ÜÇ TÜRK GENCİN "CİHAD" EYLEMİ

Almanya'nın Köln Kentinde 2 Gün Önce 2 Polise Pusu Kurarak Kendilerine Kuru Sıkı Tabancalarla Ateş Eden 3 Türk Gencinin, Bu Eylemi "Cihad" İçin Yaptıklarını Söyledikleri Bildirildi.

Almanya'nın Köln kentinde 2 gün önce 2 polise pusu kurarak kendilerine kuru sıkı tabancalarla ateş eden 3 Türk gencinin, bu eylemi "cihad" için yaptıklarını söyledikleri bildirildi. Köln Başsavcısı Rainer Wolf, bugün yaptığı açıklamada, cinayete teşebbüs şüphesiyle gözaltına alınan 15, 16 ve 17 yaşındaki Türklerin, kendi ifadelerinde "cihad" amacıyla böyle bir eyleme kalkıştıklarını söylediklerini belirtti.

Terör örgütüyle bağlantıları yok

Wolf'un açıklamasına göre, herhangi bir terör örgütüyle bağlantıları olmadığı ve bu eylemi kendi kendilerine yapmaya karar verdikleri tahmin edilen gençlerin, ifadeleri sırasında Amerikalılara düşman olarak saldırılması gerektiğini, Almanya'ya da Afganistan'da asker bulundurmasından dolayı düşman olduklarını söylediler. Polislerin silahlarını almak istemişler Söz konusu Türklerin ifadelerinde, polislere tuzak kurarak silahlarını almak, ses çıkmaması için polisleri bıçaklarla öldürmek ve silahlarını diğer terör eylemlerinde kullanmak istediklerini itiraf ettikleri bildirildi.

Kuru sıkı silahla eylem girişimi
Göz altında tutulan Türkler, 26 ve 38 yaşlarında 2 polis memurunu, yardıma ihtiyaç duydukları gerekçesiyle bir ormanlık araziye çağırmış, daha sonra da kendilerine saldırmışlardı. Polislerin, silahlarını çekerek havaya uyarı ateşi açmaları sonucunda olay yerinden kaçan gençler, kaçarken de polislere ateş etmiş, silahlarının kuru sıkı olduğu daha sonra anlaşılmıştı.
AJANSLAR/İHA


3 yorum:

  1. Söyledikleri doğruda olabilir,kullanılmışta olabililer.Özellikle Deniz Feneri davasının sonuçlanmasından sonra.Yazık çokta gençler.Yaşayacakları kim bilir nasıl etkileyecek bundan sonraki yaşamlarını.Yada çoktan karalanmış beyinleri.

    YanıtlaSil
  2. pes cihatmış, ah atam ah güvendiğin gençliği görsen sende inanamazsın bitmiş beyinleri boşaltılmış tam şu anda 80 yıl değil inan insanoğlunun yaşadığı ilk çağdayız,her tarafı örümcek kafalı insanlar kaplamış,türk halkı dileniyor atam fakirlik edebiyatı altında dilenen bir toplum yarattık,arap kültürü heryeri kuşattı senin türklük tanımı şu anda inanamıyacağın kadar hasara uğramıştır.Üniversite mezunuda cahil herkes tarikat peşine takılmış millet değil ümmet toplumu olmuş ,her 23 nisanda,19 mayısda,30 agustosda karşına çıkan kamu görevlilerine inanma onlar sahip çıkamadı ilkelerine ve devrimlerine ,timsah gözyaşı onlarınki yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  3. özkan 80 senedir aynı çağdayız doğru söylemişsin...Osmanlıdan sonra 80 yıl hep geriledik...Bir tek Mütefekkir bile yetişmedi CUMHURİYET döneminde...Yetişenler ise cezaevlerini boyladı. ki onlarda Cumhuriyet düşmanı olarak lanse ediliyorlar...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.