KİTAP TANITIMI...

K İ T A P T A N I T I M I
İslam ve Modern İnsanın Çıkmazı Yazar: Seyyid Hüseyin Nasr
Çevirmen: Ali Ünal
Yayın Yılı: 2001
Sayfa Sayısı: 248
Çevirmen: Ali Ünal
Yayın Yılı: 2001
Sayfa Sayısı: 248 Tanıtım
"Bu kitap İslam'ın fikri ve manevi mirası ile bu mirası inceleme araçlarını tartışmak, hem Doğu'da hem de Batı dünyasındaki modern insanın açmazlarını çözme konusunda İslami geleneğin öğretilerini sunmak amacıyla yazıldı. Hem Doğu'da, hem de Batı'da yaşayan modern insanın karşı karşıya bulunduğu ana sorunları gündeme getirmeye çalıştı... Batı'da birçok insanın İslam medeniyetinin başarılarıyla her geçen gün daha fazla ilgilendiği şu zamanda, bunlara İslam geleneğinin canlı yapısını ve bugünkü sorunlarıyla olan ilgisini sunmanın özellikle önemli olduğuna inanıyoruz. Ve yine, İslam dünyasındaki modernleşmiş öğelerin, etkilerinde kaldıkları güçlerin gerçek yapısını öğrenmeleri ve İslam geleneğini, bugün bizzat İslam dünyasının içinde kendisini tehdit eden bu güçlere karşı savunmaya daha iyi hazırlıklı olabilmeleri için gelip geçmekte olduğu duygularını da taşıyoruz."
~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~

İslam'da İfade Hürriyeti
Yazar: Muhammed Haşim Kemali
Çevirmen: Muhammet Şeviker
Yayın Yılı: 2000
Sayfa Sayısı: 328
Tanıtım
Hür konuşmanın hizmet ettiği temel iki hedef bulunmaktadır: Hakikatin keşfi ile insan haysiyet ve şerefini yüceltmek. Toplum ve devlet tarafından konuşma hürriyetine konulan sınırlamalar ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan gerçeklerin ve fikirlerin ortaya çıkmasının öfke veya husumete sebep olacağı endişesi tabii olarak hakikatin keşfine engel olur. Ferdin söylemek, yazmak veya yazmak istediği şeylerin ifadesine sınırlamalar getirmek hem onun vakar ve şerefini hem de şahsi gelişme isteğini tehlikeye atmaktadır. İslam, kabul edilen ve cevaz verilen bu iki hedeften, hakikatin keşfine ve doğruluğunun kanıtlanmasına karşı daha vurgulu olma eğilimindedir. Ne var ki bu gerçeğin keşfine yönelik kararlılığı İslam'ın genel bir vasfı olarak görülmelidir. Böyle bile olsa, hakikati araştırmakla insan vakar ve şerefi arasında doğrudan bir ihtilaf bulunması durumunda, ilkini normal olarak cari olduğunu varsaymak mantıklıdır.
~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~
İnsan Yayınları
Yayın Dağıtım ve Pazarlama Ticaret A.Ş.
http://www.insanyayinlari.com.tr
Adres
Keresteciler Sitesi
Mehmet Akif Cad. Kestane Sok. No: 1
Merter / İSTANBULTelefon
(0212) 642 74 84Faks
(0212) 554 62 07E-Posta
insan@insanyayinlari.com.tr
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu maili http://groups.google.com/group/gencdusunur GENÇ DÜŞÜNÜR GÖNÜLERLERİ Mail Grubu'nda olduğunuz için aldınız.
Site yönetimi ile tanışmak için, actiontime1@hotmail.com mail adresini MSN nize ekleyebilir, her konuda fikirlerinizi, bilgilerinizi paylaşabilir yahut mail almak istemezseniz irtibat kurabilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.