allah iki cihanda perişan ve rezil etsin

      Al-i İ'mran 19. ayette "Allah katında tek din İslamdır" diyor ki bu sebeple diğer sapık inançlara(yahudilik hristiyanlık satanizm budizm hinduizm...) Din bile diyemeyiz

      yok ben Qur'an'a inanmıyorum dersen o ayrı...

      Sil
    4. 1. Fasıldan Fasıla kitabının 3. Cilt 144’üncü sayfasında şunları yazıyor: “Hâsılı, herkes kelime-i şahadeti esas alarak etrafındaki insanlara bakış açısını yeniden ayarlamalı. Hatta onun birini söyleyip diğerini, yani “Muhammed’ ün Resulallah”ı söylemeyen insanlara bile, rahmet, merhamet nazarıyla bakmalı. Çünkü hadislerde anlatıldığına göre, Allah’ın o engin rahmeti ahirette öyle tecelli edecektir ki, şeytan bile: “Acaba ben de istifade edebilir miyim?” diye ümide kapılacaktır. Şimdi böyle bir rahmet enginliği karşısında, cimrilik yapma, o cimriliği temsil etme bize yaraşmaz. Hem bize ne? Mülk O’nun, hazine O’nun, kul O’nun. Öyleyse herkes haddini bilmeli.”

      2. Hoşgörü ve Diyalog İklimi kitabının 241. Sayfasında (Kitaba Ali Ünal ve Ahmet Kurucan önsöz yazmıştır) şöyle diyor: “Bakın Kur’an-ı Kerim, ehli kitaba çağrıda bulunurken: “Ey kitap ehli! Aramızda müşterek olan bir kelimeye gelin, Allah’ı bırakıp da bazılarımız bazılarımızı Rab edinmesin.” ( Al-i İmran/64) diyor. Dikkat edin, bu mesajda “Muhammed’ün Resulallah” yok.”

      3. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın yayınladığı Küresel Barışa Doğru (Kozadan Kelebeğe-3) isimli kitabında da şöyle diyor: “Yahudileri ve Hıristiyanları azarlayan ayetler, ya Hazret-i Muhammed sav döneminde yaşayan ya da kendi peygamberleri döneminde yaşayan bazı Yahudi ve Hıristiyanlar hakkındadır.” Hz RESULULLAH S.A.V zamanında ve zamanımıza kadar gelen süreçte yaşayanlar. Ve zamanımızda bulunan Yahudi ve Hıristiyanlar bu azarlamanın dışındadırlar. (Sayfa 260)

      Sil
  2. Dünyada her üç saniyede bir insan ya açlık ya da hastalık yüzünden ölüyor.
    "182 MİLYON EURO" 182 milyon insanın bir günlük gideridir; 130 milyon insanın ise en az bir haftalık yemek ihtiyacını gideridir..


    Allah ıslah eylesin tümünü inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapmış veya yapmamış peki erdoganın yaptırdıgı camilein degeri nedir bütün gün bomboş duran camiler birtek cuma günü içinmi trilyonlar harcandı, madem okadar müslüman kardeşleimiz açken

      Sil
    2. camilerden rahatsızlığınız var herhalde. bak ne güzel söylüyorsun sen gidmeyince kimseyide göremezsin

      Sil
    3. Sadece cuma günleri camiye gidilmez camiye günde 5 sefer gidilir.ayrıca Allahın emridir namaz kılınması diyelim ki senin mantığın doğru futbol stadları neden yapılıyor zaten bir maç ıçerde bir maç dışarda 15 günde bir kez kullanılıyor.Hemen her şehirde Atatürk evi vardır kaç sefer gittin????

      Sil
  3. adsıza katıluıyorum. hucurat süresinde Allahu teala öyle buyuruyor. araştırma yok bi şey yok. şayet öyle bi olay yoksa, bu iftiranın sonuçlarını düşünemiyorum bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cemaatten aslı astarı olmayan iftiralrı okatar çok duyuyoruz ki.En büyük iftira ve fitne KAYNAKLI HABERLER BU ARKATAŞLARDA...

      Sil
  4. sa

    arkadaslar...unutmayin...bu zaman itikad islamda en önemli mesele. Hangi itikada sahip Fetullah Gülen. Adam hiristiyanlarin ve yahudilerin de cennete girecegini söylüyor. Kurani ters yorumluyor...bu adam nasil müslüman olabilir. Siz niye bu adami arastirmadan onu seviyorum diyorsunuz? Adam bukadar zulüm gören müslüman kardeslerimiz dururken BATIL üzere kurulmus bi hiristiyanlik dinini maddi ve manevi destekliyor. Sizin hic akliniz calismiyor mu? Lütfen bu adamin pesine takilmadan önce adamin hayatini ve islam ile baglantisini arastirin. Hangi meshebe bagli, hangi itikad (ehli sünnet, ehli bidat...vs...)

    YanıtlaSil
  5. Aklıselim olan her insan, her müslüman bunun aslının astarının olmadığını idrak eder ve bilir. Fakat bizde şu veya bu taktikle Fethullah Gülen adını bir fitne içerisinde anmaya azami gayret ediyor. Buna benzer bir fitneyi geçtiğimiz yıllarda CD ler le yapmaya çalışmışlardı. Bu fitneyi yayanı tarih affetmeyecektir. Nasıl ki aleyhinde yazdığı insana zarar verir aynı şekilde yazana da müfteri ve yalancı damgasını vurur alnına. O damga ile hayatı boyunca gezer durur. Yazıklar olsun yalan yazanlara, yazıklar olsun yalana yargılamadan inananlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıklar olsun aklını kullanmayana.

      Sil
    2. Evet yazıklar olsun aklını fitne fücur işlere kullananlara. Bu haberi yapan kadın, ertesi günlerde yalanını itiraf etmişti. Siz neyin peşindesiniz? Kurandan sünnetten siyerden hiçbir şey anlamıyor musunuz?

      Sil
    3. DOĞRU KARDEŞ O İŞLERDEN SADECE SEN ANLIYORSUN. UYU...

      Sil
  6. "Size bir fâsık bir haber getirirse, onun doğruluğunu araştırın" mealinde bir âyet vardır. Fâsık ise, Allah'ın emir ve yasatlarına uymayana denir. "ismini vermek istemeyen Alman yönetici"nin haberi aynen kabul edilemez. Onların Allah'ın emir ve yasaklarına uymayan halleriyle fâsık taifine girdikleri şüphe götürmez. Meyveli ağacın taşlanması gibi, Hocaefendi aleyhindeki bu gibi söylentilere "mal bulmuş magribi" gibi yapışıp hemen inanmak ve başkasını da inandırmağa çalışmanın günahı düşünülmelidir. Necati

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizlerin kafası yıkanmış oğlum gerçek hocanızın yolundan gidin adam koç gibi cezaevlerinde yattı inancı uğruna sıkıntı çile çekti ve allah rahmet eylesin öldü ya öğrencileri ne yapıyor amerikaya kaçıyor şatoda yaşıyor t.c sınırlarında idammı var gelmiyor yoksa t.c adammı yiyor yamyammı gelsin cezası varsa çeksin öyle papanın yanına gidip yaverleriyle el öpmek değil kim yazdıysa allah razı olsun doğrudur bu adamdan her şey beklenir

      Sil
  7. MİLLİ GENÇMayıs 17, 2009

    dOĞRU VE yalnış...Bakın nasılda savunmaya geçtiler..İki yönlü bakıyorum hadiseye...Diyalogculuk oyunlarını kim oynadı?
    *hRİSTİYAN VE yAHUDİLERİ DOST EDİNMEYİN a*YET-İ kERİMESİNİ YOKMU SAYACAĞIZ ? FASIKLAR HABER GETİRMİŞ VE BU HBER YALANMIŞ! EYVALLAH PEKİ DİNLERARASI FASIKLAR TOPLATISI DİYALOGU İÇİN NE DÜŞÜNÜYORUZ!

    YanıtlaSil
  8. HRİSTİYAN WE YAHUDİLERİ DOST EDİNMİŞ BİR BELAMIN NESİNİ SAVUNURSUNUZ ?? FİLİSTİNDE CECENYADA AFGANİSTAN IRAKTA ONCA MUSLUMAN HUNHARCA KATLEDİLİRKEN KILINI KIPIRDATMAYAN KÜRESEL TAGUTLAR TARAFINDAN PAŞALAR GİBİ BESLENEN FETONUN BUNU BİR VEFA BORCU OLARAK YAPMASI ÇOK MU ??? ONLAR OLMASA FETO BİR HİÇÇ ... HALA DA BU BELAMI SAVUNAN OLURSA TEK DUAM ŞUDUR RABBİMDEN FETO İLE HAŞRETSİN ONU AHİRETTE ...

    YanıtlaSil
  9. gerçek müslümanlar savaş meydanlarında canlarını islam için ortaya koyuyorlar bu kendini bilmez parasını bile islam için harcamıo bu adama ve onun peşindeki insanlara hayret ediorum doğrusu!!!
    “Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dostlar edinmeyin. (Bunu yaparak) Allah’a, kendi aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?” (Nisa Sûresi:144)

    “Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinenler, onların yanında izzet (güç ve şeref) mi arıyorlar. Bilsinler ki gerçekten bütün izzet ve şeref yalnızca Allah’a aittir.” (Nisa Sûresi:139)
    Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.
    (MÂİDE suresi 57. ayet):
    apaçık ayetler dururken onları dost edinenlerden beriyiz biz!!!

    YanıtlaSil
  10. Kişiye göre ayrı kural uygulamak, yanlıştır. ("ismini vermek istemeyen Alman yönetici"nin haberi aynen kabul edilemez) doğrudur.

    Peki Ergenekon Davasında birçok kişi "adı devlette saklı" kişilerin bugünedek kanıtlanmamış sözleri ile neden hapiste?

    Hocaefendi hiç değilse, güzel villasında sevenleriyle yaşıyor. Zaman ve yandaşları neden Türkiye'nin başka insanları hapiste olunca konuya başka türlü yaklaşıyorlar.

    YanıtlaSil
  11. bizlerde burda birbirimizi yiyek onlarda saman altından su yürütsünler

    YanıtlaSil
  12. nedir bu gülen düşmanlığı yaa, başka işiniz mi yok sizin. bırakın böyle saldırmayı da, bi iş yapın..

    uydur uyduryaz. ne güzel bi haber sitesi beeeee !!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapiyoruz iste kirli camasirlari ortaya dokuyoruz. yureginiz varsa gercegi soyleyin boyle kacak guresmeyin

      Sil
    2. sizin bir kanıtınız var mıdır ki bu belam adamı savunabiliyorsunuz? burda bir kaynak var. kadının kanıtı olmasa yalan olsa, bu haberi yayın yapamaz.

