CAMİYİ BIRAK KİLİSEYE EVLERE BAK !

'MÜSLÜMANLARA KÖSTEK!'
Psikolojik harp amaçlı propaganda ile zihinleri bulandıran misyonerler üniversitelerin olduğu yerlerde öğrencilerin kalması amacı altında kilise evlerinin sayısını her geçen gün artırmaya devam ederken, Müslüman’ın ibadethanelerine baskılar sürüyor. Milli yapıları yozlaştırarak işgal hareketlerine hız kazandıran kilise evlerini görmeyen Jandarma, ısrarla Camilere baskın yapmaya devam ediyor.

Türk Diyanet Vakıf-Sen’in araştırmalarına göre Türkiye’de yasal olmayan 10 binin üzerinde kilise evi bulunurken, bunların çoğu da jandarma bölgesinde olduğu dikkat çekiyor. Türk Eğitim-Sen yetkililerinin Adana ilinde gerçekleştirdikleri araştırmada ise sadece il genelinde 174 kilise evi olduğu belirtiliyor.
‘ATO RAPORU’ TÜM GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARMIŞTI
Ankara Ticaret Odası’nın raporuna göre, Türkiye’de pek çok farklı Hıristiyan grup, misyonerlik faaliyeti yürütüyor. Bu faaliyetler büyük şehirlerden, Anadolu’nun ücra köşelerine dek yayılmış durumda. Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) hazırlayıp Haziran 2004’te basına açıkladığı raporda, misyonerliğin etnik ve dini ayrımcılığı körükleyerek devletin üniter yapısını hedef aldığı ifade edilmişti. Misyonerlik faaliyetleri kapsamında 300’den fazla kilise, çok sayıda kitabevi ve yayınevi, 1 kütüphane, 6 dergi, çok sayıda vakıf, 5 radyo, manastırlar, 2 kafe, 7 şirket, 7 gazete, 2 müze, 4 harabe, 1 kale, onlarca dernek ve kilise evleri bulunduğu açıklanmıştı. Rapora göre, İstanbul’da halen 126 kilise bulunuyor. Gelir seviyesi yüksek semtlerde sinema, tiyatro, kafe ve benzeri eğlence merkezlerinde misyonerlik faaliyetleri kapsamında film gösterileri düzenleniyor. İki yayınevi eliyle yurt genelinde Hıristiyanlık dinini tanıtıcı ve övücü kitap, kaset, broşür, CD, VCD dağıtımı yapılıyor. 2003 yılında 190 misyoner faaliyetinin tespit edildiği de bu raporda yer aldı.
ESER: “YILLARDIR MÜSLÜMANLARA ZULÜM YAPILIYOR”
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser, Türkiye’de yaklaşık 10 bin yasal olmayan kilise evi bulunurken ‘Mescitlere’ baskın yapılmasını büyük bir ayrımcılık olarak değerlendirdi. Misyonerlik faaliyetlerinin had safhaya geldiğini vurgulayan Eser, “Soruyorum; jandarma, Müslümanlara kendi vatanında bu zulmü yaşatırken sayısı on binlerin üzerine çıkan kilise evlerine neden bir yaptırım uygulamıyor. Bu ülkede çifte standart gittikçe büyüyor. Papaz öldüğünde 150 bin kişi çıkıp ‘hepimiz papazız’ diyor, yürüyüşler yapıyor ancak ne hikmetse bu ülkenin öz evlatları katledildiğinde aynı çevrelerin çıtı çıkmıyor.” diye konuştu.
TÜRK EĞİTİM-SEN: “ADANA’DA 174 KİLİSE EVİ VAR
Adana Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ise, yaptıkları araştırmalarda yaklaşık Adana’da 174 kilise evi bulunduğunu ve güvenlik güçlerine bölge halkının defalarca rahatsızlıklarını dile getirmelerine rağmen yapılan bir işlemin bulunmadığını kaydetti.
DİYANET-SEN : “MİSYONERE SERBEST, MÜSLÜMANA YASAK
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, İstanbul Habipler’de Mehmet Efendi Mescidi cemaatinin, jandarma baskınına maruz kalmaları olayını hatırlatarak, “Türkiye’nin dört bir tarafından misyonerlerin hukuksuz bir şekilde örgütlenmesine göz yumulurken, bir avuç Müslüman’ın milletin hayrına dua etmesine izin verilmiyor” dedi. Birçok jandarma bölgesinde üniversitelerin bulunduğunu ve bu üniversitelerin dibinde kilise evlerinin olduğunu kaydeden Yıldız, “Bunu bilmeyen yok. Ancak AB ayağına onlara her şey serbest... Bizim kızlarımıza başörtüsü yasak, çocuklarımıza kutsal kitabımız yasak, cemaatlerimize ibadethanelerde dua etmek ise en ağır suç! İşte çifte standardın babası budur” diye tepki gösterdi ve Yıldız, devletin çifte standarttan vazgeçmesini ve Müslüman topraklarında Müslüman evlatlarına zulüm yapmamasını istedi.
İŞTE YASAL OLMAYAN FAALİYETLERİ
Faaliyetleri yürütenler olarak Protestanlar, Katolikler, Ortodokslar, Bahailer, Yehova Şahitleri sıralandı. Hıristiyan misyonerlik faaliyetlerinin ise Nevşehir, Adıyaman, Adana, Bursa, Diyarbakır ve Mersin illerinde yoğunlaştığı belirtilmişti. ATO’nun raporunda listelenen faaliyetler: - Merkezi New York'ta bulunan Yehova Şahitleri'nin taraftarları, evleri kapı kapı dolaşarak kitap, dergi ve broşür dağıtıp, seminer ve toplantılar düzenliyor. - Ülkemizde merkezi İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Hatay, Aydın, Kuşadası ve Mersin illerinde ibadet salonları ve çok sayıda kilise evleri bulunuyor. - 1974 yılında İstanbul’da kurulan ‘Mukaddes Kitap Kursları Derneği’, faaliyetlerin merkezi durumunda. - Ankara Protestan Kurtuluş Kilisesi bünyesinde 2003 yılı içerisinde 60 kişi din değiştirdi. 15 kişi vaftiz edildi. Halen kilisenin 130 kişiden oluşan faal bir grubu var. - Bahailik faaliyetleri Sivas, Erzincan, Hatay, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa-Birecik, Mersin, Edirne ve İstanbul’da yoğunlaşıyor.
vakit

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.