MHP YE KARŞI LİNÇ BAŞLADI ....BAHÇELİ SEN NE YAPTIN ÖYLE !

Kartelden MHP’ye linç!

Hrant Dink için, “Hepimiz Hrantız” kampanyası başlatan kartel yazarları, dün “büyük karizma” diye niteledikleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, başörtü yasağının kaldırılması için somut adım atması karşısında bugün yerden yere vuruyorlar.

1999’da başörtülü olarak seçilen ancak Meclis’e başını açarak giren MHP Antalya Milletvekili Nesrin Ünal olayında Bahçeli’yi göklere çıkaran kartel, Bahçeli’nin, Anayasa’nın 10. maddesinde eklenecek bir ifadeyle yasağın kaldırılması yönünde hükümet ile mutabakata varması üzerine saldırıya geçtiler.

YASAK KALKSIN DEDİ, BİR ÇUVAL İNCİRİ MAHVETTİ

Hürriyet başyazarı Oktay Ekşi de, AK Parti’nin on yılda yapacağını iki yılda yapacak kadar işini kolaylaştırmakla suçladığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için, “Adam ciddi, adam serinkanlı, adam devletin nizamını biliyor, adam terbiyeli, adam okumuş yazmış, adam tartmadan tek kelime söylememeye itina ediyor, diyorsunuz. Sonra en elverişsiz zamanda çıkıp söylediği bir cümleyle bir çuval inciri berbat ediyor” diye yazdı. Bahçeli’yi, laik rejimi yıkmakla suçlayan Ekşi, MHP’nin teklifine göre kamusal alanda ve üniversite öncesinde de başörtüsü taleplerinin geleceğini yazdı.
YILMAZ’IN HAYAL KIRIKLIĞI
Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz ise, seçimler öncesi cumhuriyet mitinglerinde dillendirilen CHP-MHP ittifakına dikkat çekerek, “Seçimlerden önce şeriat tehlikesine karşı MHP’yi destekleyenler ya da desteklenmesini isteyenler şimdi ne düşünecekler. Çünkü MHP’nin önerisi gerçeklik kazanırsa ya da anayasa bu yönde değiştirilse türban sadece üniversitelerde değil, ilköğretim okullarında bile serbest hale gelecek. Kamu görevlilerinin türban ile hizmet sunması da aynı maddeden biraz esnetilmesiyle kolayca mümkün olacak” diye yazdı.
Vatan gazetesi yazarı Güngör Mengi ise Bahçeli’yi samimiyetsiz davranmakla suçlayarak, şöyle dedi: “Bahçeli türbanın getireceği kârdan payına düşeni artırmak için böyle konuşuyor. Yaptıkları teklifi bazı otoritelerin yeterli bulmaması önemli değildir. Burada önemli olan MHP’nin, Abdullah Gül’ü Çankaya’ya çıkaran eyleme sağladığı ‘acil servis’i şimdi türban için de vermeye hazır olduğunu belli etmesidir. Büyük ihtimalle AKP ve MHP’nin temsilcileri, açık kapı bırakmayan bir formül bulmak için bir araya gelip çalışacaklardır.”
Seçimler öncesi cumhuriyet mitinglerinde dillendirilen, “Solcuysan oyunu CHP’ye, sağcıysan MHP’ye ver” söylemini dillendiren Cumhuriyet gazetesi ise, Bahçeli’nin açıklamasını, “AKP ve MHP el ele” diye haber yaptı.
CİDDİYE BİNİNCE ÖZKÖK ÇARK ETTİ

Bahçeli’nin önerisini, “Türbanda yolu MHP açıyor” diye haber yapan Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise, MHP’nin desteği ile yasağın kalkacağının kesinleşmesi karşısında gerçek yüzünü göstererek daha önce yasağın kaldırılmasını savunduğunu ancak şimdi yasağın devamından yana olduğunu belirtti. Özkök dünkü yazısında, anayasal bir çözümün neden olacağı sıkıntılar konusunda Bahçeli’ye uyarılarda da bulunarak, “Son yıllardaki gelişmelerden sonra fikrim değişmeye başladı. Bu yasağı kaldırmak isteyenlerin gerçek niyetleri üzerinde kafamda şüpheler belirdi. Anadolu şehirlerinde büyük bir mahalle baskısı doğacağına inanmaya başladım” diye yazdı.
TOPU TACA ATMAYA GEREK YOK

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, MHP olarak Türkiye'nin gündeminde olan ve yüksek öğretimde başörtüsünden dolayı eğitim alamayan kız öğrenciler için bir öneride bulunduklarını söyledi. Oktay Vural, "Kapsam sadece yüksek öğretim mi olacak?" sorusu üzerine de bu tür bir kafa karışıklığına gerek olmadığını kaydetti. "Sorun yüksek öğretimdir. O zaman çözüm alanı da yüksek öğretim. Onun dışındaki tartışmalar bugünün tartışması değil" diyen MHP'li Vural, başörtüsü sorununu sulandırmaya ve topu taca atmaya gerek olmadığını kaydetti. Vural, "Yüksek öğrenimde, eğitim sisteminde hizmet alamayan vatandaşlarımız var. O vatandaş, 'Devlet bana adalette, sağlıkta hizmet veriyor. Eğitimde, yüksek öğretimde neden hizmet alamıyorum?' diye soruyor. Dolayısıyla yetişkin bir seviyeye gelmiş kız öğrencinin, bu sorunları topyekun çözmek için üstelik bir önerme yaptık" diye konuştu.

vakit

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.