(anadoluhaber) Re: GENEL BAŞKAN'IN AÇILIŞ KONUŞMALARI



Kişi Sevdiğiyle Beraberdir.


 

Date: Sun, 10 May 2009 22:41:18 +0200
Subject: (anadoluhaber) GENEL BAŞKAN'IN AÇILIŞ KONUŞMALARI
From: dyp.gnmrkz@gmail.com
To: demokratz-biz@googlegroups.com; oncevatandergisi@googlegroups.com; erzincan-kemaliye-egin-grubu@googlegroups.com; anadoluhaber@googlegroups.com; haber@internethaber.com

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 

DOĞRU YOL PARTİSİ GENEL BAŞKANI SN. ÇETİN ÖZAÇIKGÖZ'ÜN GENEL MERKEZ BİNASI AÇILIŞ TÖRENİNDEKİ KONUŞMALARI

(09 MAYIS 2009 ANKARA)

 

 

Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak çıkmış olduğum bu siyasi mücadeleye daha sonra Adalet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak devam ettiğim bu davada, o tarihte yine Adalet Partisi Genel Merkezi'nde Seçim İşleri Başkanlığı'nda görev yapan bir arkadaşınız olarak; Adalet Partisi'nde Temsilciler Meclisi Üyesi olarak; daha sonra "görevin küçüğü büyüğü yoktur" diyerek Doğru Yol Partisi İlçe Başkanlığı İl ikinci Başkanlığı yaptıktan sonra, bugün burada sizlerle aynı heyecanı duymayı, aynı heyecanı paylaşmayı, sizlere hitap etmeyi, sizleri kucaklamayı ve çok yakın geleceğin tek başına iktidarı olan Doğru Yol Partisi Genel Merkezi'ni Doğru Yol Partisi Genel Başkanı olarak açmayı bana nasip ettiği için Cenab-ı Allah'a olan şükran duygularımı ifade ediyorum.

 

Bu kırat sizin bildiğiniz kırattır.

 

Bu Doğru Yol Partisi sizin bildiğiniz Doğru Yol Partisi'dir.

 

Yani, 27 Mayıs 2007 tarihinde sokağa atılan, çöpe atılan bayraktır bu. Bu bayrak yerde kalmamalıydı ve biz yerde bırakmadık; işte dalgalanıyor tekrar.

 

Bu bayrak yerde kalmamalıydı; çünkü, bu bayrak 1950 yılında tek başına iktidara gelen ve Türkiye'yi kağnıdan kurtaran, Türkiye'yi karasabandan, kara öküzden kurtaran, çarıktan kurtaran, Türkiye'ye aydınlık ufuklar açan ve 1950'den 1960 yılına kadar bütün Türkiye'yi doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, bir başbakan gibi değil, bir siyaset adamı gibi değil, bir devlet adamı gibi de değil,  gecenin saat ikisinde, üçünde, dördünde, beşinde, sabah namazı, seher vakti Türkiye'nin kalkınma ve imar hareketlerine bir şantiye şefi gibi katılmaktan başka suçu ve günahı olmayan rahmetli Adnan Menderes'in bayrağıydı.

 

Bu bayrak, 1960 ihtilalinden sonra kalkınmanın durması neticesinde Parlamento dışından hiçkimsenin tanımadığı, benim gibi tanınmayan Sayın Süleyman Demirel'in 28 Kasım 1964 yılında Genel Başkan seçilmesiyle Adalet Partisi'ne ve o günkü İnönü Hükümeti'ni yetmiş beş gün sonra 13 Şubat 1965'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen bütçe müzakereleri sırasında düşüren ve daha sonra 10 Ekim 1965 yılında tek başına iktidara getiren; 1969'da tekrar tek başına iktidara getiren Adalet Partisi'ni ve zaten milletin hiçbir zaman iktidardan indirmediği, 12 Mart Muhtırası'nda tankla, topla iktidardan indirilen ve 1965'le 12 Mart Muhtırası arasındaki beş buçuk yıllık zaman zarfında yaptığı yolların, barajların, siloların, hidro-elektrik santrallerinin, üniversitelerin, hastanelerin, rafinerilerin, Petro-kimya komplekslerinin köprülerin, televizyonların, son yirmi yılda sata sata bitirilemediği eserlerin mimarı olan Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in bayrağıdır bu bayrak.