      Sil
  13. Sayın ziyaretçimiz....Haberin kaynağı alttadır.Haberlerin kaynağı ve içeriğinden dolayı direk olak kaba softa ve ham yobaz olarak ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ' ne saldırmanız yakışıksız olup Bilgi yoksunluğun(uz)dan kaynaklandığını düşünüyoruz...

    ...İlginize sunarım...

    editör

    YanıtlaSil
  14. BEN İKİ TARAFI DA SAVUNMADAN ŞUNU DİYECEĞİM: BÖYLE BİR YARDIMI YAPANIN AKIBETİ ZATEN BELLİDİR,YOKOLUP GİDER... PEKİ: YA YAPILMADIYSA...! TAMAM, KAFİRDEN DOST OLMAZ AMA, MÜSLÜMAN OLANLARA OLDUĞU GİBİ, OLMAYANLARA DİNİ ANLATMA EMRİ VAR.(EMR-İ BİL MAĞRUF...)HERKES KENDİNİ GÜZELCE YETİŞTİRSE, KİM NAPARSA YAPSIN BU DİN ZATEN YÜKSELECEK YENİDEN... KİMİN NAPTIĞINA DEĞİL, KENDİMİZE BAKALIM...

    YanıtlaSil
  15. anadolu haber kaynağı altta diyorsun ama nedense hoca efendiyi kötüleyen her mesaj bu sitede. Zırt pırt bana mesaj atıyorsunuz yok hoca efendi şöyle, yok hoca efendi böyle. herkes kendine baksın ve başkasını karalamaya çalışmasın...

    YanıtlaSil
  16. Adsız Kardeşim bu haberler sadece bizde değil bütün Haber sitelerinde yayınlanmaktadır..bu haberin başlığını yazıp internette bir araştırın bakalım bizdenönce kaç haber sitesinde yayınlanmış..Araştırdınızmı? velhasıl mail grupları ile ilgili yaptığımız açıklama aşağıdadır ...İlginize sunarız...

    BU KONUDA OLDUKÇA FAZLA ŞİKAYET ALMAKTAYIZ..ONDAN ÖTÜRÜ BİR AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYDUK...

    SİZE VEYA BİR BAŞKA KİŞİYE DİREK OLARAK MAİL YOLLAMAMAKTAYIZ...SİZE GELEN BU MAİLLER ÜYESİ OLDUĞUNUZ MAİL GRUBU İLE ALAKALI OLUP BİZİM HABER MAİLLERİ O GRUBA ULAŞINCA DİREK OLARAK SİZE DE GELDİĞİNDEN BİZİMLE MUHATAP OLUYORSUNUZ..ÜYESİ OLDUĞUNUZ MAİL GRUBU İLE İRTİBATA GEÇMELİ VE İSTEĞİNİZİ ORAYA BİLDİRMELİSİNİZ..YOKSA BİZİM SİZE GELEN O MAİLLERİ ENGELLEME GİBİ BİR İMKANIMIZ YOKTUR..50'DEN FAZLA MAİL GRUBUNA HABER YOLLUYORUZ VE O GRUPLARIN HİÇ BİRİ İLE DE İRTİBATIMIZ VEYA MÜDAHALE İMKANIMIZDA YOKTUR

    SAYGILARIMIZLA

    ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

    YanıtlaSil
  17. Fetullah Gülen adında ki şahsiyetin Amerikan Uşağı olduğunu herkes bir gün öğrenecek inşallah..Ama yorum yapanlardan bi arkadaş onu savunanları onunla birlikte haşretsin demiş.. Öylede olmasın benim tanıdığım sevdiğim insanlarda var..Allah hidayete erdirsin diyelim... için sevdiğimiz insanları da yakmayalım..
    İslam için dil dökenlere selam olsun...

    YanıtlaSil
  18. Sevgili HABERCİ Kardeşimi

    Demişsin ki biz elli gruba email gönderiyoruz. Vay peki bu gruplara gönderme hakkını kimden aldın hangi hakka istinaden bana e-mail gönderebiliyorsun.

    Benim e-mail bobardımanına tutma hakkını size kim verdi. Böyle yaparak benim zamanımı çalmıyor musunuz. Böylelikle benim hakkımı ihlal etmiş olmuyor musunuz. Benim hakkımı kim ödeyecek.

    Saygılarımla
    ANADOLU HABER MAĞDURU

    YanıtlaSil
  19. Kendisini Anadolu Haber Mağduru ilan etmiş arkadaşım;

    Siz yukarıda yazdıklarımı okudunuzmu...Okumuşsunuz farzediyorum ve anlamadığınızı söylüyorum...Bak google isimli kuruluşun bedava olarak açtığı Mail gönderme ve haberleşme ve bilgi edinmeye yrayan gruplar isminde her insanın ve interneti kullanmayı bilen her kişinin oluşturabileceği bir hizmeti var!

    Şimdi bu mail gruplarına sadece Türkiyede değil dünya çapında milyonlarca kişi üye ve o mail gruplarını kuranlar her kimse maili gönderenin o kişilerle irtibatı olamaz..Sen üye olmuşsun bir yere ve gelmişsin bize hak ve hukuktan bahsediyorsun..Senin istediğin şekilde bir haber yayınlanamaz hiç biryerde ..Aynı zamanda senin hakkını biz değil üye olduğun o grpta ara biz kişiye özel mail yollamayız...Senin sorununda bizle değil dediğimiz gibi üye olduğun grupladır

    YanıtlaSil
  20. Hocaefendiniz gitsin Papa Hazretleri ile ortak bir diyalog dinini icra etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin pisikolojin bozuk.sana tavsiyem tedavi olman..gıybet,iftira,kulhakkı öbür dünyada başına iş açar.

      Sil
    2. la millete hakaret edeceğine TEMİZ olduğuna dair bi belge çıkarın lan!

      Sil
  21. sevgili anadolu haber günlüğü yetkilileri ben ilkkez buraya yorum yazmakla beraber bir çok gurup üzerinden haberlerinizi ilgiyle ve hayranlıkla takip etmekteyim allah razı olsun çalışmalarınızda başarılar dilerim
    Fethullah gülen konusuna gelince ben yıllar öncesinden bizzat ekranlardan izlediğim iki haberi aktarayım belki konuya yardımı olur 1993 te bir gün haberlerde yahudilerin filistinli çocukların kollarını taşlarla canlı yayında kırdığı haberine fethullah gülenin yorumu teröristler için yapacak bir şey yok demekle yetinirken çok değil bir kaç hafta sonrası filistinli bir mücahidin bir yahudi otobüsüne düzenlediği intihar saldırısı üzerine izmirdeki kürsüsünde muhterem fethullah gülen iki gözü iki çeşme ağlıyordu vay efendim neymişte o otobüste iki tane yahudi çocuğu varmışmış kolları taşlarla kırılan filistinli çocuklar tabiki terörist olduğu için çocuktan sayılmamaktadır allah tüm müslümanlara hidayet ve basiret nasip eylesin amin.

    YanıtlaSil
  22. selamunaleykum...

    arkadaslar...bu zamanda Fetullah Gülenin pesinde giden kardeslerimiz ya inadindan gidiyorlar, ya da gercekten sihirlenmis ve onun fikirleri ile zehirlenmis olmalari lazim. Bu adam islamiyetin düsmanlarina kucak aciyor, onlara Anadoluyu vermek icin zemin hazirliyor, bir kücük yahudi cocuk ölmüs diye günlerce uykusundan oluyor (kendi ifadesine göre), ama bakin hic islama hizmet etmiyor. Kafirlerin dost edilmemesini hic ortaya koymuyor. Kuran ayetlerini sert buluyor. Cennete girmek icin Allahi bilmek yeterlidir diyor, Resulullah sart degildir diyor. Oysaki bu da ayette sabit. Kim beni ve Habibimi rederse o muhakakk ki zalimlerdendir!!!!! Görmüyormusunuz kafirler ne zulümler ediyor biz müslümanlara, nasil müslüman Türkiye bunlari göremiyor ve yapmacik bir dinlerarasi diyalog belasini bariscil, hosgörülü vs buluyor. Sanki Islam hosgörü dini degilmis. Sanki birinci ve ikinci cihan harplerini müslümanlar cikarmis, sanki osmanli devleti kafirlere zulüm etmis.Irakta amerikan askerlerinin bizim bacilarimizin namuslarini acimasizca kirlettiklerini bilmiyormusunuz, filistinde siyonist yahudilerin ifadesini hic duymadiniz mi. Satilla ve Sabra da yüzlerce müslümanlari katlettiler ve onlarin lideri Ariel Sharon dedi ki, bizlere kimse karisamaz, biz istedigimizi yapariz. Cünkü siyonizm bunu emrediyor! Ve Fetullah Gülen de bunlarla icice. Yazik böyle zalimin pesinde kosanlara. Allah hidayet versin

    YanıtlaSil
  23. Zilzâl sûresi son âyetlerinde belirtildiği gibi, zerre kadar hayır karşılıksız kalmayacak; zerre kadar şer karşılıksız kalmayacaktır. Bu sebeble, hepimiz kendimizi, son pişmanlığın fayda vermeyeceği o büyük hesap gününe hazırlayalım. Yaptıklarımızın, söylediklerimizin, yazdıklarımızın mesuliyetini idrak hali ile yaşamağa çalışalim.
    Hoca efendiyi diline dolamayı kendine baş meşgale etmenin de ne gibi sonuçlar getireceğini, o büyük hesap günü gelmeden düşünüp araştırıp öğrenmeğe çalışalım.
    Herhangibir insanı bile dünyada sevabı ile ve günahıyla yargılayıp cennetlik veya cehennemlik olduğunu söylemek hakkı insana verilmemiştir.
    Bilhassa alimlere saygısızlıkta israr edenlerin, şüpheli bir imanla âhirete gideceği kitaplarda yazılıdır.
    Bunun ne fecî bir akibet olduğunu Müslümanlar bilir ve ona göre kendi tavır, davranış ve sözlerini kontrol etmeğe çalışır.

    YanıtlaSil
  24. Sadece Müslümanlar Cennet'e girecektir demiş bir arkadaşımız ama İslamiyet'le Hz. İsa (a.s.) arasındaki Hristiyanlar nereye gidecek peki, Peygamber Efendimizin (s.a.v) hadislerine bakarsanız o arada kalan Hristiyanlardan belli bir donemi icin ibareler vardır. Ben Müslümanım ve Almanya'daki kiliselerden de çok müslüman kardeşimiz çeşitli yardımlar alıyor. En basiti hamilelik yardımıdır ve degeri hamile başı 620 euro civarındadır kişinin durumuna gore. Dinine bakılmasızın...

