Fazıl Say TÜRBAN için Piyano çalacak !

Fazıl Say yine sahnede. 'Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog Büyükelçisi" sanatçımız yaşanan başörtüsü tartışmaları karşısında da sessiz kalmadı! Ama hemen korkmayın Fazıl Say babasının sözünü kulağına küpe etmiş olmalı ki bir yere gitmiyor. Sabah'ın eki Günaydın'a konuşan Say bu kez "Kızımın geleceği ve tüm aydınlar için burada kalacağım!" diyor ve ekliyor: "Büyükelçi olarak bu gidişata karşı "kıran kırana" mücadele edeceğim" ama nasıl mücadele edeceği şimdilik gizli...
Fazıl Say, üniversitelerde türbanı serbest bırakan anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından GÜNAYDIN'a yaptığı açıklama şöyle:
Babasını dinleyecek"Burada kalacağım ve kızım için, tüm aydınlar ve karanlığa karşı çıkanlar için kıran kırana mücadele edeceğim". Kendisine "Ülkende kal, mücadele et" diyen babası Ahmat Say'ı dinleyeceğinin mesajını veren ünlü piyanist, "AKP aydınları, meydanlardaki milyonlarca insanı görmezden geldi ve karanlıklar caddesine saplandı" diye konuştu. Say, 'Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog Büyükelçisi' sıfatına sahip olduğunu hatırlatarak, "Büyükelçi olarak bu gidişata karşı kıran kırana mücadele etme kararı aldım. Şu anda nasıl mücadele edeceğimi söyleyemem ama çeşitli imkanlarımı kullanırım" dedi.
8SUTUN

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.