T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Re: Sadece İsrail değil 11 devleti eğitiyoruz

   onları  bizi    kullanıyor   yoksa  biz mi  çok  akıllıyız    onu  anlamadık 
  her  kese  ders  veriyoruz     gibi  geliyor  ama   öyle  deyil   onlar  bizi  kullanıyor   .
 geçenlerdede    bana  bir  mail daha  gelmişti    bizim  öldürülen   o  aselsan  mühendisleri 
  bu   ucaklarda ki   şifreyi  çözdüştüler  ve  ondan  hayatllarından oldular.
 çünkü    bize satılan  ucaklarda    uydu  aracılıgıyla  istenildigi  zaman   bizim  pilotlarımızı   devre  dışı  bırakabiliyorlar   ve  buda   olası  bir     savaşta   bazılarının   hesabına  gelmese   kalkan  ucaklarımız 
hemen  uydu  aracılıgla   bizim  yönetimimiz  dışına  çıkabiliyor   ve   buda  yenilgi  anlamına  geliyor  .
  biz  kimseyi  egitmiyoruz    sadece   ONLAR  BİZLERİ    KULLANIYOR .




From: ali_yilmaz_78@hotmail.com
To: anadoluhaber@googlegroups.com
Subject: (anadoluhaber) Sadece İsrail değil 11 devleti eğitiyoruz
Date: Tue, 10 Feb 2009 01:15:49 +0200


Sadece İsrail değil 11 devleti eğitiyoruz

Sadece İsrail değil 11 devleti eğitiyoruz

Baykal'ın İsrail pilotları Konya'da eğitiliyor' dediği hava üssünde sadece İsrail değil 11 ülkenin askeri eğitiliyor.


6 Şubat 2009 11:49

CHP lideri Deniz Baykal'ın yanı sıra birçok kesim tarafından '''İsrail'li pilotlar, Konya'da eğitiliyor'' eleştirisi sonrası, Konya'daki Ana Jet Üs Komutanlığı gündeme oturdu.

Ancak ''Dünyanın bir numaralı taktik eğitim merkezi'' olarak nitelenen Konya'daki ''Anadolu Kartalı'' eğitim üssünde, sadece İsrail'li değil, ABD dahil 11 ülkenin pilotlarına eğitim veriliyor. Yılda 4 kez düzenlenen tatbikatlarda dünya ülkelerinin pilotları, ücreti karşılığında Konya'daki tatbikatlarda eğitim görüyor.
ENGEBESİZ KONYA OVASI TERCİH SEBEBİ
''Konya'da eğitilip Gazze'yi vuruyorlar'' eleştirisinin altında, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılan ''Anadolu Kartalı'' Eğitim tatbikatları yatıyor. Türkiye'nin savunma işbirliği anlaşması imzaladığı ülkelerin pilotları bu tatbikatlara katılıyor.
Pilotlar, gerçek harekat şartlarına benzetilmiş bir ortamda eğitim görüyor. Konya Ovası'nın düz ve engebesiz olması, alçak irtifa şartlarına izin vermesi, 400 kilometre en ve 300 kilometre boyunda geniş bir hava sahasının bulunması nedeniyle buradaki taktik eğitim merkezi, tüm dünya hava kuvvetlerince tercih ediliyor. İsrail de 1996 yılında imzalanan savunma işbirliği çerçevesinde, Konya'daki harp eğitimi tatbikatlarına katılıyor.
GERÇEK HAREKAT ORTAMI
2001 yılında başlayan ve yılda 4 kez yapılan tatbikatlara bugüne kadar Almanya, Belçika, İngiltere, Hollanda, İtalya, Ürdün, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İsrail ve Pakistan Hava Kuvvetleri katıldı. Merkezde, yerli ve yabancı 17 bin 677 personele eğitim verildi, bin 566 savaş uçağı Konya semalarında uçarak 13 bin 839 sorti yaptı. Bu eğitimlerde yerli ve yabancı ülke pilotları, F-16, F-4E 2020, RF-4, C-130, CASA, KC-135 Tornado, Awacs ve Cougar gibi uçaklar kullandı.
Tatbikatlarda, Maverick ve lazer güdümlü bombaların yanı sıra, gündüz gibi çevresel görüş sağlayan gece görüş gözlüğü, Aselsan tarafından geliştirilen Lazer ile işaretleme ve mesafe ölçme sistemi, gece alçak irtifadan uçuş ve hedeflere hassas vuruş imkanı sağlayan alçak irtifa sistemleri yer alıyor. Konya'daki tatbikatlarda, gerçek bir harekat ortamı sağlanıyor. Elektronik harp ortamı sağlanıyor.
TÜM DÜNYA TAKDİR EDİYOR
Türk Hava Kuvvetleri görevleri planlayıp, kırmızı kuvvetleri oluşturuyor. Misafir unsurlardan oluşan mavi kuvvetler ise her gün değişik bir senaryo içinde, bir ülkenin liderliğinde kurtarma, ele geçirme, imha gibi belirli hedeflere yönelik görevleri icra ediyor. Konya'daki ana jet üssünde tatbikatlara katılan ülke personeli için, sosyal tesisler ile 520 yatak kapasiteli 260 oda da bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu merkezdeki eğitim ve tatbikatları, tüm dünya silahlı kuvvetlerince beğeni topluyor.   akşam


Yeni nesil Windows Live Services'ı ücretsiz edinin. Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.