    Peki soruyorum size dinler arası savaş mı uygun hoşgorumu uygun. Ali İmran suresini bi okuyun meal olarak. Milletimizin hatası Kur'an-ı Kerim'i bütünüyle incelememesi. Dinimizde kaynaklar : Kur'an-ı Kerim, Hadis, Tefsiz, İcma, Kıyas...

    Hangimiz dinimizi tam anlamıyla biliyoruz. İnternete her önüne gelen kendi görüşünü yazıyor ister haber olsun ister İslami olsun. Hangimiz gerçek kaynakları tam olarak biliyoruz.

    Ve bu haber asılsız olabilir, iftira ise vebali yapanların boynuna, gerçek ise neden boyle birsey yapılmıs İslami acıdan bakılsın.

    Herkes tvlerin başına geçip boş vakit öldürene kadar, Maneviyati tam anlamıyla yaşasa, şu an ulkemiz karışmaz ve herkes hayırlı evlat yetiştirir. Evlatlarımızı nasıl yetiştiriyoruz ve nasıl örnek oluyoruz kendimize lütfen bu soruyu soralım...

    Tabiki İslam için bazı kesimlerin açtığı savaş hiç güzel karşılanacak birşey değil. Elbet Allah c.c. adaleti büyüktür ve zulüm yapanların sonunu da Kur'an-ı Kerim'de söylemektedir. Kavimleri helak etmiştir ki ibret olsun diye ve hala insanlık akıllanmamıştır.

    Kainat'ta herşeyin bir zıddının oldugunu ilim adamları da araştırıp bulmuşlardır, iyi kötü, güzel çirkin, inanan kafir...

    Ha şunu soyleyim, İnanan herkes Cennet'e girecektir ama Allah'a inanan herkes. Ama kimisi direk girecektir, kimisi Cehennem'den sonra Cennet'e girecektir, dini ne olursa olsun Allah'a inansın. Ebediyyen Cehennem'de kalacaklar da vardır ki onlarla ilgili bilgileri de siz araştırın...

    Fethullah Hoca'nın bir de Afrika'daki ataklarına bakın, eğitimi ve yardımı nerelere yapıyor, Allah razı olsun diyebilmeliyiz, zira bu dunyada sadece ABD yok, Türkiye yok, AB yok...

    Allah Vatanımıza ve Milletimize Yardım Eylesin ve Bizleri Cennet'e girecek kullarından eylesin...

    Kaan Türksoy

    YanıtlaSil
  25. Bu haber bana milli görüscü bir arkadastan geldi.Inanmiyorum.Milli görüsünde fethullah hocayi hedef almasini islam ve müslümanlikla bagdastiramiyorum.
    allah hepimize istikamet versin.
    Kimin imanli-kimin imansiz oldugunu allah biliyor.Fethullah hoca müslümanim diyorsa kimse müslüman degildir diyemez.

    YanıtlaSil
  26. MEHMET SARIKAYAMayıs 18, 2009

    MEHMET SARIKAYA
    Selâmun aleyküm,
    Haberi bendeniz de okudu, tabii ki yorumlarını da.
    Eleştiri yazanlar her nedense açık açık ismini vermemişler. Bunun nedenini anlamış değilim.
    Bendeniz Mehmet SARIKAYA, Uşakta ikamet ediyorum. Araştırmacı ve yazarım. http://www.haberkalesi.com da yazıyorum.
    Fethullah Gülen hakkında lehinde ve aleyhinde yazanlar var.
    Bu haberin ne dereceye kadar doğru olduğunu bilemem. Fethullah Gülen'in adını açıkça verebilen bu alman, acaba kendi adını niye açıkça vermiyor. Adını vermeyen birinden ibaresi ile verilen haberler en azından %50 şüphe içerir.
    Şunu söylemeliyim. İslâm'da İmân Hz. Muhammed'in peygamberliğini tasdik etmekle gerçekleşir. Sadece Allah inancı insanı cennete falan sokmaz. Kimse kusura bakmasın Cennet ahır falan değildir. Peygamber'in peygamberliğini kabul etmeyen, istediği kadar Allah'a inandım desin koskoca bir kâfirdir.Kafir gerçeklerin, doğruların üstünü örten ve gizleyen kişidir. Bu bir.
    İkincisi Fethullah gülen ile Recep Tayyip arasında çok büyük bir benzerlik vardır.
    Biri yahudi çocukların öldürülmesine ağlayıp göz yaşı döker, vaaz kürsülerinde de aynı şeyi yapar artisce ağlar ama müslüman çocuklar öldürülünce teröristleri kasdederek onlara yapılacak bir şey yok der. Öbürü de Iraklı müslüman kardeşlerimizin vatanlarını işgal etmesi için Amerika'ya bütün yolları açar, bu da yetmiyormuş gibi, üstüne üstlük o kardeşlerimizin evlerini-barklarını tepelerine yıkan, öldüren, şehit eden, çocukları öksüz ve yetim bırakan, namusları kirletip camilere pisleyen Amerikan conileri için sağ-salim yurtlarına dönmeleri dileğiyle duâ eder. Bunların her ikisi de Allah'ın Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin emirlerini ellerinin tersi ile itiveren kişilerdendir.
    Allah onlara hakiki iman ve gerçek akl-ı selim ihsan eylesin!
    Ve's-Selâmu alâ men'it-tebea'l-HÜDÂ

    YanıtlaSil
  27. MEHMET SARIKAYAMayıs 18, 2009

    Bismihi Teâlâ,
    Selâmun Aleyküm.
    Kaan Türksoy'a:
    Güzel demişsin, İslâm'ı iyi bilmiyoruz diye.
    Bu doğru. Ancak siz de bu gruba dâhil olduğunuz halde fevkalade ahkâm kesmişsiniz. Allah'a inanan herkes cennete girecek diyorsunuz. Buna Kur'ândan, hadiysten bir delil getirebilecek ilme sahip misiniz? Kur'ân ve Tefsir hakkında ne biliyorsunuz. Hiç Akaid ilmi, Fıkıh ve Fıkıh Usûlü, Hadiys ve Hadiys Usûlü okudunuz mu? Kur'ân tercümesini okumak, İslâmi konularda ahkam kesme yetkisini verir mi insana.
    Allah'a inanan herkes senin dediğin ve iddia ettiğin gibi, cennete falan girmez. Peygamber'i inkâr eden Allah'ı da inkâr etmiş sayılacağı için kâfir olur, Kâfirlerin âhiret yurdundaki yerini ise Allah tayin etmiştir. O yerin neresi ve orada ne kadar kalacağı da Kur'ânda açık açım yazılmıştır.
    Aşk insanın gözünü kör eder derler ya, doğrudur. Âşık mâşukunun hatalarını göremez, gördüklerini de örtbas etmeye çalışır. Fethullah Gülen'in sevenleri de basiretten uzak oldukları için onun eleştirilmesine tahammül edemiyorlar, onun hatalarını örtmeye, hatta onları doğru göstermeye gayret ediyorlar. Hakkın üztünü ne kadar örtmeye çalışsa da bazı insanlar, hak haktır. Hak olmaktan bir şey kaybetmez. Batılı, yanlışı, hatayı ne kadar da görmezden gelseler,onları doğru olarak lanse etmeye çalışsalar, yanlış yapanı savunsalar da bazı insanlar, onların hepsi baştan sona hatadır, onları savunmak, onları sevaba çevirmez.
    Ve's-Seşâmu alâ men'it-tebea'l_HÜDÂ

    YanıtlaSil
  28. "HELALİÇİN YAZDI ...
    ZİLZÂL SÛRESİ SON ÂYETLERİNDE BELİRTİLDİĞİ GİBİ, ZERRE KADAR HAYIR KARŞILIKSIZ KALMAYACAK; ZERRE KADAR ŞER KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR. BU SEBEBLE, HEPİMİZ KENDİMİZİ, SON PİŞMANLIĞIN FAYDA VERMEYECEĞİ O BÜYÜK HESAP GÜNÜNE HAZIRLAYALIM. YAPTIKLARIMIZIN, SÖYLEDİKLERİMİZİN, YAZDIKLARIMIZIN MESULİYETİNİ İDRAK HALİ İLE YAŞAMAĞA ÇALIŞALİM.
    HOCA EFENDİYİ DİLİNE DOLAMAYI KENDİNE BAŞ MEŞGALE ETMENİN DE NE GİBİ SONUÇLAR GETİRECEĞİNİ, O BÜYÜK HESAP GÜNÜ GELMEDEN DÜŞÜNÜP ARAŞTIRIP ÖĞRENMEĞE ÇALIŞALIM.
    HERHANGİBİR İNSANI BİLE DÜNYADA SEVABI İLE VE GÜNAHIYLA YARGILAYIP CENNETLİK VEYA CEHENNEMLİK OLDUĞUNU SÖYLEMEK HAKKI İNSANA VERİLMEMİŞTİR.
    BİLHASSA ALİMLERE SAYGISIZLIKTA İSRAR EDENLERİN, ŞÜPHELİ BİR İMANLA ÂHİRETE GİDECEĞİ KİTAPLARDA YAZILIDIR.
    BUNUN NE FECÎ BİR AKİBET OLDUĞUNU MÜSLÜMANLAR BİLİR VE ONA GÖRE KENDİ TAVIR, DAVRANIŞ VE SÖZLERİNİ KONTROL ETMEĞE ÇALIŞIR."

    Çok doğru...

    YanıtlaSil
  29. Gülen'in kiliseyi restore ettirdiği iddiası doğru değil


    Fethullah Gülen'in Almanya'da bir kilisenin restore edilmesi için yüz binlerce Euro bağışladığı iddiasının gerçek olmadığı açıklandı.



    Akşam Gazetesi'nden Nagehan Alçı'nın cumartesi günü kaleme aldığı iddialar hakkında açıklama yapan Gülen'in vekili avukat Orhan Erdemli, "Söz konusu iddia doğru değildir, böyle bir yardım hiçbir zaman varid olmamıştır." ifadesini kullandı. Akşam Gazetesi yazarı, Almanya Dresden'deki bir kilisenin restorasyonu amacıyla devlet desteği dışında özel kişi ve kurumlardan 110 milyon Euro toplandığını belirtip bu yardımın büyük kısmının Fethullah Gülen tarafından karşılandığını ileri sürmüştü.

