CnnTürk çalışanları tedirgin


Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haberin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlanmasının ardından gelişen olaylar çalışanları tedirgin etmeye başladı.



CNN Türk’te 9 yıldır Genel Kurmay muhabiri olarak görev yapan Kemal Yurteri’nin işten atılmasının ardından çalışanlardaki tedirginlik gün geçtikçe artıyor.

Yurteri’nin yaptığı haberin Genel Kurmay tarafından yalanlanmasından sonra yöneticilerine onurlu bir gazetecinin yapacağı gibi ‘Gereğini yapıyorum, istifamı veriyorum’ dediği ancak bunun ‘gereği yok, işine bak’ denilerek geri çevrildiği konuşuluyor.Yurteri’ye ‘istifa etmen gereksiz’ diyen yöneticilerinin bundan tam 24 saat sonra ‘işten atıldın’ yazısının verildiği ve ‘artık avukatlarla muhatap olacaksın’ denildiği koridorlarda dolaşan muhabbetler arasında...
Süperpoligon’a ulaşan bilgilere göre Kemal Yurteri’ye ne bir savunma yazdırıldı ne de haberinin doğruluğuyla ilgili olarak haber kaynağı hakkında bir soru soruldu. Bu güne kadar tek bir haberi yalanlanmayan ve tekzip edilmeyen Yurteri için böyle bir kararın alınmasının ardında başka nedenler olabileceği de konuşuluyor.
Bu nedenler arasında CNN Türk’te geçtiğimiz aylarda yeniden şekillenen haberlerle ilgili üst yönetimin dünyaya bakışının da etkisi olabileceği ifade ediliyor. Yurteri ile doku uyuşmazlığı yaşadığı da öne sürülen yeni üst yönetimin yalanlanan haberi bahane ederek böyle bir yolu seçmiş olabileceği de öne sürülüyor.

Kemal Yurteri istifa etseydi tazminat alamayacaktı. Buna rağmen istifası kabul edilmedi. İstifa etmek istediğini söylemesinden 24 saat sonra kovulduğu yazılı olarak bildirildi. Şimdi Yurteri’ye tazminat hakkı doğdu. Ancak herhangi bir uyarı, savunma dahi verilmeden Yurteri’nin kapı önüne konulması 
CNN Türk çalışanlarını tedirgin etti. Herkes ‘acaba biz de bir hata yaptığımızda aynı yöntem mi uygulanacak’ diye birbirine sorarak tedirgin bir şekilde çalışmaya başladı.

Şimdi gözler CNN Türk’ün haberlerden sorumlu yönetiminin de üstündeki birimlerde. Yurteri’ye reva görülen muameleden eğer geri dönülmezse bu CNN Türk’ün çalışma prensibi olarak, çalışanların üzerinde Demoklasin kılıcı gibi sallanacak.

medyakafe.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.