[anadoluhaber:35142] Kürt Açılımı

 
KÜRT AÇILIMI!

 

 

 

 

 

Son günlerde ülkemiz gündemini işgal eden bu Kürt sorunundan söz ediliyor. Bu ülkede birçok farklı etkinlikte yaşayan insanlarımız var. Esasında ülkemizde hiç kimsenin bağlı olduğu etkinlikten yana bir sorunu yok. Kimseye bağlı olduğu ırktan/etnik kökenden ötürü bir baskı ya da devlet imkanlarından kısıtlı bırakıldığı bir durumda söz konusu değildir. Aramızda Kürt Türk diye bir ayrım da yoktur. Herhangi bir yüksek memurluğa gelmek istedikleri takdirde eğer gerekli başarıyı gösterirse o makama gelebilir. Bu bütün herkes için de geçerlidir. Herhangi bir ayrım da söz konusu değildir. Kürt vatandaşlarımıza verilen ve hiç kimseye faydası olmayan sözde imkanlardan sonra diğer etnik kökene sahip kardeşlerimiz bizde Kürt kardeşlerimiz gibi haklar isteriz derlerse ne olacak? Bu yapılanlardan sonrada isterlerse bu doğal karşılanmalıdır.

 

Esasen Kürt vatandaşlarımız kadar tüm ülkemizin sorunu işsizliktir. Doğu ve güneydoğu yıllardır ihmal edilmiştir. Yatırım yapılmamıştır. Sonunda işsizlik büyük boyutlara ulaşmış, göçe sebep olmuştur. Orda ki vatandaşlarımızın sorunu dil ya da herhangi bir şey değildir. Zaten evlerinde ve dışarıda genellikle Kürtçe konuşuyorlar. Tek sorun işsizlik, geçim zorluğudur. Oraya yapılacak yatırım, iş imkanı sağlanması her şeyi halledebilirdi. Böyle kesin sonuç alınacak yöntemler yerine halkımıza hiçbir fayda sağlamayacak tehlikeli girişimlere bilerek ya da bilmeyerek neden olunmamalıdır.Yapılanlar kesinlikle ayrımcılık oluşturacak, birlik ve bütünlüğümüzü tehlikeye sokacak girişimlerdir. Hükümet tarafından yapılacak reformlar neticesi aklımıza Anayasada belirtilen resmi dil Türkçe güneydoğu da ve doğuda artık uygulanmayacak mı? Resmi yazışmalar Kürtçe mi olacak? Sokaklara, mahallelere Kürtçe isimler de verilecek mi? Bunlar tehlikeli şeylerdir. Sonuçları geri dönülmesi imkansız olan durumlara kadar gidebilir. Şimdiye kadar ABD’nin talimatları üzerine hareket eden, ABD’yi örnek alan hükümetler  ABD’de İngilizceden başka bir dilin resmi olarak konuşulmasının bütün eyaletlerinde yasak olduğunu herhalde bilmemektedirler. Bu ortaya atılan “Kürt Açılımının” arkasında ABD’nin ve onu yöneticisi israil’in olması aklımıza ilk gelen kuşkudur. Amaç önce federasyon, arkasından siyonist israil’e, ABD’ye bağlı kukla bir Kürt devleti kurulmasına kadar gidebilir. 1984 senesinde “Asala Ermeni Örgütü/Terörü” biter bitmez yerine PKK ihdas edildi. Ergenekon soruşturmasında TSK.’ya ait “GİZLİ” gizlilik derecesine sahip ve hala gizliliği kalkmayan  evraklarda; PKK’ya destek veren ülkeler; ABD, AVUSTRALYA, AVUSTURYA, Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, BELÇİKA,  ÇEK CUMHURİYETİ, DANİMARKA, FİNLANDİYA, FRANSA, HOLLANDA, İNGİLTERE, İRLANDA, İSPANYA, İSVEÇ, İSVİÇRE, İTALYA, MACARİSTAN, NORVEÇ, Orta Doğu ve Afrika ülkeleri, POLONYA, UKRAYNA olarak sıralanıyor. Esas destekçisi israil ve ABD’dir.

 

Kürt veya diğer bir başka etnik köken sorunu ülkemizde yoktur. Suni olarak dış mihraklarca oluşturulan ülkemizi bölmek için uygulanan bir senaryonun bölümüdür. Sünni alevi ayrımından sonra birde bu ülkenin has halkını azınlık ilan etmek herhalde bu ülkeye ve bu halkın insanlarına en büyük kötülüğü yapmaktır. Halkımızın isteği yukarıda da belirttiğim gibi iş imkanı bütün sorunları halledecektir. Esasında işsizlik tüm ülkemizin sorunudur. İşsizlik çözüldüğünde sorunlarda kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Maddi imkanların bozuk olması aile ve toplumun her bakımdan bozulması demektir.

 

Sorunlar nedeniyle Kürt gençlerinin dağa çıkması mazur, hoş görülüyor. Hiçbir şekilde böyle bir davranış hoş görüyle karşılanamaz. Bu eskilerin tabiriyle eşkiyalıktır. Suç işlemiş bir insan ne olursa olsun ister siyasi ister adi suç cezası verilmelidir. Siyasi olmayan, devlete karşı işlenmeyen bir suça nasıl ceza veriliyorsa aynı şekilde diğer terör suçlarına da ayrım yapılmadan bir hukuk devleti olarak kanunlar çerçevesinde cezalandırılmalıdır. Suçlu suçunun karşılığını mutlaka görmelidir.Yapılan suçun hiçbir şekilde mazereti olamaz. Bu türlü aflar PKK’ya cesaret verecek, daha rahat terör eylemleri gerçekleştirmesine neden olacaktır. İşin bir vahim tarafı da DTP çocuk katilinin muhatap alınmasını istemektedir. Umarım ki hükümet böyle bir yanlışlık içine girmez. Gerçi yapılan açıklamalarda bunun söz konusu olmadığını söylediler. Ama işin gidişatı ne yazık ki böyle olmadığını göstermektedir.

 

            Bu çözüm diye sunulanlar esasında ABD, Avrupa, israil ve PKK’nın işine gelecektir. İleride federasyon dayatması ABD, avrupalı sözde dostlarımız tarafından çıkartılırsa hiç şaşmamak gerekir.  Bu çözüm diye sunulanların ileride daha da çözümsüzlük oluşturabileceği unutulmamalıdır.

 

            Dış mihrakların oyunlarının giderek ülkemizde arttığı zor bir dönemden geçiyoruz. Bu oyunlar karşısında başta hükümet ve halkımız her zamankinden daha uyanık olmalıdır. Şunu bilmeliyiz ki bölünmekten, ayrılıktan bu vatanın hiçbir evladına fayda gelmez.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

02.09.2009

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.