    İSTANBUL ZAMAN,18.5.2009

    YanıtlaSil
  30. birbirimeze nasıl düştük neredeyse küfürleşecez nerede kaldı müminlerin kardeşliği nerede? amerikalı avrupalı ingiliz vs.misyonerlerinin 3.dünya ülkelerini nasıl sömürdüklerini nasıl ele geçirdiklerini hiç mi görmüyorsunuz açın gözlerinizi etrafınıza bakın ve f.gülen i eleştirirkin siz islam adına ne yapıyorsunuz kendi adınıza neyapıyor sunuz ben bu cemaatin içinde olan biri değilim uzaktan izliyorum ama gördüğüm bu cemaat uyumuyor dünyanın her tarafında etkili bir çalışma içindeler ve başarıyorlar ALLAH onun yolunda çalışanları vatanını milletini ailesini bırakıp mücadele eden kardeşlerimizden razı olsun ve bize de onlar gibi mücadele etme azmini nasip etsin. c.alp

    YanıtlaSil
  31. Kardeşim Zaman Gazetesi bazı şeylerde kendi çıkarları sözkonusu olduğu zaman veya söz konusu fETULLAH gÜLEN OLDUĞU ZAMAN HEMENCECİK açıklama yaparken cOCA cOLA REKLAMLARINI NEDEN YAYINLADI? YA DA TÜRBAN TEFERRUATMI iSLAMA GÖRE HÜKMÜ NEDİR Bİ AÇIKLAYI VERSİN....Fettullah gülen ne der bu hususlarda dinler arası diyalog nedir.* fETULLAH HOCA Filistin,afganistan müslümanlarının feryatlarını duyuyormu AMERİKA'DA NE İŞİ VAR HALA OOOOOOO bir yğın soru var kafamızda...Kardeşim bu söylenenleri su ile yıkasan temizleyemessiniz..Ateş temizleyebilir ancak ateş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah rızasını düşünen hiç bir Müslüman, hatta Müslüman bile olmasa azıcık onuru olan dürüst bir insan bu kadar basit yorumlar yapmaz ve düşünce sergilemez. Bu olumsuz yorumların üç izahı olabilir,
      Birincisi; İman zayıflığı
      İkincisi; Kişilik bozukluğu,
      Üçüncüsü; Bilinçli bir İslam, Müslüman Türk ve Türkiye cumhuriyeti düşmanlığıdır.

      Sil
  32. Ey Müslüman görünümlü fitneci güruh ve bu güruhun arkasında sürüklenen zavallı Müslümanlar,
    Şu an dünyadaki en büyük mücahid cemaate iftiralar atarak, hakaretler savurarak ahiretinizi nasıl tehlikeye attığınızın farkında mısınız? Filistin, Irak ve Afganistan'dakiler dahil tüm dünya Müslümanlarının son bir ümit olarak gördüğü bu cemaatin karşısında olmakla Hz. Muhammed davasının karşısında durduğunuzun farkında mısınız? Yarın, Hz. Muhammed'e ne diyeceksiniz? Rahat döşeğimde yattım ve maalesef davan için çalışanlara küfürler savurdum mu diyeceksiniz? ALLAH celle celaluhu size akıl versin ve fitnecilerin de kökünü kurutsun. (Not: Dindarlığımı eleştiren bari Müslüman olsa demiş ya şair, Zaman'da, YeniŞafak'ta Coca Cola reklamları çıkarken, bu sitede de İncil reklamları gözüküyor. Farkında değillerse uyaralım bari)

    YanıtlaSil
  33. neden bu kadar düşmansınız fethullah gülene anlayamıyorum.ben yaklaşık 15 yıldır cemaatin içinde biri olarak bu habere kesinlikle inanmıyorum.haber kesinlikle yalan .kitaplarınıikasetlerini ve vaazlarını dinleyen birisi kesinlikle bu haberin doğru olmadığını hemen anlıycaklardır.bu habere inananıpta hemen fethullah gülene sataşmaya başlayıp eleştirenler kul hakkının sanırım ne demek olduğunu bilmiyorlar.

    YanıtlaSil
  34. yahu editörümüz neden hep fethullah gülen hocaefendi ile ilgili seçilmiş (kötü) haberleri yazıyor bu adamın hiçmi iyi yanı yok....adil olun....eğer gerçek bir haber olsaydı o kadar tv kanalı var neden onlar yazmıyorda sadece bu editör yazıyor....anadolu haber günlüğünü şiddetle kınıyorum...ve haber kaynaklarına güvenmiyorum...yanlı yazılar taraflı yorumlar...yeter artık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tv kanallarında veya gazetelerde adı geçen kişi hakkında olumsuz yazanların yazılarının yayınlanmadığını veyahut işlerinden atıldıklarını
      duymayacak kadar gözleriniz ve kulaklarınız kapalı ise, Türkiyede ve dünyadaki tv ve gazetelerin küresel şer odaklarının borazanlığını yaptıkları ve zulümlerini gizledikleri oranda hayatta kaldıklarınıya da aksi durumda bir bir susturulduklarını bilmeyecek kadar uykuda iseniz diyecek ne olabilirki?.

      Sil
  35. Yahu gülmemek elde değil!
    Kardeşim okumayın Ozaman Haberlerimizi ...Size gelin okuyun diyenmi var...Anadolu Haber Günlüğü'de yayınlanan her haberin kaynağı altındadır.Fetullah Gülen ile ilgili seçilmiş (kötü)haberleri yayınlıyor diyorsunuz.Anadolu Haber Günlüğü'ne Fetullah Gülenle ilgili (iyi) Haber yayınlayın demekle eştir bu söylediğiniz ki biz bazıları gibi paket veya düzmece haberler yayınlayarak halkı etkilemiyoruz.Gücümüzü Anadolu İnsanından Alıyoruz..Fetullh Gülen ile ilgili (iyi) haber okumak istiyorsanız bir sürü medya kuruluşu var ona çalışan gidip okuyunuz..Fettullah Gülen gelip dese ki ABD emperyalisttir ABD Iraklıları katletti, biz alır o (iyi)haberi manşete taşırız! Tayyip Erdoğan ONE MİNUTE 'demişti davosta biz HELAL OLSUN dedik bu sayfalarda yani hep (iyi)haberleri yayınlıyoruz emin olunuz

    saygı ile

    editör

    YanıtlaSil
  36. İsmim isa zku de maliye okuyorum Iraktaki Afganistandaki veya zulüm altındaki bir başka ülkede gülen ve ekibinin gerek eğitim gerek sağlık alanında yaptılkarı takdire şayandır gülenin arkasından gidenleri geri kafalıkla suçlayanların eğitim durumlarını merak ediyorum çünkü yurtdışına gönüllü olarak giden öğretmenlerin çoğunun boğaziçi hacettepe mezunu olduğunu biliyorum (acaba bu adamların kafası hiç çalışmıyor mu(!))onu geçelim bu kjişilerin sayesinde her yıl türkiyede türkçe olimpiyatları düzenleniyor bir afrikalı çıkıp milli marşımızı bizdwen güzel okuyor (yalan mı) oralarda türk bayrağımız göğsünü gere gere dalgalanıyor bu kadar şey olduktan sonra diyoruz ki bu admlar (gülen ve ekibi) şöyle böyle İNSAF bu adamın dini kullandığını öne sürenler merak ediyorum din adına ne yapıyor bir hadis 'BİRGÜN BENİM ADIM GÜNEŞİN DOĞDUĞU BATTIĞI HER YERE ULAŞACAK'BUNU KİM ULAŞTIRACAK BU ADAMIN DİNİ KULLANDIĞINI ÖNE SÜRENLER Mİ siz rahat rahat döşeklerinizde kurulup yorum yapmaya dewam edin

    YanıtlaSil
  37. arkadaslar....sadece Ahirette Islam dini kabul edilecektir. Yahudiler ve hiristiyanlar ve diger Allahsiz dinlere mensup olanlar cennete giremiyecektir. Bunu benimle tartismayin, bunu gidin Allah ile tartisin. Ben sizlere ayetlerin ve hadislerin ilimleri ile bunu acikliyorum. Dinlerarasi diyalog katolik kilisenin bi projesidir, islami hiristiyanlastirmak icin. Cünkü yahudilik ve hiristiyanliktan ayridir islam. Onlar cünkü Allahin oglu var diyorlar (hasa). Yahudiler üzeyir Allahin ogludur diyorlar, hiristiyanlar ise isa Allahin ogludur diyorlar. Simdi bunlar da cennete girer diyen insanlar olursa, ozaman onlar gidip hiristiyan veya yahudi olsunlar. Cünkü ozaman din farki ortadan kalkmis olur. En basiti bu. Ama lütfen bunu islama yorumlamayin. Islam kimseyi dislamiyor. Insanlarin cennete gitme hürriyeti vardir ve cehenneme gitme hürriyeti de vardir. Cünkü Allah (cc) insana 4 meziyet vermis. Ve insanoglunu irade i cüzziye ile serbest birakmis. O yüzden insanoglu en serefli yaratiktir. Her ruh Allahin bir oldugunu biliyor. O yüzden sakin Allahi adaletsizlik ile suclamayin.Bu gayrimüslimlerin konularini iyi arastirmak istiyorsaniz ilim adamlarina sorun. Ama ehli sünnet itikadi ilim adamlarina sorun. Bozuk görüslü olanlara degil. Ayni zamanda hz. Isa (as) Islam peygamberi idi. O da namaz kilardi. Bunu kilise bile biliyor. Onun ümmetinden cennete gidenler tabi ki olacak, cünkü onlar da müslüman idi.Bu zamanki hiristiyanligin hz. Isa ile hicbir baglantisi yoktur.Inanmiyorsaniz lütfen alin bi incil ve okuyun.
    vealeykumselam

    YanıtlaSil
  38. dini celili islam hazreti kuran adına ne yapıyor o adam
    ahirette türkçe mi sorulacak edatlarmı.
    okumak eğitim seviyesi tabi önemlidir ama okumak cehaleti alır . . . .
    başörtüsü futurattır diyen o değilmi ap açık ayette farziyeti belli iken.

