(anadoluhaber) Arınçtan Özel İstihbarat açıklaması

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon'da darbe sürecinin hemen herşeyinden haberdar olduklarını belirterek, 'Günlüklerden çok daha fazlasını biliyoruz' diye konuştu. Arınç, niye bir şey yapmadıkları sorulması üzerine de ''Ama biz Türkiye'yi düşündük'' ifadesini kullandı. Arınç, ''O zaman niye bir önlem alınıp yargı sürecinin başlamadığının'' sorulması üzerine, ''Yargıya müdahale etmeyelim. Çok fazla derinine inmeyelim bu işin. Ama sayın Özkök Paşa bu işin bunların cevabını çok iyi bilir'' diye konuştu.

Bülent Arınç, Haber Türk televizyonunda Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı.

''Ergenekon'' soruşturması ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine 25 yıl ceza avukatlığı yaptığını belirten Arınç, ''Ergenekon'' isminin kullanılmasını eleştirdi.

''Belki bir araya gelen kişiler bazı emellerini gerçekleştirmek için bir örgüt kurmuşlarsa ve ismini de böyle koymuşlarsa yargı süreci o isimle devam ediyor'' diye düşünülebileceğini ifade eden Arınç, ''Ama özellikle Türklerin kendi mitolojisi içindeki önemli bir ritüel, argüman olan bir Ergenekon konusunun darbecilerle ve suç örgütleriyle adlandırılması hoş bir şey değil'' diye konuştu.

Bülent Arınç, Türkiye'de son 5-6 yılda çıkar amaçlı çok sayıda suç örgütünün çökertildiğini, emniyet yetkililerinin bunların bazılarına isim bulmakta zorlandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Şimdi çok sanıklı bir dava ile karşı karşıyayız. Yani sanıyorum, diyelim ki 50 tanesi tutuklu, 50 tanesi tutuksuz. Şu anda Silivri'de davası görülenler var. Onun dışında dalga dalga üstüne geldi. O dalgalardan gözaltında bulunup iddianamesi tanzim edilmemiş olanlar var. Çok sanıklı davaların görülmesi süratli olmaz. Yani işin doğası gereği.

Önce savunmaları alınacak. Bunun için özel bir mahkeme de görevlendirildi, bu işi süratlendirmeye yönelik. Üst üste her gün duruşma yapılıyor. Dolayısıyla aslında normal mahkemelerde görülmesi gereken bir dava olsaydı 4 misli bir zamanda... Ama burada belki dörtte biri kadar bir zaman olacak. Ama mahkeme heyetinin bütün delilleri çok dikkatle takip edeceğini, sanıkların savunmalarına çok önem vereceğini ve bu işle ilgili olarak bağlantı kurulan birleştirilen davalar da var. Ama Türk yargısının ben bu konuyu da çok başarılı şekilde çözeceğine inanıyorum.''

''DAVAYI SÜKUNETLE TAKİP ETMELİ''

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı'da özel bir mahkemede yargılandığını ve isnat edilen suçun vasfına göre yargılamanın da çok kısa sürdüğünü dile getiren Arınç, şöyle konuştu:                                        

                                                                                                                             DEVAMI>>>
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.