HAMAS esirlerine savaş suçlusu muamelesi


İsrail HAMAS ve Hizbullah savaşçılarına savaş esiri değil savaş suçlusu muamelesi yapacak.

İsrail Maarif gazetesi, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'de binlerce Filistinliyi tutuklamak için hazırlık yaptığını, tutuklulara savaş esiri olarak değil savaş suçlusu muamelesi yapılacağını yazdı.

Üst düzey bir askeri savcıya dayandırılarak verilen haberde, HAMAS ve Hizbullah savaşçılarının esir olarak muamele görmeyeceği kaydedildi. Savcının; 'Savaş suçlusu gibi davrananlara, savaş esiri gibi mualemele edilemeyeceğini söylediği' belirtildi.

Savaş suçlusu muamelesi gören esirlere avukat tayin edilmeyecek, soruşturmaları stratejik bilgilerin elde edilebilmesi için İsrail iç istihbaratı tarafından yapılacak. Soruşturmalarının bitiminden sonra tutuklular, askeri mahkemeye sevkedilecekler.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'nin etrafındaki İsrail yerleşim bölgelerini gezdi ve roketlerin düştüğü yerlerde incelemelerde buludu. İncelemeleri esnasında; "Gazze'ye askeri müdahalede bulunmak, yaşadığınız bögelerin yoğun ateş altında kalması demektir" şeklinde konuşan Barak, Gazze etrafında görev yapan askeri birimleri teftiş etti. Barak, İsrail'in bu yaşananlara karşı sessiz kalamayacağını da belirtti.

Bu arada Yediot Ahronot gazetesi, dün yaşanan çöl fırtınasının İsrail savaş uçaklarının hedeflerine saldırılarda bulunmasını engellediğini yazdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.