    YanıtlaSil
  39. esselamu aleyküm verahmetullahi ve berakatu
    hepinizi yüce rabbimin sevgisi üzere selamlıyorum. kardeşlerim hizmetleri bol olan bir şahıs hakkında gıybet ediyorsunuz. zannedeceksiniz buda destekliyor. kesinlikle hayır.bizler kesinlikle şahıslara takılmayalım sadece ALLAH inancına bakalım ben ehli sünnet vel cemaatin fakiri olarak İTİKAD mevzularına dikkat edelim derim ALLAH birdir. yahudi ve hristiyan inancinda allah çoklu bir kavramdır haşa!!! habibim sen olmasaydın alemleri yaratmazdım buyuruyor rahman teala!! demekki sadece lailahe illallah yetmiyor muhammedur rasulullah ta gerekiyor. ayrıca amentülerimiz bir değil!!! değiştirilmiş tevrat yada incille HZ. KURAN-I bir tutamaz kimse!! ayrıca hazret kelimesi kafirlere kullanılmaz!!(PAPA HAZRETLERİ GİBİ) dinler yoktur ki diyaloğu olsun, ittifakı olsun ALLAH KATINDA TEK MUTEBER DİN VARDIR ODA İSLAMDIR. ALLAH rızası için yapmayalım bu tarz itikad bozukluğu yoksa mazallah bunu tek temizleyen ateştir. hepimiz müslümanız elhamdüllah daha çok sıkı olalım. hepinizi yüce rabbime emanet ediyorum esselamu aleyküm verahmetullahi ve berakatu...
    Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar(birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.
    (MÂİDE suresi 57. ayet):

    YanıtlaSil
  40. Senelerdir insanlardan burs parasi hizmet parasi altinda milyarlarca para toplaniyor paralar nereye gidiyor ilk cevap okullara gidiyor.Allah rizasi icin bu okullarda kac kisi Müslüman oldu hidayete erdi,yazik günah garibanlarin paralarini toplayip,Diyalokcu ve Misyoner yetistiren okullara vermeyin,zaten bu okullara bir yerlerden yeteri kadar para gidiyor.Birde biz Türkiye yi ve Türkceyi sevdiriyoriz,kardesim sen birakda bu isi devletimiz yapsin.Sen Allah rizasi icin topladigin paralari Allah yolunda onun rizasina uygun harca,birde ögrenci yetisdiriyoruz diyorlar,40 senedir yetisen ögrenciler nerde,menfaati ve cikari oldugu yerdemi,yoksa Hakkin,ve mazlumun yanindami?Allah bize feraset versin,Hakki Hak Bilip Hakkin Yaninda olmayi ve Batildan ictinap etmeyi nasip etsin.



    ürkiyeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdıklarına göre çok cahil kalmışsın.allah rızası için hiç araştırma yaptın mı?adamın bir kitabını alıp okudun mu?mehmet ali birand kadar olamadın?müslüman olanların açıklamalarını dinlemedin mi?

      Sil
  41. vebaline gireceğiniz bi lafı söylemeyin arkadaşlar. ne kadar saf veya art niyetli insanlar var memleketimiz de. ben bi şeye çok kızıyorum. biri hakkında bi söylenti çıktığı zaman nedense kaynağına bakılmadan veya araştırılmadan direk saldırıya geçiyoruz. arkadaşlar ben öyle yapanlara sözüm meclisten dışarı olsa farkeder mi ama dışarıda olsun onlara çobanın peşinden giden koyunlar diyorum. ben vebal taşımayı seviyorum diyorsanız ben her türlü iftiraya iyi bir nakil aracı olmak istiyorum diyorsanız buyrun bi tane de ben yakayım. bakalım bu haber ne kadar yayılacak veya ne kadar sazan var? milli savunma bakanlığı israil - filistin savaşında israile destek için 500 SAT KOMANDOSU gönderdi. hadi bekliyorum mübarek balığımız sazan ın sıfatını taşıyan arkadaşlarım:)

    YanıtlaSil
  42. selamunaleyküm kardeşlerim islam düşmanları hep olmuştur ve hepte varolucaktır fetullah gülene gelince yaşam tarzı yaşam biçimi hayatı islamiyetle bagdaşmıyor islam alimlerine cemaat lidelerine sesleniyorum hani nerde cihad hani nerde sünnet hani nerde farz bırakında şu koltok sevdanızıda birleşin bir araya gelin artık peygamber efendimiz (s.a.v.) in bize emanetine sünnetine sahip çıkma zamanıdır

    YanıtlaSil
  43. ali candanMayıs 19, 2009

    sadece müslümanlar girecek cennete bunun aksi mümkünmü. hayır. ya islamdan önce gelen ümmetlerden cennete giren olmayacak mı? tabi ki girecek, bunu inkar edenmi var da kafaları karıştırıyorsun bydiyalogçu. yani zatı muhterem pek muhterem hocanız müslümanların ırzına geçen, onları öldüren, efendimize küfreden yahudi ve hristiyanları cennete soktuya sende buradan kafaları karıştır bakalım. saadet partisi fetullah gülenle uğraşmıyor, yanlış gördüğü meslelere parmak basıyor. siz coca colanın hesabını verin bir kere, müslümanların kanını para için sattınız yazıklar olsun size. pek bir muhterem hocanızmı verdi cevazı acaba. pensilvanyada havalar nasılmış acaba, gazzeede bulutlar kan yağdıryor adeta.

    YanıtlaSil
  44. Gülen'in yardım ettiği iddiasını kilise de yalanladı


    Fethullah Gülen'in Almanya'da bir kilisenin restore edilmesi için yüz binlerce Euro bağışladığı iddiası bu kez habere konu olan kilise tarafından yalanlandı.



    Almanya Dresden'deki Frauenkirche Kilisesi Marketing ve Bağışlar Bölümü Sorumlusu Mandy Dziubanek yaptığı açıklamada, "Kayıtların (databanklarımızın) hiçbirinde Fethullah Gülen'in ismi bulunmamaktadır." dedi.

    Akşam Gazetesi'nden Nagehan Alçı'nın, geçtiğimiz cumartesi günü kaleme aldığı iddialar hakkında önceki gün açıklama yapan Fethullah Gülen'in vekili avukat Orhan Erdemli, "Söz konusu iddia doğru değildir, böyle bir yardım hiçbir zaman varid olmamıştır." ifadesini kullanmıştı. Avukat Erdemli, 'kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi' gerektiğini belirtmişti. İSTANBUL ZAMAN


    ZAMAN,19 Mayıs 2009, Salı

    YanıtlaSil
  45. Fethullah Gülen alninin teriyle bi kurus kazanmismidir ki bu kadar bagis yapabilsin. Yani? Kimin parasini kime hibe ediyor? Hoca böyle sey yapmaz.Hoca olan yapmaz yani...

    EBUNUR

    YanıtlaSil
  46. TÜRK

    Ya adsız efendi adın olmaya emi sen kimsin neye hizmet ediyorsun sen fetıllah denen şahsın bu dinin peyganberi cihanın GÜLÜ efendimize a.s. ne dediğini biliyormusun bilmezsin çünkü sen ve senin gibilerin kulakları sağır ve gözleri kördür duymak istediklerinizi duyar görmek istediklerinizi görürsünüz. siz bu sunuz BİZ İSE SAHTE İMANLI KİŞİLERİN PEŞİNDE OLAN DEĞİLİZ HAK YOLUNDA OLANIZ EVEL ALLAH .

    YanıtlaSil
  47. BU AÇIKCA GÖSTERİŞTEN BAŞKA BİR ŞEY OLAMAZBANA GÖRE . BİZİM MEMLEKETTE BİNLERCE İNSAN AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR. MEMLEKTTE BİNLERCE CAMİ İNŞAATI VAR. FETHULLAH GÜLEN ; PAPA MI OLMAK İSTİYOR ACABA PAPALIĞAMI OYNUYOR ? ZATEN BU DİNLER ARASI DİYOLOG DİYE BİR ŞEY İCAD ETTİ. İNSAN ŞÜPHE TEMEDEN YAPAMIYOR. KİME ÇALIŞIYOR DİYE ? MÜSLÜMANLARA DEĞİL , TÜRKİYE' YE HİÇ DEĞİL.

    YanıtlaSil
  48. KURAN KERIMEE GORE FETULLAH GULEN ISLAM DAIRESININ DISINDADIR
    UMULURKI YAPTIKLARINDAN PISMAN OLUR

    YanıtlaSil
  49. hatırlayabildiğim kadarıyla bir söz vardır:

    Büyük kafalar kurallarla,
    orta kafalar olaylarla,
    küçük kafalar ise kişilerle uğraşırmış.

    hir konuda ahkam kesmek olmaz. her işin uzmanı vardır. maalesef islamiyet ve müslümanlar hakkında ahkam kesmek herkesin haddi oldu. lütfen herkes kendi uzmanlık alanında konuşsun. gönderen oğuz selçuk

    YanıtlaSil
  50. bunlar daha oncede amerikada bir papaz okulunda guya islam kursusu kurdularda 2.milyon dolarmi euromu hibe ettiler.bunlar bunu hep yapiyorlar.

    yalansa bir bilen cevab versin.bende hatali bilgimi geri alim. vesselam.

    YanıtlaSil
  51. yalannnnnnnnnnnnnnnnn...
    bunu sağra soylesen inanmaz, köre göstersen kabul etmez.. allah muhakkak cezasez bırakmaz iftira atanları...

    YanıtlaSil
  52. hiç bir şekilde inanmiyorum .dogrular cıkınca yazmanızı bekliyorum..
    antepli ahmet

    YanıtlaSil
  53. vardır bundada bir hayır inşaallah...

    YanıtlaSil
  54. Arkadaşlar diyalog çerçevesinde adamın (adamın diyorum ben Fettoşa hoca ve ona hoca diyenlere Müslüman demiyorum.) yaptıkları doğru. Sen de dinine sahip çık adamın ABD'ye hizmet ettiği Amerikanın Kurdurduğu Partiyi (AKP) desteklemesi ile açıkça belli değil mi, Türk ordusuna karşı ABD'ye dayanması ABD askerleri için dua edilmesi; Ki o ABD askerleri Irak'ta, Afganistan'da İncil dağıtıyorlar, hepsi bunların bir kanıtı. Kanıt isteyen zavallılar Allah'ın ayetlreini de mi bilmiyorsunuz. Bilmiyorsanız, İşte siz Fettoşlar o kadar Müslümansınız. Size verileni değil Kuranı okuyun. Zaman gazetesi sizin kutsal kitabınız değil. Sonra Allah2ın huzuruna çıkınca Zamna gazetesi böyle yazmıştı mı diyeceksiniz.
    Gelelim diyalog saçmalığına ... Hadi diyelim ki diyalog var ve Fettoş bu çerçevede bağış yapmış. Ben daha bu yaşıma kadar bir camiye bir Hıristiyan din lideri papaz vs. bir yardım yapıldığını hatırlamıyorum. Hatırlayan beri gelsin diyalogçu bozuntuları. Bırakın yardımı camileri birahane, disko gibi kullananlar var ha şaşkınlar.
    Ben diyalog ile uğraşmam TEBLİĞ ederim. Uyan uymaz uymayan ise...

