Hadi Çarp O Ödülü Yüzlerine!

KAMUOYUNDA BEKLENTİ VAR

İsraİl Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in Davos’taki küstahlığına gerekli tepkiyi veren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Amerikan Yahudi Komitesi’nden (AJC) aldığı ödülü bir an önce geri vermesi bekleniyor.

AKŞENER: YAP DA GÖRELİM
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Erdoğan’ı aldığı ödülü geri vermeye çağırırken, “Sayın Başbakan’ın cesareti varsa Yahudi lobisinin kendisine verdiği ödülü hemen iade etsin” ifadesini kullandı.


HAYDİ TAYYİP, TAM ZAMANI
MHP ve DSP’li milletvekilleri, “Davos’taki haklı tepki, ödülün iadesiyle taçlanır” derken, Tüketiciler Birliği’nden KESK’e kadar birçok sivil toplum örgü-tü de Başbakan’ı gerekeni yapmaya çağırdı.



Seçtikleri tek Müslüman
Yahudi lobisi, 2004’teki ABD ziyareti sırasında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın onuruna yemek düzenlemiş ve kendisine “Cesaret Ödülü” vermişti.



O ÖDÜLÜ İADE ET
Türk milleti, Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’i fırçalayan Erdoğan’ı, kendisini ‘kepazelikle’ suçlayan Yahudi Komitesi’nin (AJC) verdiği ‘Cesaret Ödülünü’ iade etmeye çağırıyor


Haber: Macit SOYDAN
Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta yaptığı çıkışa Türkiye ve dünyanın dört bir yanından verilen destek büyürken şimdi de kamuoyunda yeni bir beklenti ortaya çıktı. Siyasiler ve sivil toplum kuruluşları, Başbakan Erdoğan’ı Amerikan Yahudi Komitesi’nin (AJC)’nin yaptığı “Davranışı kepazelik” açıklamasına tepki göstermeye ve Komite’nin kendisine 2004 yılında verdiği Cesaret Ödülü’nü iade etmeye çağırıyor. İşte tepkiler:


MHP’li MERAL AKŞENER:
En fazla sözü söyleyip hiçbir şey yapmayan Başbakan Erdoğan’a iki çift sözüm var. Amerika’daki en büyük Yahudi lobisinin dünyada Yahudi olmayan bir başbakana verdiği bir madalyon var ’cesaret ödülü’. Madem İsrail’e bu kadar kızgındır Sayın Başbakan bu cesaret madalyasını geri vermeli. Erdoğan’ın cesareti varsa, Yahudi lobisi tarafından kendisine verilen cesaret madalyasını iade etsin.


MHP’Lİ OKTAY VURAL:
Erdoğan İsrail’in Gazze saldırısı konusunda sadece hamasi sözler söylemesin. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Cesaret madalyasını iade etsin.


İP’Lİ BÜLENT ESİNOĞLU:
Başbakan Erdoğan’ın paneldeki sözlerinin anlam kazanabilmesi ve “çıkışının bir seçim şovu olmadığını kanıtlaması için bazı adımlar atması gerekir. Erdoğan’ın, Amerikan Yahudi Komitesi’nin verdiği ” cesaret madalyasını “ iade etmesi, İsrail yapılan anlaşmaları iptal etmesi gerekir.


TÜKETİCİLER BİRLİĞİ:
’Başbakan Erdoğan, ödülü kabul etmekle yapmış olduğu hatayı telafi etmeli, Yahudi ’Cesaret Ödülü’nü iade cesaretini bir an önce göstermelidir.”


DSP LİDERİ ZEKİ SEZER:
Başbakan’ın Davos’taki çıkışı yerinde ama o çıkışın devamı da gelmeli. Devamı gelmezse Başbakan sergilediği sahte kabadayılıkla kalır. Bu durumda, oradaki çıkışı seçim yatırımı olarak anılır ki Türk halkı buna hiç prim vermez.


KESK:
Erdoğan “Bekara karı boşamak kolay” gibi bir yaklaşım sergiliyor. Başbakan’ı , Peres karşısında sergilediği, “efeliğin”, “kabadayılığın” gereğini yapmaya davet eediyoruz. İl adım cesaret madalyasını geri vermek olabilir.