 

Ve nihayet bu bayrak yine 5 Ekim 1979 yılında beş milletvekili ara seçimlerinde ve kısmi senato 1/3 yenileme seçimlerinde milletten yüzde elli oy alan Adalet Partisi'nin 182 milletvekiline azınlık hükümeti kurması ve bildiğiniz gibi -gençler pek bilmez- mübarek Ramazan ayında bir kaşık yağın, bir paket sigaranın, benzinin, gazın, mazotun aklınıza gelebilecek her şeyin kuyruk olduğu bir dönemde bir azınlık hükümeti kurarak güvenoyu aldıktan sonraki yüzüncü günü, tarihi yirmidört ocak kararları ve arkasından alınan bir çok seri tedbirler neticesinde kuyrukları ortadan  kaldıran; Türkiyeyi orada dünyaya açan ve Türkiye'de enflasyonu yüzde yüz yediden alıp on ay sonra ihtilalcilere, darbecilere yüzde yirmi sekizle dünyada bir enflasyon iniş rekorunu kırarak o ihtilale maruz kalan ve nihayet o Zincirbozan yollarında Zincirbozan'a teslim olmaya giderken binmiş olduğu kendisinin sağ ön koltuğunda oturduğu, solunda önde bizzat Sayın Necmettin Cevheri'nin kullandığı kırmızı aracın içinde, arkasında oturan Sayın Saadettin Bilgiç'e, Sayın İsmet  Sezgin'e ve Sayın Nahit Menteşe'ye Doğru Yol Partisi'nin kurulması talimatını veren; Zincirbozan yollarında 23 Haziran 1983 yılında ellerini Allah'a açarak "Allahım, hak yolunda, hukuk yolunda, adalet yolunda, millet yolunda, demokrasi yolunda giriştiğimiz bu mücadelede bizleri muzaffer eyle Ya Rabbim"  diyerek dua eden insanların kurduğu Doğru Yol Partisi ve bayraktı bu bayrak.

 

Değerli Dava Arkadaşlarım,

 

Söylenecek o kadar çok şey var ki…

 

Bu konuşmamız burada başlıyor aslında burada bitmiyor.

 

Ben hem bu sokağın sakinlerini, hem bu yolu fazla meşgul etmemek için sözlerimi uzatmadan açılışı  yapmak istiyorum ve eğer basın mensuplarının ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, ülkenin içinde bulunduğu siyasi durum, Türkiye'nin iç politikası dış politakası, gelmişi, geçmişi, bugünü ile ilgili hatta Türkiyenin tarihini coğrafyasıyla fiziğiyle, kimyasıyla ilgili bir soruları varsa onları da içeride sizin huzurunuzda cevaplandırmaya hazırız.

 

Şimdi biz bu noktada, sırtımızdan hançerlendiğimiz halde bütün Türkiyeyi karış karış dolaşıyoruz. Cenab-ı Allah sırtımızdaki bu hançerin çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Yolumuza daha hızlı devam edeceğiz.

 

Ben size iktidar vaad ediyorum. Arkadaşlarımızla beraber iktidar vaad ediyorum.

 

Bunu Adnan Menderes'in Demokrat Partisi, Sayın Süleyman Demirel'in Adalet Partisi her zaman yaptı. Ağabeylerimiz yaptı; ağabeylerimizin ağabeyleri yaptı. Biz de yapmak için and içtik.

 

Bu uğurda ben ve arkadaşlarım başımıza gelebilecek herşeye razıyız. Yerle bir olmuş bir Doğru Yol Partisi'ni yeniden ayağa kaldırmanın bedeli nedir bunu biliyoruz. Doğru Yol Partisi'nin Genel Başkanı olmanın bedeli nedir bunu da biliyoruz ama büyük bir gönül huzuru ve rahatlığı içinde şunu sizlere söyleyeyim:

 

Başımıza ne gelirse gelsin hiç şikayetçi olmayacağız. Bunun bedeli aklınıza gelebilecek en yüksek bedel, en pahalı bedel neyse onu ödemeye hazırız. Bunu göze aldık. Onun için biz, canımızı da, kanımızı da, kellemizi de Aziz Milletimize şimdiden helal ediyoruz.

 

Zorluklara, iftiralara, yalanlara, kalleşliklere, Bizans oyunlarına karşı meydan okuyarak yolumuza devam edeceğiz.

 

İşte bu duygularla hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, açılışımızı yapalım, içeride sohbetimize devam ederiz.

 

Hepinize tekrar sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.

 

Sağ olun var olun.

                                                                                              Çetin ÖZAÇIKGÖZ

                                                                                                 Doğru Yol Partisi          

                                                                                                   Genel Başkanı


 

 

BU GÜNE KADAR BU PARTİNİN ÜLKEYE NE FAYDASI OLMUŞTUR YILLARDIR HALKI KANDIRAN SİZLER DEĞİLMİYDİNİZ DİĞER PARTİLERDEN FARKINIZ NEDİR ACABA HEPİNİZ İMF Cİ DEĞİLMİSİNİZ EKONOMİYİ BİLE YÖNETMEKTEN ACİZ OLAN İNSANLARIN BU DENLİ CÜMLELERLE BU MİLLETİ ARTIK KANDIRMALARI KOLAY OLMAYACAKTIR BENCE ÖZE DÖNÜN YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN MİLLİ GÖRÜŞE DÖNÜN
 
 
                   Mert_çe                    





Teker teker mi, yoksa hepsi birden mi? Arkadaşlarınızla ilgili güncel bilgileri tek bir yerden edinin.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.