    YanıtlaSil
  55. Mehmet SARIKAYAMayıs 20, 2009

    Selâmun aleyküm,
    Muhteremler, bizleri bu köşelerde eleştiri yazmaya mecbur edenler, İslâm adına yola çıkmış ve kendilerini o yolda göstermeye çalışan bazı baronlardır.
    Bazı kardeşlerimiz tenkitlerinde aşırı gitmişler, ancak F.Gülen'i savunanlar da meselelere kusura bakmasınlar at gözlüğü ile bakmışlar.
    F.Gülen'in Peygamber yolunda gayret ve çaba göstern biri olarak savunan kardeşlerimiz, maalesef Peygamber (s.a.v) Efendi'mizin baş örtüsüne teferruat gözü ile bakmadığını, onun dinin esaslarından bir asıl olduğunu gözden kaçırmışlar. F.Gülen'in kendi varlığının idamesi uğruna başka din kardeşlerinin ölümüne fetva verebilecek kadar egoist olduğunu da farkedememişler.
    İslâm'da imân ancak Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin peygamberliğine inanıp tasdik etmekle gerçekleşir. Peygamber (s.a.v) peygamberliğine inanmayani ya da O'nu devreden çıkaran kâfir olur Allâh'a inansa bile. Oysa F.G. Peygamber (s.a.v) Efendimizi devreden çıkaracak kadar câhilce bir çür'etkârlık yapmaktadır. Bu zihniyetle O'nun bile cennete girebileceği, tevbe etmezse şüphelidir.
    V'es-selâmu alâ men'it-tebea'l-HÜDÂ

    YanıtlaSil
  56. PÜRÜSSÜZ BACAKLAR

    Bu kadar yazılmış çizilmiş falan denmiş filan denmiş, apaçık ortada olan bir vaka yok isbatın var mı delilin var mı. Yok... Yok, ama bu haberde doğru ne olacak şimdi. Benim isbatım yok ama ben bu melun'un böyle bir şey yapabileceğine inanıyorum.

    İnceden inceden insanların imanlarına tebelleş olma faaliyetleri: Coca Cola reklâmlarından sonra takip etmeye başladığım iki kurum Zaman gazetesi ve Samanyolu TV. Hiç izlemediğim ve okumadığım hatta iğrendiğim iki kurum. Zaten TV’yi çocukluğumdan beri sevmem ve çok nadir seyrederim. Ama bu Coca Cola reklâmı Zamanda çıktıktan sonra ara ara her ikisini de takip etmeye başladım. Bu gün Samanyolu’nda bir reklâm izledim. OHA DEDİM ÇÜŞ DEDİM YUH DEDİM, diğer söylediklerim bende kalsın, bu kadar da olmaz kardeşim. “Pürüzsüz bacaklara sahip olmak için bilmem ne kullanın hanımlar”, tabi pürüzsüz bacaklar da ekranda var. Utanmaz arlanmazlar bunların paraları ile mi Bediüzzaman’ın izinden gidiyorsunuz siz, bu paralarla mı İslam’a hizmet ediyorsunuz…

    İşte aynen bu şekilde inceden inceden Müslümanların imanına tebelleş olma faaliyetleri bunlar. Reklâma bak “Mutluluğa kapak aç” sen mutluluğa kapak açarken Yahudi Filistin’i bombalamaya gine başladı.

    Siz pürüzsüz bacaklarla uğraşırken Filistin’de kardeşlerimiz can veriyordu. İşte her şey ortada ve delilim yok ama ben Sarıklı Sapığın bu ileri yapacağına inanıyorum…

    YanıtlaSil
  57. s.a.
    hak ile batılın birbirine karıştığı. ben hakım diyenin batıl batılım diyenin zaten batıl olduğu bir dönemde, ölümün çok yakın olduğunu ve her ne yapılmış ve söylenilmiş zerrelerin dahi hesabının çok yaklaştığı bir zamanda "ihdinessıratal mustekım" ayetini dilden değil dıl dan okuyabilenlerden olmak ümidi ile s.a.

    YanıtlaSil
  58. ALİ HAZARMayıs 22, 2009

    Siz ancak böyle yalan haber yaparsınız.Kilise görevlisi böyle bir yardımın yapılmadığını belirtmedi mi?Sizin en iyi yaptığınız iş çamur at izi kalsındır.Sizin müslümanlık anlayışınız buysa biz ne yapalım.
    Bi de kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.Bu söz ne kadar da sizi anlatıyor deil mi?Siz hocaefendinin başlattığı hareketin milyonda birini yapamadınız,zaten yapamazsınız da.O yüzden böyle iftiralar atarsınız.Bir de siz hakikatten dem vurursunuz.Bu mesajımı silmek yerine yayınlayın da bakalım siz ne kadar hakikatlısınız.

    YanıtlaSil
  59. sa...
    islam öyle bir hale geldi ki yok nurcular yok süleymancılar vs yani bölündük... yani tamam bir cemaate mensup olmak gerçekten güzel. kötü olan ayrılmamız ve birbirimize muhalefet olmamız. yani hiçbir şekilde birlik yok. yardıma muhtaçsa din,dil,ırk aramadan yardım etmemizi istiyor yüce yaradan bu kadar hoşgörülü bir dine mensup olduğumuz halde, geçtim diğerlerini kendi cemaatimizin dışındaysa bile eyvallah... yani ben bu bananeciliği anlamıyorum. fethullah gülen hoca hakkında gerçekten ciddi bir araştırma yapmadığım için yorum da yapamam. ve bu haberin aslı yoksa böyle bir zan altında kalamam. demek istediğim müslüman gözüyle gördüğünün yarısına kulağıyla duyduğunun hiçbirine inanmamalı. fakat gerçekten hiçbir araştırma yapmadan sadece boş boş yorum yapıyoruz lütfen şuncu buncu diye ayırmadan önce birlik olalım ve el ele verip Rabbin huzurunda kardeş olduğumuzu unutmayalım İMAN BİRLİKTEN DOĞAR...
    En Güzele Emanet Olun...

    YanıtlaSil
  60. dinlar arası diyaloğun vatikan merkezli islamı hırıstiyanlaştırma projesi olduğunu ve bunun türkiyedeki temsilcilerinin akp ve fettula cemaati olduğunu ayrıca bu projenin nihayi hedefinin büyük israili inşaa etme olduğunu ve arzı mevudun gerçekleştirilmesi projesinin bop olduğunu başbakanın buna eşbeşkanlık yaptığını görmezden gelmek istemiyormuyuz yoksa araştırıyormuyuz haberin kaynağını...nefislerine hoş gelen şeyler hakkında açıklama yapılınca birileri nasılda ALLAH cc ın ayetlerini hatırlıyor.

    YanıtlaSil
  61. Fethullah Gülen, bundan birkaç sene önce, Amerikan misyoner okuluna 2.2 milyon dolar fitre ve zekattan yardim ettigini bizzat kendisi söylemisti haberlerin yayilmasindan sonra !
    Böyle bir kisinin Muslumanligindanda suphe ederim, herseyi yapabileceginide umarim. Misyoner çalismasinin temelini olusturuyor bu sahis !
    Inanmazsaniz Zaman Gazetesinin arsivlerine bakin Papaz'a yazdigi misyonerlik mektubuna Tarih : 20 Nisan 1998 yanilmiyorsam ! Gidin okuyun kendi mektubunu.

    Fethullah Hoca yaptiysa, daha iyi bilirdir gibi sözlerden kaçinin eger musluman iseniz ! Allah'in sözlerine öncelik taniyin ! Fethullah Hoca zekatin nereye verilecegini bilmiyorsa, Imanin esaslarini bilmiyorsa, sizin mecburen Kuran'i okuyup bilmeniz gerekiyor ! Vebali sizin uzerinize !

    Selam

    YanıtlaSil
  62. Yardım yapıldımı yapılmadımı tartışılmış. Şöyle soralım bu adamada böyle bir potansiyel varmı yok mu? Hangi adam demeyin, "Papa cenapları" herzesi kime ait ise onu kasdediyorum....

    YanıtlaSil
  63. ABİ INANDIRAMAZSIN BU NURCULARA INANDIRAMAZSIN HOCA NE DEDIYSE DOĞRUDUR NE YAPMIŞSA DOĞRUDUR DERLER BUNLAR AT GÖZLÜĞÜ TAKMIŞ ALLAH ISLAH ETSIN HEPSINIZI

    ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAM DİNLER YOKTURKİ DİYALOĞU OLSUN BUNU BILMEK SÖYLEMEK İÇİN ALİM OLMAK GEREKMIYOR
    ADAMLAR YAHUDI HIRISTIYAN CENNETE GIRECEK DIYORLAR
    DAHA NELER NELER DIYORLAR KIMSENIN UMRUNDA DEILYA
    YOK KARDEŞİM BÖYLE MÜSLÜMANLIK OLMAZ ARAŞTIRMA YAPMADAN GIRIYOSUNUZ CEMAATE KIMI ÇIKAR İÇİN KIMI ZORLA KIMIDE DINI YAŞAMAK İÇİN SÖZDE ONDAN SONRA HOCA NE DERSE DOĞRUDUR

    İÇİMDEN HAYKIRMAK GELIYOR SIZIGIBILERE
    BURAYA NE YAZSAM BOŞ KÖR OLAN GÖZLER GÖRMEDIKTEN SONRA.

    YanıtlaSil
  64. YALAN,,,,,,,UTANMIYORMUSUNUZ BÖYLE BİR YALANA İNANMAYAAAA!!!!

    YanıtlaSil
  65. Esselamu aleykum
    kardeşlerim ben Fatih GÜZELBABA yazdıklarınızı okuyunca içleracısı bir durum olduğunu gördüm.Ben bediüzzaman yolunda gitmeye çalışanlardanım.Evimde telev. int. olmadığından bu tür haberlerden uzağım.Arkadaşlar ne dediğinizin farkında olun insanların ayıplarını araştırmayın.Bir kişinin hatasını cemaatlere yüklemeyin.Önce kendinizi düzeltin
    Buradakilere bakılırsa kardeşler arasında bir kin güdülmüş.Başkalarını yahudilikle Yargılarken kendileri yahudi oyuncağı olmuş neredeyse cemaat liderlerine hakarete kadar gelmiş ve geçmişte peygamberin(s.a.v) evlatlarına cuma hutbelerinde lanet okuyan insanların yoluna gidilmiştir.
    herkes yaptığından sorumludur burada kötüleyerek kendimiz de sorumluluğa girmeyelim.Allah herkesin ecrini verecektir.Site yazarlarından ricam başkalarını kötüleyerek bu yahudi oyunlarına alet olmasınlar.Acaba kötülediğiniz insanların kalbini yarıp baktınızmı.Herkim kötü söyler kendini karalar.KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİNDİR

    YanıtlaSil
  66. EY TEK TARAFTAN OLAYA YAKLAŞAN ARKADAŞLAR! FETHULLAH GÜLEN VE CEMAATİ HAKKINDAKİ BU ÖN YARGI, DÜŞÜNCESİZLİĞİNİZİN KURBANI OLDUNUZ. KUSURA BAKMAYIN BİRAZ ENANİYETİNİZLE UĞRAŞIYORUM. ANCAK YAPTIĞINIZ GIYBET VE İFTİRALARINIZLA KALDINIZ. ZİRA BU HABERİN ASILSIZ OLDUĞUNU KİLİSE KENDİSİ AÇIKLADI. ŞİMDİ SİZE YAPTIĞINIZ GIYBET VE İFTİRALARDAN DOLAYI FETHULLAH GÜLEN VE CEMAATİNDEKİ HERKESTEN TEK TEK HELALLİK ALMAK DÜŞER.

