11 EYLÜL ÇÖKEN MEDENİYET!

11 eylül saldırılarının ardından 8 sene geçti....

11eylül 2001...
*Çöken binaların altında kalan aslında dünyayı kuruluşundan beri sömüren emperyalist Amerikanın kendisiydi....Batı Medeniyetinin doğurduğu Amerikan imparatorluğunun kalbine girişilen bu uçaklama taarruz Amerikanın yıkılmaz denilen Dünya Ticaret Merkezi adı ile namlı ikiz gökdelenlerini yerle bir ederken Dünyanın tüm dengelerini sarsacak olan yeni bir çağın açılmasına da vesile oluyordu!....

Şüphesiz ki bu çağın ismi Savaş Çağıdır.....


11 Eylül 2001, ABD ve dünya için de bir dönüm noktası oldu. 7 yıl önce 11 Eylül günü Amerikan havayollarına ait 4 uçak kaçırılmış, uçaklardan ikisi Dünya Ticaret Merkezi’ne çarparak binaların yıkılmasına neden olmuştu. Bir diğer uçak savunma bakanlığı Pentagon’a çarpmış, Beyaz Sarayı hedef aldığı düşünülen 4. uçak ise yolcuların müdahalesi neticesinde başka bir yere düşmüştü.

Saldırılardan hemen sonra ABD Başkanı George W. Bush Terörizmle Savaş Kampanyası başlattı ve bu kampanya ile NATO’nun 5. maddesini işletmeye başlattı. Bu kampanyada ABD’ye başta İngiltere olmak üzere bir çok ülke destek oldu. Dünya medyası olayı “medeniyetler çatışması” olarak yorumladı.

11 Eylül saldırıları sonucunda, başta ABD olmak üzere batılı devletlerde Müslümanlar’a karşı işlenen nefret (İslamofobia) suçlarında büyük artış görüldü. ABD'nin İslam dünyasına yönelik başlattığı saldırılar eski Amerikan Başkanı George W. Bush'un da tabiriyle "Yeni Haçlı Seferleri" olarak yorumlandı.
Ve daha sonradan İslam dünyasına saldıran neocon ABD'lilerin başında ki isim Donald Rumsfeld Bush' ile birlikte bizzat ABD'nin üst düzey subaylarına verdikleri birifinglerde 'HAÇLI ASKERLERİ İLERİ' şeklinde konuşmalar yaptığı basına sızdırıldı ..


Kimi komplo teorisyenlerine göre saldırıyı müslümanlar yapmamış bizzat Amerikanın Kendisi yapmıştır ! denilerek etraf oluşturulmaya çalışılsa da Amerikanın Kalbine karşı girişilen bu saldırının Amerikanın yenilmezliğini altüst etmiş olması önemini anlamamıza yeter...Dedik ya dünyaya düzen verme hevesi ile *Öncelikle İslama karşı Haçlı Savaşına Girişmiş olan AB-D nin 11 EYLÜL den önce pasif yoğunluklu olarak sürdürdüğü savaş 11 EYLÜL den sonra direk silahlı müdahalelerle bugünlere ulaşmıştır....

Adı ılımlı İslam olan projenin bekçilerinin bizzat savundukları tez komplo teorisyenlerinin ortaya attığı o 11 Eylül saldırılarını müslümanlar yapmadı! tezidir ki Bu hadise ,en küçük eylemlerinde bile( misal;Başörtüsü için hak arama bahsinde bile) Müslümanı Terörist! gören zihniyetin ifşasına da vesile olmuştur...

Velhasıl terörizm denilen hadisede Müslümanlar hedefe konurken AMERİKA nın yaptıkları bu süreçte bu taife tarafından es geçiliyordu......Iraklı direnişçiler,Afganistanda ki toprağını koruyan mücahitler ,Doğu Türkistanda ki Türkler ve daha niceleri 11 eylül saldırıları bahane edilerek terörist sıfatı ile anılmış ve Batının işbirlikçileri resmen haçlı yahudi ittifakının yanında yer alarak kendilerinin tarafını belirlemişlerdir.


Nereden bakarsanız bakın İslam topraklarında her el attığı yere kan,zulm ve işkence götüren Amerikan Haçlı güçleri 11 EYLÜL ' taarruzundan sonra kesinlikle hedefine müslümanları koyarak YENİ DÜNYA DÜZENİ adını verdiği hareketinde bu hadiseyi kullanmasını Bilmiş Emperyalist emelleri yolunda da Afganistan ve sonrasında Irak'ı işgal etmiştir.....

5 MİLYON MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜ


11 Eylül saldırıları Amerika’nın yeni dış politikasını tamamen değiştiren bir olay oldu. Saldırılarının ardından Beyaz Saray, bir dizi önleme gitti. "Önleyici Savaş" adı altında uluslararası hukuk gözetilmeksizin İslam dünyasına savaş açıldı.

ABD tarihindeki bu en büyük saldırılar sonrasında ABD 7 Ekim 2001’de Afganistan’da saklandığına inanılan 11 Eylül’ün arkasındaki isim olduğu iddia edilen Usame Bin Ladin, lideri olduğu El Kaide örgütü ve Taliban rejimine karşı askeri saldırı başlattı.

