(anadoluhaber) Vaziyet Deniz Som



 Sili


,
Cumhuriyet 28.11.2008 - Haber:c1710


Cumhuriyet 28.11.2008

Eşeğin dudağı

CHP'NİN Beşiktaş ilçe örgütüne kayıtlı parti üyesi Uğur Seten'in il ve genel merkez yönetimi ile uyuşmayan görüşlerini umarız partiyi "idare" edenler, demokrasinin gereği olarak hazmederler:

"Cumhuriyetin ve CHP'nin kurucusu M. Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerine en fazla sahip çıkması gerekenlerin yeni 'değişim pusulası' yine sağı hem de çarşaflı sağı gösteriyor. Yakalarındaki Altı Ok'u görmezden gelenlerin 'Yeni Sol', 'Anadolu Solu', 'Liberal Sol' gezintilerinin şimdi 'Aşiretli-Çarşaflı Sol'a gelmesi 'denize düşen yılana sarılır' durumudur. 'Zincirleri kırıyoruz', gerekçesiyle ortaçağ karanlığının simgesi kara çarşafa CHP rozeti takılması 'eşeğin dudakları atın ağzına uymaz' Çin atasözünü anımsatmasından başka bir sonuç getirmeyecektir. Kapısını soldaki ve sosyal demokrasideki değerlere açamayan CHP'li yöneticilerin, şeriatın kol gezdiği günümüzde, oy uğruna yaptıkları dincilerin, tarikatların ve liboşların ekmeğine yağ sürecektir. Aydınlanma Devrimi'nin ruhuna aykırı olan kara çarşaflı katılım töreninin türbancı, çarşafçı ve 'taraflı basın'dan övgü ve alkış alması bu yüzdendir.

Bugün ekonomik krizle sallanan AB-D'nin denetimindeki süngülü-minareli AKP hükümeti yaralı laik cumhuriyete saldırıyor, ülkeyi satıyor, gerici ve bölücü terör vuruyor, umutsuz ve örgütsüz halk işsiz, aşsız, yoksul ve sömürülüyor. Batağa saplanmış Türkiye'de, CHP'yi yönetenler solu bütünleştirip, toplumsal muhalefeti örgütleyip, yeni 14 Nisan dalgaları yaratıp iktidara yürümek yerine, spor ve düğün salonlarına sıkışıp hükümetin Alevi açılımına karşı kara çarşaf açılımını yapıyor. Üçkâğıt ve sadaka ekonomisinin gereği kömür ve makarnayla halkın midesine inen AKP'nin ıslık çaldığı karanlığa sarılarak iktidar alternatifi olmak mümkün değildir. Çarşafa bağlanan siyasetin de iktidar yolunu açması mümkün değildir. Unutulmasın ki, karga her yerde eşit derecede siyahtır ve bir şeyin aslı dururken kopyasına kimse itibar etmez. Türkiye'de CHP için iktidar olmanın yolu özünden sapmaktan, sağcılara yanaşmaktan, liboşlara göz kırpmaktan, tombaladan çıkma çarşafçıları aday yapmaktan değil, Altı Ok'un rehberliğinde halka umut ve güven veren devrimci, halkçı, tam bağımsızlıkçı, antiemperyalist siyaset üretmekten geçmektedir.


Ilımlı, Alımlı, Çalımlı, Balımlı, Malımlı...


12 EYLÜL darbesiyle birlikte inanç dünyamızda geliştirilen yorumların 2000'li yıllarda postmodern açılımlarla yeni boyutlar kazandığını söyleyen Kaya Çetin; yenilikleri şöyle sıralıyor:

"Ilımlı Yorum: Gerçek idealleri dinmiş gibi davranan çıkar ortaklığının, Washington'u keşfedip kıblelerini oraya çevirmeleriyle ortaya çıkan Makyavelist yorum. Alımlı Yorum: Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun yaklaşımıyla laiklik karşıtı odaklara destek temelinde şekillenen ve unutulmaya yüz tutan Siirt desteğinden sonra 'çarşafa rozet' çıkışıyla yeniden sükse yapan oportünist yorum. Çalımlı Yorum: Seçmeni kömürle, muhalifleri de düzmece mahkemelerle çalımlayıp cukka yönünde geliştirilen neoliberal yorum. Balımlı Yorum: Cemaate yakın durma aşkına asr-ı saadet ile Osmanlı arasında mekik dokuyanların, ballı işlerde geliştirdikleri dişli yorum. Malımlı Yorum: İslam coğrafyasında geniş bir yayılma alanı bulan 'rabbena, hep bana' felsefesine dayalı geleneksel yorum. Şalımlı Yorum: Malın götürülmesi sürecinin türban ve benzeri simgelerle perdelendiği simgeselci yorum. Filmli Yorum: Erktekileri öven ve işaret ettiklerine söven seyirlikler hazırlayıp nafakayı çeşitlendirmeye yönelen faydacı yorum."


Medrese


Hasan Baş: "AKP'ye göre, köy enstitüleri değişimin gereği olarak kapatılmış. Medrese kafasına dönüş için mi?"

Yağmur Deniz

Obama rakı içecekmiş.

İyi yapar. ABD'nin sorunları rakı sofrasından başka yerde çekilmez!

Şimdilik


Zekai Buluç: "Düyun-u Umumiye şimdilik yok; hamdolsun IMF var!"


Alkış


Doğan Kapkıner: "Deniz Baykal'a bravo; Atatürk'ün partisini kara çarşafla Bülent Arınç'a alkışlattı ya!"

Golf


Avni Kurtuldu: "AKP'nin spora bakan bakanına göre Türkiye'de 5 yıl içinde 5 milyon kişi golf oynayacakmış. Her zamanki gibi 65 milyon kişi de seyredecek!"


- İktidar, seçim rüşveti dağıtıyormuş...

"Halk suça ortak ediliyor!"

 

 

 

www.TurkceKarakter.com
Bozuk görünen Türkçe harfleri düzelten site.

 
 
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.