BÜYÜK DOĞU OCAKLARI DERGİSİ 1 ŞUBATTA ÇIKIYOR !

DOĞSUN BÜYÜK DOĞU BİZDEN DOĞARAK !

Ocak'dan….



Her hayrın başı "bismillah". Biz de bismillah diyerek, Yüce Rabbimizden hayrı diliyoruz, bereket istiyoruz. Bizi giriştiğimiz işin , ehliyet şartlarına erdirmesini, hatalarımızın peşinen affını diliyoruz. Her ilk oluş ve doğuş sancısının tereddütlere sevk eden tabiî zorlamaları altında kavrulan ruhumuzun, aklımızın ve vicdanımızın sukûnetini, olgun ve yerinde iş ve eserlerimizle bize buldurmasını, her türlü ucuzluk ve mürailikten bizi uzak tutmasını umuyoruz. Bu duamıza bütün ehl-i islamın iştirakini rica ediyoruz. Salat ve selam Habibine ve O'nun yolundan giden büyüklerimizin üzerine olsun!..




Bu girişten sonra Büyük Doğu Ocakları olarak niye kurulduk? Bu ihtiyaç nerden ve hangi sebeple? Veya en doğrusu Büyük Doğu'ya nisbetle teşkilatlanma iradesinin tezahürü olarak Ocak neyi ifade eder? Büyük Doğu Üstadın ifadesiyle "İslam'ın emir subaylığı!...". Az çok Üstad'ı bilenlerce bir çırpıda söylenen bir hakikatin kısacık bu formülü bir yana; Büyük Doğu'nun ateşiyle yanan Ocak olabilmek sevdasının ismi olarak Büyük Doğu Ocakları ve onun dergisi, aslı na nisbetle zaman üstü bir iştiyak ve hevesin sahibi olarak temsil makamında değil hizmet makamındadır. Demek ki, Büyük Doğu Ocakları ve onun sesi olarak Büyük Doğu Ocakları Dergisi, asıl değil, asıla bir iştiyak, bir ihtiyacın belirtisidir. Bu manada, bu iştiyak ve ihtiyacı tahakkuk ettirmek liyakatine sahip "ehliyetliler"e devir edilmeye hazır bir bayraktır.


Bu bayrak şimdilik bizim cılız ellerimizde, yara bere içindeki imanımızın hesabını soracak "ehliyetliler"i hedeflerken, şüphesiz biz inatçı ve kararlı olacağız. Gayet açıklıkla ve mertçe, peşinen demek istiyoruz ki; Bu isim ve marka, hizmetçisi olduğumuz bir mânanın remzi olduğu gibi, bunun ehli olmadığımızın, fakat ehli olmak zorunda oluşumuzun da ihtarcısıdır.


Elleri arasından kayıp giden evladının, vatanının, eşinin, ızdırabını çeken, kurtuluş reçetesi olarak Allah ve Rasûlü'nün yüce yoluna bağlanmayı ve bağlamayı gören tüm ferd ve toplulukları hedeflediğimiz açık olduğuna göre, bu hedefe varmak için dağınık ve başı boş oluşun karşısında, belli ve müşahhas bir dünya görüşü etrafında teş kilatlanmanın hesabında olduğumuzu, ehline ayrı ca izah etmeye sanırız hiç gerek yok. Demek ki, belli bir dünya görüşü etrafında teşkilatlanmayı , o dünya görüşünün gerekliliği ve ne olduğu meselesi bir yana, sahici bir "kurtuluş" un zorunlu kıldığı bir ihtiyaç olarak gördüğümüz açık.



Bu ihtiyacı duyan, bu ızdırabı çeken her gönül ve aksiyon ehlini baştan ve peşinen, rengimizi vermek için ve birikimlerini aynı ve ortak proje etrafında kıymetlendirmek üzere davet ediyoruz. Fikir namusunun gereği olarak, ne olduğumuzu, neyi nasıl ele aldığımızı, Büyük Doğu merkezini önceden işaretlemekle kısmen yaptığımıza göre, teşkilatlanmanın bir gayesinin de bu kısmen olu şun, tamama erdirilmesi gayesine bağlı olduğunu söylemiş oluyoruz.



Yıllardır, Nizam-ı Alem veya Milli Görüş veya buna benzer isimlerle ifade edilen, inancına ve mutlak ölçülerine bağlı TE Z'nin hasretini ifade etmiş olmanın ötesine taşamayan, fakat isimleriyle bile milletimizin ilt ifatına mazhar olan çeşitli iddiaların, mahiyetçe de bir "Dünya Görüşü" haysiyetine sahip ve aziz vatana ait gerçek "Milli" umdeyi temsil eden çatı fikir olarak "Büyük Doğu İdeolocyası"nın artık agoraya bir siyasi proje olarak da taşınması gerektiğine inanıyoruz. Büyük Orta Doğu Projesi gibi yabancının ve yabancılaşmış adamın ithal malı na karşılık, Büyük Doğu Projesi gibi elle tutulur bir imkanımızın şemsiyesi altında teşkilatlanmanın gereğine işaret ediyoruz.


Bu milletin hizmet etmekle şeref kazandığı İslam'a karşı amansız fiilî ve fikrî saldırılara karşı, şüphesiz bu milletin kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını, bu amaçla lider fikir ve aksiyonunu gözetlediğini düşünüyoruz. Fikir ihtiyacının, yabancının ve yabancılaşmış olanın tezlerine karşılık, dağınık bir yapı ve dağınık bir itirazla giderilemeyeceği açık olduğuna göre, başta kendimiz olmak üzere ruhumuzun derinliklerinden tabiî bir şekilde yükselen haklı itirazlarımıza, el yordamıyla müdahale etmenin ötesine geçemeyen bitmez tükenmez faaliyetlerimize, toplu bir kuvvet ve tesir vermek üzere hem içimize yönelik hem de dışımıza, Büyük Doğu İdeolocyası nın ortak dil olarak yerleşmesini hedefliyoruz.



Bu açık hedef konusunda her genç, ihtiyar, anne ve baba ve evladdan, yani topyekûn milletimizden maddî ve manevî destek bekliyoruz. Bu şu anlama geliyor; Kurtuluş iradesi yine sizin kendi öz kuvvetinizin inşaâcı gücüne emanettir. Dergimizi alın ve duymayanlara duyurun. Ocağımıza gelin ve teşkilatlanın. Tamamlamak ve tamamlanmak üzere!... Afet zamanlarında herşey ve herkes bir kıymettir.




BÜYÜK DOĞU OCAKLARI DERGİSİ

"1 ŞUBAT"TA ÇIKACAKTIR.

BÜYÜK DOĞU OCAKLARI

DERNEK - DERGİ TEMSİLCİLİĞİ

Ve ABONELİK

İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİ:



Adres : Ferhadiye Mahallesi Abdulkadir Eriş Sokak Bekirhan Apartmanı No: 22 Kat: 1/1

MERKEZ / MALATYA



Tel : 0422 321 44 30




Web:
http://www.buyukdogu.net/

http://www.buyukdogu.net/





























-----------------------------------------------------------------

"DOĞRU DÜŞÜNCE OLMADAN DOĞRU DÜŞÜNCE FAALİYETİ DE OLMAZ"





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..






Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.