İşte o küstah açıklama

ABD’nin önde gelen Yahudi lobilerinden Amerikan Yahudi Komitesi (AJC), küstah bir açıklama yaparak Erdoğan’ın Davos’taki oturumdaki tavrının “İsrail ve Yahudilere karşı yeni tepkiler doğurabilecek bir kepazelik” olduğunu öne sürmüştü. AJC’nin açıklamasında Erdoğan’ın “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözleriyle Nobel Barış Ödüllü İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’e sözlü saldırıda bulundu
ğunu belirtmişti. AJC Başkanı David Harris yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki öfke nöbeti, giderek artan Yahudi karşıtı hareketler karşısında yangına körükle gitmek oluyor” dedi. Harris açıklamasında, “Erdoğan’ın bu haksız sözleri ve İsrail Başbakanı’na saygısızlığı İsrail’i eleştirmenin giderek daha da öldürücü bir hale geldiğinin yeni bir göstergesi olmuştur” diye eklemişti.



Yakın işbirliğimiz var
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 2004 yılının ocak ayında New York’taki temasları sırasında Amerikan Musevi Komitesi (AJC) tarafından “Cesaret Ödülü” verilmişti. Erdoğan’ın ödülü, Amerikan Musevi Komitesi yetkililerinin New York’taki HSBC Bankası’nda düzenledikleri öğle yemeği sırasında takdim edilmişti. Başbakan Erdoğan ödül töreninde
yaptığı konuşmada, kendisine verilen ödülü ABD’deki Musevi kuruluşlarla Türkiye’nin sürdürdüğü yakın işbirliğinin bir nişanı olarak kabul ettiğini belirtmişti. Terörle mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Terörizme boyun eğmeyeceğiz ve terörizmi yeryüzünden silmek için dayanışma içinde olacağız” diye konuşmuştu.



Silah talebi reddedilebilir
İsrail’in Türkiye’ye ileri teknoloji silahları satmayı reddedebileceği öne sürüldü. Jerusalem Post gazetesi, üst düzey bir İsrailli savunma yetkilisine dayanarak, “Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin ileri teknoloji İsrail yapımı askeri platformları satın alma taleplerini reddetmeyi değerlendiriyor” diye yazdı. Aynı yetkili “Nasıl biz Ürdün ve Mısır’a ileri teknoloji askeri platformları satmıyorsak, Türkiye’ye de satmamaya karar verebiliriz” dedi. Jerusalem Post gazetesi, İsrail savunma yetkililerine dayanarak haberinde Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler “yıkılmaya” devam ederken iki ülke arasında diğer alanlardaki yakın bağların da “gözden geçirilmekte olduğu”nu da öne sürdü.



Ankara yüzünü Doğu’ya döndü
Rusya’nın ekonomi gazetelerinden “RBK Daily”, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Davos’ta düzenlenen panel sırasındaki çıkışını, “Türkiye’nin İslam dünyasının yeni lideri olmaya soyunduğu” şeklinde yorumladı. Gazetenin bugünkü sayısında “Erdoğan Davos Kapısını Çarptı” başlığıyla yayımlanan yorumda, Erdoğan’ın Davos’ta gösterdiği tepkinin ardından ülkesine dönmesi ve bunun paralelinde gelişen olayların “Ankara’nın yeni dış politikasının bir kanıtı olduğu” görüşü savunuldu. “AB ile tam üyelik çabalarından bıkan Türkiye, İslam dünyasının yeni lideri olmaya soyundu” ifadesinin kullanıldığı yorumda, Erdoğan’ın Türkiye’ye döndüğünde bir kahraman gibi karşılandığı kaydedildi.


Çiçek: İsrail ile İlişkilerimiz önemli
Bakanlar Kurulu dün toplandı. Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Türkiye İsrail ile ikili ilişkilerine özel önem vermektedir ve bu ülkeyle ilişkilerimizi biz korumak istiyoruz” dedi. Cemil Çiçek, Başbakan’ın Davos’taki tepkisinin İsrail ve İsrail halkına yönelik olmadığını söyledi. Bu arada, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey iki yetkilisi önceki dün telefonla Türk Dışişleri’ndeki muhataplarını aradı. İsrailli diplomatlar iki ayrı görüşmede “Tansiyonu düşürmek istiyoruz” mesajı verdi. Türk diplomatlar da “Türkiye’nin bölgede kan akmasını istemediğini” belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.