    MAALESEF ORTAYA ATILAN BİR FİTNEYE SİZ DE ALET OLDUNUZ

    YAHYA ÖNDER

    YanıtlaSil
  67. Şimdi herşey bir yana bu haber diyelim ki yalan!Peki Dnler arası diyalog ayağına papanın ellerini öpen ve PAPA HAZRETLERİ *DİYEN VE VİDEOLARLA ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜ İLE FOTOĞRAFLARI OLAN Fetullah hocanızın bu dillendirdikleri şeylerdemi yalan!

    3 yalnış 1 doğruyu götürüyor ÖSS'de.... ama fetullah hocanız okadar çok yalnış yaptı ki elinde doğru olan birey kalmadı.Sınıfta kaldı yani.Duvara tosladı.Bitti gitti dağa kaçtı .Dağ nerde ? yandı bitti küloldu.

    YanıtlaSil
  68. ŞU İNSANLARIMIZ NİYE DAR GÖRÜŞLÜ ANLAMIYORUM GİDİN ALLAH VE RESULLULAH AŞKINA BİR ARAŞTIRIN CEDDİNİNİZİ CEDDİNİZ ZAMANINDA YAPILMIYOMUYMUŞ YARDIM . VEYA İNSANLAR HANGİ DİNDE OLURSA OLSUN HOŞGÖRÜYLE KARŞILANMAMIŞMI.

    YanıtlaSil
  69. iftira at izi kalsın hani kanıt hani belge bu insan bunu yapmaz ben inanmıyorum bu iftiraya inanlar belgeyi göstersin aksi taktirde gitsin helallik dilesin

    YanıtlaSil
  70. ''Biz sizin için islamı din olarak seçtik'' diyen bir Allaha inanıyorsanız dinler arası dialoğu nasıl kabul edebilirsiniz.Dinler die bişey yoktur.Hak din İslamdır.Yahudilik ve hristiyanlık tahrif edilmiştir.Hiçbir hükmü kalmamıştır . Yahudiler ve hristiyanlarla dost olmayın zira onlar yüzünüze gülüp arkanızdan kuyunuzu kazarlar'' diyor Allah.''YABANCI KIZLARLA EVLENİN ki onları hidyete erdiresiniz'' dien bir Gülen hoca neden türkiyedeki mahvolmuş gençliği görmüyor. Onlar bize dinimzi anlatma fırsatı vermezler ancak biz bakırköy meydanında polis korumasında incil dağıttırırız. YAZIKLAR OLSUN BİZE Kİ ALLAH'IN ORDUSUYKEN AB'NİN KÖPEĞİ OLDUK.ALLAH UYANIŞ NASİB ETSİN.

    YanıtlaSil
  71. "Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez."(Maide,51)

    YanıtlaSil
  72. YÜce Allah Kuran-ı Kerim'de "Kafirleri dost edinmeyiniz.Siz onların dinine girmedikçe, onlar sizden hoşnut olmazlar."buyuruyor.Biz Fethullah Gülen adlı din sömürücüsüne mi inanacağız,Allah2ın dediğine mi?Tabi ki Allah'a.Müslüman papazlarla dolaşmaz.İslam ve Ehli Sünnet itikadına aykırı davranış ve söylemlerde bulunmaz.Kişi sevdiğiile beraberdir.Fethullah Gülen2i sevmiyorum ve de onun olduğu yerde olmak istemem.İsteyen buyursun sevsin!

    YanıtlaSil
  73. ben okumadım, fethullan güleni dinlemedim, tanımıyorum. İyi duymadım, kıllandım. Lakin mezhepsizlere, itikatsızlara, sapık mezheplerdeki insanlara karşı net bir tavır yahut cihat anlayışına dair cemaat kanadından bir işaret göremedim. Bu haber kaynaklarının da sağlıklı olduğuna inanmıyourm, dolayısıyla fasığın haberini iyice tetkik etmek lazım. Ne tetkik etmeye vaktimiz var ne uğraşmaya. Bu dine zarar veriyorsa Allah ıslah etsin, faydası dokunuyorsa Allah gayretini arttırsın. Duadan başka ne dersek diyelim, doğruysa gıybettir, yalansa iftiradır.
    Lakin bizzat itikadımızı bozmaya, dini islama zarar vermeye çalıştığını gören varsa gelsin görüşelim. yaşar nuri süleyman ateş beyaz gibi sapıklar gibiyse, insanları uyandıralım, uyaralım. Buyrun meydan

    YanıtlaSil
  74. NE FETHULLAHI NE GÜLENİ BE BU İNSAN TAKLİDİ YAPAN ZERZEVAT ÇOOOK YAKINDA AĞIT KAPILARINI FETHEDER [FETTOŞ AĞLAYAN]

    YanıtlaSil
  75. Bu hangi din, bu kimin peygamberi!Artık dindar burjuvaziler oluştu.

    Artık Ebuzer İslam’ı var. Solculuğa, komunistliğe gerek yok.

    Balçiçek Pamir’in konukları, İhsan Eliaçık ile Erol Yarar. İhsan Eliaçık, İslamcı Yazar olarak tanınıyor. Erol Yarar ise Müsiad eski başkanı. Konuşulan konu: Din ve gelir dağılımı adaletsizliği.

    İşte bazı ayetler...
    http://ahmetdursun374.blogcu.com/artik-ebuzer-islam-i-var-solculuga-komunistlige-gerek-yok/6479220

    YanıtlaSil
  76. Din toplumların afyonudur demiş bir fikir adamı... Ne kadar doğru olduğunu aradan 1.5 asır geçmesine rağmen hala görmekteyiz ne yazık ki...hadi bu habere inanmayalım, Zaman gazetesinin avukatı doğru değil bu demiş v.s.. bu haberin yalan olduğunu savunan zihniyetteki kişiler acaba, aslı astarı olmayan imzasız mektuplarla bu ülkenin bekası için çalışan gerektiğinde teröriste karşı savaşmış subay ve generaller suçlanırken vicdanları hakkaniyetleri neredeydi acaba? Dünya görüşlerinin farklılığı insani ve evrensel hak ve hukuku çiğnemenizi mi gerektiriyor? bu mu sizin anladığınız müslümanlık? haberin bir de doğru olduğunu kabul ederek bakalım. Ülkede bu kadar açlık sınırında fakir ve yoksul bir çoğunluk varken dindar olan bir müslüman kilisye mi bağış yapmalıydı acaba? neyin diyetini ödüyorlar? sakın ABD nin kendilerine tanıdığı ve Türkiye üzerindeki ağırlığının hissedilmesi için sunulan global statü olmasın sakın..!!

    YanıtlaSil
  77. içimize soktukları müslüman kılıklı papazlar vasıtasıyla demekki müslümandan topladıkları paralarla kiliselerini onarıyorlar mescidi dırarcılar tarih yeniden tekerrür ediyor allah bunları ve bunlarla bilebile beraber olanları kahhar ismi hürmetine kahhar eylesin

    YanıtlaSil
  78. yavuz diyor ki: Adsız kardeş, çoğu fikirlerine katılıyorum ama bir karar versen iyi olacak,hem nalına hem mıhına hesabı yazıların. ya tam savun yada reddet, karar ver daa

    YanıtlaSil
  79. hiçbirseyii uzun uzun açıklamaya gerek yokk hersey ortada çok kısa bir zaman öncee mavi marmara gemimize yapılar saldırı için ne demisti gülen...türkiya haksız israilden izin almadan girmemliydi yaa aklıma geldıkce sinirlerim bozuluyor..böylee bir insanı önüne dini lider alarak arkasından giden cemaaatin aklına şaşarımm..birde benim şahsi görüsüm gülen cemaatinin inandığı sahip olmak istediği iki sey var 1. si para 2. ise akıl eğer sen o cemaatten olacaksan bunlardan birine sahıp olacaksın ya paran olacak yada gelecek vaad eden bir prestijin yoksaa zorr.birde bu adam bu kadar müslüman güzel insan be canlarım neden kaçar bu insan türkıyeden neden gelmez insan mmemleketini özlemez mi..eee gelirse tutklanırmışş demekki acıklanamayah gerçekler var..dinimiz der ki sadaka vereceksen hayır yapacaksan en önce sana en yakın ihtiyacı olana vereceksin komsusu bitti köylüsüde bitti hemseriside bitti türkiyeside bitti sıra geldi sınır dısındakilere neden acaba arkadaslar nedennnnn bana bunu acıklasın birisidee bendee gideyim suu dini lider hocanın ardındann saygılarımlaa

    YanıtlaSil
  80. Gülen hoca camilerimiz için de böyle yardımlarda bulunuyormu merak ettim

    YanıtlaSil
  81. arkadaslar yalan bir haberle karsi karsiyayiz. ben de almanya'da yasiyorum, asli astari yok bu haberin

    YanıtlaSil
  82. EBUBEKİR KAFNURKasım 25, 2010

    Bir müslümanın, papa'nın ayağına giderek eline sarılıp; papa cenapları ben sizin misyonunuzun bir parçası olmaya geldim demesi dinimizce nasıl yorumlanır kardeşim!
    söyleyeğim;"MÜNAFIKLIK"MÜNAFIKLAR KAFİRDEN KORKAR, DİNİ İNANÇLARINI SAVUNAMAZLAR.
    islamda asla diyaloğ olamaz. diyaloğ'un manası; orta yolu bulmak, anlaşmaktır. islaMIN NEYİNİ SİLİPTE KAFİRLE DİYALOĞ YAPACAKSIN?
    BAKIN KARDEŞİM BU FETULLAH'I YAKINDAN TANIYAN KENDİSİNE İLETSİN.
    DESİNKİ HOCAM ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAMDIR AÇIKLAMASINI YAPARMISIN. DESİN BAKALIM YAPACAKMI..!
    ASLA YAPAMAZ O AYETİ AÇIKLARSA KATİL ABD O NU KOVAR.
    O, İSLAMA DEĞİL HIRİSTİYANLIĞIN YAYILMASINA HİZMET EDİYOR BENCE.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Pek muhterem Papa Ali Cenapları, '

      İtiraz : Peygamberimiz (SAV) mektublarına başlarken mesela "Bismillahirrahmanirrahim! Allah Resûlü Muhammed'den, Habeş Meliki Necâşiye” demektedir. Ayrıca , Hadis-i Şerifte : “Münafığa "efendi" demeyin. Zira eğer o, seyyid olursa (kendine bir değer atfederse) Allah'ı kızdırırsınız."(Ebu Dâvud, Edeb 83,) denmektedir.


