Cenazesinde bile vefa görmedi

Kendisine verilen HİV virüslü kan nedeniyle 11 yıl önce AIDS hastalığına yakalanan ve dün hayatını kaybeden Müzeyyen Işıkgöz(41), Güzelsu Mezarlığı'nda toprağa verildi.





Şanlıurfa'da 11 yıl önce verilen hastalıklı kan sonucunda AIDS'e yakalanan ve dün gece ölen Siverekli Müzeyyen Işıkgöz, toprağa verildi. Kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesi'nde hayata gözlerini kapatan Işıkgöz'ün cenazesi morgda yıkandı. Daha sonra cenaze Ulu Camii'ne getirildi. Burada öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. Yapılan duanın ardından Güzelsu Mezarlığı'nda defnedilen Işıkgöz'ün cenazesine herhangi bir resmi yetkili katılmazken, yakınları talihsiz kadını son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Eşinin cenaze töreninde oldukça üzgün olduğu gözlenen Sedat Işıkgöz, 11 yıl boyunca büyük acılar çektiklerini söyledi. Kızılay'ın verdiği hastalıklı kan yüzünden çocuğunu ve karısını kaybettiğini hatırlatan Sedat Işıkgöz, Kızılay'ın hayatlarını çekilmez hale getirdiğini aktardı. Karısının virüsü kaptıktan sonra çok zor günler yaşadıklarını dile getiren Işıkgöz, tedavi sürecinde de herhangi bir yetkilinin kendilerine yardımcı olmadığını kaydetti. Sedat Işıkgöz, yaşadıklarını, "11 yıl boyunca dünyada çekmediğim acı kalmadı" ifadesiyle özetledi.

Bilindiği gibi 1996 yılında sezaryenle doğum sırasında, Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kandan AIDS'e yakalanan Müzeyyen Işıkgöz ve bebeği Rukiye Işıkgöz, Türkiye'de bir sağlık skandalına yol açmıştı. AIDS pençesine düşen Işıkgöz, ailesi Avukatları Seyhmus İnal, aracılığıyla Sağlık Bakanlığı ile Kızılay aleyhine bir dava açmıştı. Açılan davada, Işıkgöz ailesine, 95 bin 771 YTL maddi, 10 bin YTL manevi tazminat ödenmişti. Geçtiğimiz günlerde ölüm döşeğinde olan AIDS'li Müzeyyen Işıkgöz, rahatsızlığının artması üzerine, Ankara Numune Hastanesi'ne götürülmüştü. Burada intaniye servisinde tedavi altına alınan Işıkgöz, hastalıktan dolayı 20 kiloya kadar düşmüştü.

Kızılay'ın verdiği kan sonucunda Müzeyyen Işıkgöz'ün kızı Rukiye, AIDS'e yakalanmış ve 2000 yılında hayatını kaybetmişti.

haber vakti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.