Aynalı Türban Duvarı

Türbanlı öğrenciler, Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi önünde "aynalı duvar"da türbanlarını çıkarıp peruk takıyor. Bazıları ise başını açıyor..

Ankara Üniversitesi her gün, türbanla içeri giremeyen öğrencilerin "aynalı duvar"da buluşmalarına sahne oluyor. Buluşma noktasında türbanlarını çıkaran öğrencilerin bazıları peruk takarken, bazıları da başları açık olarak dersliklerin yolunu tutuyor. Öğrenciler tarafından duvara yapıştırılmış aynalar, öğrencilerin son kez saçlarına çeki düzen vermelerini sağlıyor. Okul çıkışında ise tüm bu faaliyetler tekrarlanıyor. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde eğitim gören türbanlı öğrenciler, aynalı duvarın önünde günde iki kez bir araya geliyor. Öğrencilerin her gün türbanlarını çıkartıp taktıkları bu duvar, "Aynalı türban duvarı" diye anılıyor.


ÇIKIŞTA YİNE DUVARA DTCF'de eğitim gören türbanlı öğrenciler, her sabah okulun giriş kapısı geldiklerinde başlarındaki türbanı çıkarıyor. Öğrencilerden kimisi çantasından çıkardığı peruğu takıyor, kimisi de başı açık derslere giriyor.

Akşam okul çıkışında aynı duvar önünde buluşan öğrenciler, duvarlara yapıştırdıkları aynalar karşısında türbanını takarak yollarına devam ediyor.

aktif haber

2 yorum:

  1. Bu bir yahudi mezalimidir ve ülkemizin yönetimine sızmış işbirlikçileri tarafından tatbik edilmektedir. 1919'da başlayan istiklal savaşımız hâlâ devam etmektedir. Son aylarda cumhurbaşkanlığı üzerinden gerçekleşen muharebeler de, bu "yüzyıllık istiklal harbi"nin bir parçasıdır.

    YanıtlaSil
  2. selemün eleykum unutulmamalıdırki islam dini hakim olmadığı müddetce herzaman ezileceğiz islam medeniyeti partiyle purtiyle kurulmaz ancak hakiki manada davasına sarılmış insanlarla olur .allah resülüne teklif etiler gel sana engüzüel kızlarımızı verelim seni reyisimiz yapalım seni enzengilimiz yapalım bu davadan vaz gec dedilier valihi bir elime ayı bir elime güneşi verseniz ben bu davadan vazgeçmem dedi ...nakar deyişmiz deyilmi öyle cesaretli peygamberin pısırık ümeti size soruyorum allah resülü şuan burada yaşasa meclise girip şöyle yemin edermi laikliğe at ilke ve inkilaplarına vs edermi nakadar deyişmişiz valahi gerçek yol zordur kimse girmiyor parti yolunda menfaat olduğu için herkes koşuyor allah tan korkun ve şu bacımızın haline bakıp halinize ağlayın ...selemün eleykum

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.