      El-Cevab :
      “Papa Ali Cenabları” bir taltif veya tazim değil, bir diplomatik uslubtur! Efendimiz (SAV) , nasılki Hristiyan Bizans Kralı Heraklius’u yazdığı mektubunda, “Rumların Büyük Reisi Heraklius’a” (bakınız.M.Hamidullah, İslâm Peygamberi, I/219) ifadesinde geçen 'Büyük Reis' hitabı nasılki bir diplomatik uslub ise , aynı şekilde 'Papa Ali Cenablarıda' veya "Hazretleride" bir övgü veya tazim değil, Diplomatik bir uslubtur! Efendimiz (SAV) ‘min bir Devlet Başkanı olarak , komşu Devlet Reislerine gönderdiği Mektublarda sizin yukarıda belirttiğiniz şekliyle hem Allah’ın İsmi ile başlaması söz konusu isede , örneğin yine Hudeybiye Barış Antlaşmasında imzaladığı Sözleşmede , muhatabların isteği üzerine sadece kendi isminin geçtiği “Muhammed” şeklinde imza attığını gözden uzak tutmamak lazım. Hudeybiye Barış Antlaşması , İslam’ın müşrik ve gayrimüslimlerle Diyalog kurmasına zemin hazırladığı ve bu vesile ile İslam’ın temsil edilmesine ve tanıtılmasına imkan sağladığı bir dönem olması ayrı bir husustur , Efendimiz (SAV) ‘in diğer Devlet Başkanlarına yazdığı doğrudan Tebliğ içeren mektublar yazması ise apayrı bir husustur ! Siz dininizi temsil etmeye çalıştığınız muhatabınıza herhalde ; “Ey ebedi cehenneme namzed kişi“ kabalığında Hitab edecek değilsiniz! Pek muhterem Yüksek Mühendis Ahmet Beyfendi veya Saygıdeğer Prof.Dr. Mehmet Bey nasılki bir övgü değil bir diplomatik ünvandır . Hadis-i Şerifde geçen "Efendi demeyin" , onu övmeyin anlamındadır. Yoksa , günümüzde bir çok meslek dalındaki insanlarada "Efendi" diye hitab edilmektedir. Diploması terminolojisinden bihaber olan kardeşlerimizin , “Ali Cenablarını” bir övgü ifadesi olarak görmeleri onların bu noktadaki bir Diplomatik uslub fukeralığının göstergesidir.

      Sil
  83. ne olacak ettiyse canım sizde :)) belki ilerdede camilere eder.yavaş yavaş edicek belki herkeze :)) ama şuna üzülüyorum,ben emekli maaşımla geçiniyorum diyorya hoca,en çok buna gülüyorum.Hadi cahil kanarda,benim gibi 2 ünüversite mezununda kanması doğru olmaz yani!! Allah hesabı hızlı kesendir.Şöyle düşünün arkadalarım,hepimiz 50-60 sene sonra dünyada olmayacağız.Belkide dahada yakın zamanda.Belli süre sonrada kıyamet vakti gelip çatıcak.Sonra mezarlarımızdan koşa koşa Rabbin huzuruna çıkıcaz.Ozaman bu insanların hali nice olacak.Hesaplarını nasıl vericekler.Allah düşünsenize her kelimeyi dahi yazan melekler görevlendirmiş herbirimize. Ben sorarım herkeze.İllahiki dine zarar vermek değil olay,zarar verenede birşey söylemedikten sonra,ona karşı savaşmadıktan sonra sen kendini müslümanmı sanıyorsun,yada senin cennette nasibin varmı sanıyorsun. --((Bekle,bizde bekleyenlerdeniz.)) kuran-ı kerim --

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bekliyorum.sen bırak onun bunun hesabını kendi hesabına bak sayın iki üniversite mezunu.iki üniversite bitirince bilgi fazla olur.fazla bilginin hesabıda çetin olur.hele enaniyet sahipleri hesaba çekilmez biliyormusun.benim gibi 2 üniversite mezunu diye başlamısşın ya...neyse sana bi şey yazmak deveye hendek atlatmaktan zor...

      Sil
  84. DİYALOGÇULARA ALLAH FIRSAT VERMESİN.
    F. GÜLEN GİBİLERE CANIMIZ PAHASINA KARŞI DURURUZ.
    KANIMIZ AKSADA ZAFER İSLAMIN!

    YanıtlaSil
  85. Bu haberin kaynağının cuntacı TSK'cıların (dikkat edin tüm askeri kastetmiyorum) kurduğu kara propaganda siteleri olduğunu hala anlamayan kalın kafalılara siz nerde yaşıyorsunuz diye soruyor, bu salak haber etrafında bir sürü saçma sapan yorum yapıp hakka hukuka girenlere, kendinize çeki düzen verin diyorum. Daha da bişey demiyorum

    YanıtlaSil
  86. asılsız haber yapıldığından dolyı bu siteyi mahkemeye vereceğim. insanların düşüncelerini yanlış meyillendirdiğinden ve tahriklere neden olduğundan şikayetçi olacağım! sen hangi belgeyle bu haberi yapıyorsun. Admin, sen bu sitenin kaptılmasını mı istiyorsun?

    YanıtlaSil
  87. ALİMİN VASFI:Bir alim Allah,cc kitabı olan kuran-ı kerimi ve onun gönderdi son Peygamberi tastik edip uyandır.Yüce yaratıcı,nın o müberk kitabı (Kuran-ı kerim),i bizlere tercüme eden örnek,lerle anlatan tabiri caiz,se kullanma kılavuzlugu yapan Peygamber,(sav)in zerre miktarı yolundan ayrılmadan uyan kişiye Alim denir.Bu çizgide yaşayan Alimler başımın tacıdır.Yok böyle yaşamayan alilerde beni başına tac etsinler.Belli olmaz sözümüzden etkilenirde onlarda dogru çizgiyi bulur.MüSLÜMAN ALAMETLERİ İLE YAŞAR.

    YanıtlaSil
  88. Kardeşler Allah sizleri ıslah etsin artık denecek hiçbişey yok..
    Bir islam alimine iftira atmak demek sadece onun hakkına değil tüm cemaatteki müslüman dindar kardeşlerimize iftira atmak demektir ve bu kul hakkıdır.. hepsinden teker teker helallik istemek gerekir ve bu imkansızdır..Zaten bu kadar günahın içinde Allah aşkına neyinize güveniyosunuzda iftira atıyosunuz.. Rabbim ıslah etsin...
    Alın isnat ettiğiniz iftiranın foyası da herzamanki gibi ortaya çıktı buyrun görün...


    Akşam yazarı Nagehan Alçı'nın gündeme getirdiği "Fethullah Gülen'den kiliseye rekor bağış" iddiası Gülen Cemaatini ayağa kaldırdı. Alçı,bu haber üzerine cemaatten gelen sert tepkilere değindikten sonra,kendisini de Alman yetkililerin yanılttığını kabul etti:

    Cumartesi günü yazdığım yazıda yer verdiğim iddia gerçek değildir! Almanya'nın Dresden kentindeki Frauenkirche'ye Fethullah Hoca maddi yardımda bulunmamıştır. Beni Alman haber kaynağım yanıltmış ve Hocaefendi'nin ismini 'Türk dini lider olsa olsa Gülen olur' mantığı ile telaffuz etmiştir. Gazeteciliğin önemli erdemlerinden biri hata yapıldığında düzeltebilmektir. Ve ben verdiğim yanlış bilgiyi düzeltiyorum.

    http://www.iftiralar.org/gorsel-cevaplar/910-fethullah-gulenden-kiliseye-bagis-iftirasina-cevap.html

    YanıtlaSil
  89. Fethullah Gülen menfi ve siyasi bir örgüttür. Ayrıca nur cemaatinde abi kardeş ilşkisi vardır. Risalei nurun hocalığı olmaz. Risalei nurun örgütçülere ihtiyacı yoktur. Bu adam hoca ise hangi İslami bilim dalında geleneksel veya resmi bir kurumdan eğitim almış. Hiç, kendi kendine hoca olmuş. Ayrıca bu adam 12 eylül ve 28 şubat askeri darbelerinde neden askerler tarafından korunmuş. Ve bu adamın kimlğinin ve geçmişinin tarafsız bir şekilde mercek altına alınması lazım. Fitnenin üstünü mukaddesatı istismar ederek kapatmayalım. Allah İslam dinini sahte fetvalarla bozanların düzenini bozsun. Ha bu arada geçmişteki İngiliz ajanı sahte imamların faaliyetlerini de ibret olsun diye okuyalım.

    YanıtlaSil
  90. Değerli site yöneticisi sitenizi çok beğeniyorum makallelerinizin devamını sabırsızlıkla bekliyorum Jaluzi perde firması olarak başarılarınızın devamını beklerim

    YanıtlaSil
  91. sami
    fethullah gülen hoca felan degil tamemen amerika ve yahudi çıkarlarına hizmet eden türk insanlarını kandıran bir kişilk tir..hoca ve dini bir liderin bankası olmaz bunun var ...kendi adına yaptırdıgı ve yaptıgı bir cami varmıdır...kiliselere milyon dolarlar...arakan daki müslümanlara 15 bin tl

    YanıtlaSil
  92. Öğle veya böğle kendi idaremiz kendimizde değil. Bizi amerika bizi istediği gibi yönetiyor. Şimdi Akp yarın bir başkası. Erol kaya

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. Ya sizler ne kadar cehalete kapilmissiniz evet dunyanin bir cok yerinde okulu var doru ama hic okullari arastirdinizmi . Arastirin ozaman fettullah gulenin nekadar musluman olduhunu anlicaksiniz size ipucu avrupadaki. Okullar son teknoloji ile ehitim veriyo burdada musluman cocuklari okumuyo

    YanıtlaSil
  95. french_ojeEylül 11, 2012

    gündüz imam gece papaz olur böyleleri!

    YanıtlaSil
  96. işin aslını bilmeden konuşuyorsunuz. bu papayla çekilen resimler yurtdışındaki birçok öğrenci için büyük bir referans.bu resimi kullanarak yurtdışındaki üniversite öğrencisi birçok laboratuvar ar-ge gibi yerlere girebilmektedirler ben bunu 1. ağızdan biliyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.