Afganistan’a yapılan askeri müdahalenin ardından, Körfez Savaşı’ndan beri tecrit edilmiş durumda ve ambargo altında bulunan Irak’a karşı 20 Mart 2003 tarihinde savaş başlattı. 30 Aralık 2006’da Saddam Hüseyin’in idam edildiği Irak’ta milyonlarca kişi öldü. II. Körfez savaşı olarak adlandırılan savaş sonrasında ülkede meydana gelen kaos hala devam etmekte.

ABD’nin gerçekleştirdiği bu saldırılar Afganistan’da Taliban, Irak’ta da Baas rejiminin yıkılmasına neden oldu. Ortadoğu'da dengeler değişti.

Irak ve Afganistan'ın yanı sıra, Keşmir, Somali, Çeçenistan, Pakistan, Ahmedabad, Moro, Tayland ve Doğu Türkistan olmak üzere 8 yılda 5 milyona yakın Müslüman öldürüldü.

11 EYLÜL'Ü KİM YAPTI ?

Mustafa Ebu El Yezid Pakistan'dan yayın yapan Geo TV'ye konuştu......
Bazı bölgelerde El Kaide'nin Amerika tarafından desteklendiği iddiaları dolaşıyor. Buna ne cevap vereceksiniz?

Bu gülünç bir itham. Bu itham Şeyh Usame Bin Laden Amerika'ya karşı cihad ilan ettiğinde çürütülmüştü. El Kaide Kenya'da, Tanzanya'da, Yemen'in bazı bölgelerinde, Somali'de ve son olarak 11 Eylül'de Washington'da Amerikan kurumlarına ve çıkarlarına bir dizi saldırılar düzenlemiştir. Bu da gösteriyor ki El Kaide'nin ABD tarafından desteklendiği şüphesinin ardından küstah bir yalan yatıyor. El-Kaide el-Cihad Şeyh Usame bin Laden, Şeyh Ebu Ubeyde el-Bensiri ve Şeyh Ebu Hafs el-Mısri tarafından kuruldu ve Afganistan'ı tüm dünyanın her tarafından toplanan mücahidlerin küresel toplanma merkezi kıldı.
11 Eylül saldırılarına kaç kişi katıldı ve bu kimin planıydı?
19 kişi bu cesurca eyleme iştirak etti. Fakat eylemin planlanmasına yardım eden daha birçok kişi vardı. Eylemin planlayıcısın ismini anmak doğru değil.''
diyerek adeta 11EYLÜL ü biz yaptık diyordu!....

Sorulması gereken soru bu mudur ?

Aslında beyinleri faş olmuş ve yıllarca Küfrün tesviyesine muhatap olan yığınları psikolojik olarak batıya tam bağımlı hale getirmeye çalışan bir takım işbirlikçi mankurtlaşmış zihniyetin 11 EYLÜLÜ KİM YAPTI ? sorusu ile insanları yönelttikleri yer yine çürümüş,kokuşmuş ahlaksız bir medeniyet olan batıdır...
11 EYLÜL' ü kimin yaptığı aslında okadar da önemli değildir bugün....Kim yaptı ise yaptı! 11 eylülü'ün vesile olduğu şeyler önemlidir ki uğraşılması ve zaman harcanılması gereken şeyde budur...
***
''ABD’nin dokunulmaz olmadığı ve vurulabileceği ortaya çıktı.
El Kaide ve Hizbullah gibi devlet dışı örgütlerin gücü anlaşıldı.
ABD’nin askeri gücüyle her amacını gerçekleştiremeyeceği görüldü.
ABD’nin ‘Büük Ortadoğu Planı’ çöktü ve bölgede kargaşa ortamı doğdu.
Ortadoğu’da inisiyatif ABD karşıtı güçlere geçti.
ABD’nin dünyayı yönetme kapasitesine sahip olmadığı anlaşıldı.
Avrupa Birliği kendi sorunlarına gömüldü, küresel rol oynayamadı.
Çin ve Hindistan gibi ülkelerin dünya ekonomisindeki önemi arttı.
ABD’nin dış açığını Çin ve Asya ülkeleri finanse etmeye başladı.Petrol fiyatının tırmanışı Rusya,İran, Venezüela gibi ülkelerin önemini artırdı.Ekonomik gücü artan ülkelerin siyasi ağırlığı da arttı.
ABD dünyada meyenülke haline geldi.Küreselleşmenin geleceği tartışılmaya başladıen sevil.
Küresel ekonomide güç kayması başladı.”......
***
Evet demek ki 11 eylül bir milad ve bu hadiseden sonra gelişen olaylar ise tamamıyla Müslümanları ve anti-emperyalist Direnişçileri ilglendirmektedir...Velhasıl 11eylül ile açılan Savaş Çağı Asyadan,Ortadoğuya ,Kuzey Amerikadan Afrikaya kadar tüm dünyayı kavuruyor..
İnsiyatif ise ABD öncülüğünde ki ekonomik- kapitalist çarkın çökmesi ile başlayan süreçte müslümanların eline geçmiş durumdadır.

Anadolu Haber Günlüğü


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.