Nasıl Ölmek İstersiniz?


Bülent Esinoğlu

Amerika’da Ölüm Cezası Bilgilendirme Merkezi (Death Penalt Information Center) gecen on yıl içinde Amerika’da uygulanan ölüm cezası sayılarını açıkladı.

Amerika’nın 50 ayrı eyaleti var. Bunlardan yalnızca 12’sinde idam uygulamaları askıya alınmış. Geri kalan 37’sinde uygulama devam ediyor.

Amerikan demokrasisinde kişiler ölmek ve öldürmek için eşit hakka sahip. Sürekli demokrasi ihraç eden Amerika henüz idam cezası ihracatı yapmadı.

İdam cezası verme yarışında Teksas birinci olmuş. Son on yılda 355 idam yapmış. Yani yılda 35 idam. İran’daki ölüm cezalarını bize hemen bildiren besleme basın nedense Amerika olunca susar.

Ölüm cezası mahkûmları, ya elektrikli sandalyeye, ya da zehir zerk edilmesi yolu ile ölüme gönderiliyormuş. İdam cezası alan 999 kişiden 828 kişi ilaç zerk edilerek ölmeyi tercih etmişler.

Ölüm Cezası Bilgilendirme Merkezinin verdiği bilgiye göre, ölüm şeklinizi kendiniz seçebiliyorsunuz. Ne kadar demokratik ve eşitlikçi bir yapı değil mi?

Amerikan düşünce sistemi, rejimi her şartta öldürmeyi gerektiren bir yapıya sahiptir.

Bence dünyanın en acımasız, en faşist ülkesidir, Amerika. Öldürmek ve ölenlerin kan havuzunda yaşamak.

Amerika’nın Japonya’da, Vietnam’da, Yugoslavya’da, Irak’ta, Afganistan’da öldürdüğü insanların sayısını bir toplasanız, tüm dünya devletlerinin öldürdüğünden daha fazladır.

Öldürmek ve işkence Amerika’nın yaptığı en iyi iştir.

2008-11-28, bulentesinoglu@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.