Susuz Afrika'nın Suyu Olduk

İyilik Her Zaman Her Yerde!

Susuz Afrika'nın suyu oldukToprağın kuruduğu, çöl iklimin kavurduğu, dudakların susuzluktan çatladığı Afrika'da açılan kuyular, yüz binlerce gönlü serinletmeye devam ediyor. Vakfımız hayırseverlerimizin gönülden kopan yardımlarıyla susuz Afrika'nın fakir beldelerinde su kuyuları açmaya devam ediyor. Sudan'ın Darfur eyaletinde 6, Somali'de ise 10 su kuyusu daha açtık. Su sorunu çözülen bölge halkı sağlıksız sulardan kaynaklanan hastalıklardan da kurtulmuş oldu. Kuyulardan kana kana su içen yoksul Afrikalılar, "Su gibi aziz olun" şeklinde hayırsever halkımıza dua ettiler. Son açılanlarla birlikte Afrika, Bangladeş ve Afganistan'da açılan toplam su kuyu sayısı 967 oldu.

Bu sefer Tanzanya'daydıkİyilikte sınır tanımayan İHH, bu sefer yardım elini Tanzanya'daki Müslümanlara uzattı. Afrika'nın fakir ülkesi Tanzanya'da 35 milyonluk nüfusunun yüzde 35'ini Müslümanlar oluşturuyor. Ancak ekonomik olarak zayıf olan Müslümanların eğitim seviyeleri de düşük. Okuma yazma oranının yüzde 95'lerde olduğu ülkede Müslüman nüfusun üniversitelerdeki oranı sadece yüzde 15. Müslüman halkın eğitiminde önemli bir yere sahip olan cami ve Kur'an kurslarında verilen eğitim de klasik anlayış ve metotlarla yapıldığı için istenilen verim alınamıyor. İHH, Tanzanya'daki Müslümanların eğitiminde çok önemli rolü olan Kur'an kursu ve camilerdeki eğitimin klasik anlayış ve metotlar yerine, gelişmiş teknikler kullanılarak yapılması için eğitim kursları başlattı. Kur'an Kursu hocalarının katıldığı kurslarda 300 kişi eğitimi tamamladı. Kurslar halen Zenzibar, Mwakaje, Kitogani, Fujoni şehirlerinde ve Pemba adasında eğitime devam ediyor.




İHH İnsani Yardım Vakfı
Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 Pk. 34230 Fatih / İstanbul
Telefon: +90 212 6312121 Faks: +90 212 6217051
Web: www.ihh.org.tr E-mail: info@ihh.org.tr






--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.
(ALLAH RAHMET EYLESİN)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.