PKK SALDIRISINDA ŞOK GELİŞMELER..

Hakkari'den dehşet haberleri geliyor. Şehit sayısının 15 olduğunun açıklanmasından sonra "kaçırılan askerler" bilgisi geldi..

Hakkari Yüksekova Dağlıca Taburu'ndan gelen şehit sayısı 15'e yükseldi ancak 10 askerin kayıp olduğu ve haber alınamadığı belirtiliyor. Askerleri terör örgütü PKK'nın kaçırmış olabileceği üzerinde duruluyor

Hakkari'den gelen her haberde şehit sayısı yükseliyor.

Dokuzla başlayan şehit sayısı şuanda 12'ye tırmandı. Ankara'da hareketli saatler var.
Hakkari'nin Irak sınırındaki bölgede devriye gezen askere teröristelerce saldırı düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre 13 asker şehit olurken, 14 askerinde yaralı olduğu ve çatışmaların sürdüğü bildirildi. Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre dün gece saat 02.00 sıralarında Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana geldi, teröristler askerlerimize ağır silahlarla ateş açtı. Sabaha kadar devam eden sıcak çatışmada ilk gelen bilgilere göre 13 askerin şehit olduğu ancak kimliklerinin henüz belirlenemediği yönünde. Bu arada 14 askerin yaralı olduğu belirtilirken, şehit sayısının artabileceğinden endişe duyuluyor. Yetkililer, Dağlıca Bölgesindeki Komanda Birliği'nin arama-tarama yaparak Irak Sınırı'nda bulunan Yeşiltaş'da bulunan karakola gittiğini ifade edilirken, karakola yakın bölgedeki Avaşin Köprüsü'nden geçen askerlerin 02.00'da gerçekleşen roketatarlı saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.

ANKARA'DA HAREKETLİ SAATLER

Olayın ardından Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı ve Başbakanlık'ta hareketli saatler yaşanıyor. Askeri birimlerin olayın gelişimi ile ilgili Başbakanlık'a bilgi verdiği ve kurumlar arasında değerlendirme yapıldığı öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan olayla ilgili yazılı bir açıklama bekleniyor. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarınını referandum için oy vermesi bekleniyordu ancak acı olayın ardından bu beklentdi ortadan kalktı. Dünyaya acil koduyla duyuruldu 13 askerin şehit olduğu haberini uluslararası haber ajansları AP, Reuters ve AFP, dünyaya 'acil' koduyla geçti.

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER....



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.