İşgalciler tabut yetiştiremiyor!


Bir avuç Taliban direnişçisi, işgal altındaki ülkeleri Afganistan'ı kurtarmak için dünyanın en güçlü ordularından oluşan NATOgüçlerine darbe üstüne darbe vuruyor.

Önceki gün 7 İtalyan askerini öldüren Taliban direnişçileri, dün de 3'ü Fransız, 3'ü de ABD'li olmak üzere 6 işgalci öldürdü. Son saldırıların, NATO'ya asker veren ülkelerde panik oluşturduğu bildirildi.

Afganistan'ı işgal ederek, Taliban yönetimini deviren ABD ve NATO zor durumda. Bir avuç direnişçi, dünayın en güçlü silahlı ordusunu bünyesinde barındıran ABDönderliğindeki NATO güçlerine darbe üstüne darbe vuruyor. Dün de 3'ü ABD'li, 3'ü de Fransız askeri, Taliban direnişçileri tarafından öldürüldü. Önceki gün de 7 italyan askeri öldürülmüştü. Ülkenin büyük bir bölümünü elinde bulunduran Taliban'ın başkenti Kabil'de her gün gerçekleştirdiği ölümcül saldırıların, NATO'ya asker veren ülkelerde büyük bir paniğe yol açtığı bildirildi.

FRANSA'YA 3 TABUT
3 Fransız askerinin Afganistan'da öldürülmesi, bu ülkede büyük yankı buldu. Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayından yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Kapisa bölgesinde düzenlenen gece operasyonu sırasında 3 Fransız askerinin “kazara” öldüğü belirtildi. Açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ölen askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Genelkurmay Başkanı Christophe Prazuck da askerlerden birine yıldırım çarptığını, diğerlerinin ise nehir sularına kapılarak boğulduğunu açıkladı. Bu ölümlerle Fransa'nın Afganistan'daki asker kaybı 33'e çıktı.

ABD'YE DE 3 TABUT
NATO'dan yapılan açıklamada da, dün düzenlenen saldırılarda 3 Amerikan askerinin daha hayatını kaybettiği kaydedildi.Öte yandan Afganistan'ın batısındaki Ferah vilayetinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 sivil hayatını kaybetti. Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da ülkenin Güneydoğusundaki Zabul vilayetindeki üsse gitmekte olan bir Afgan askerinin Taliban direnişçileri tarafından öldürüldüğü bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Kunduz vilayetinde polisle çatışan 7 Taliban militanının öldürüldüğü kaydedildi.

PAKISTAN'DA BOMBALI SALDIRI: 27 ÖLÜ
Öte yandan Pakistan'ın kuzeybatısında düzenlenen iki bombalı saldırıda ölü sayısının 27'ye çıktığı bildirildi. Bannu bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen ve bir polis karakolunu hedef alan ilk saldırıda 6 olarak açıklanan ölü sayısının, enkazdan çıkarılan cesetler ve bazı yaralıların da ölmesiyle 17'ye çıktığı açıklandı. Saldırıdan birkaç saat sonra Peşaver kentinde bir bankaya düzenlenen bombalı saldırıda 10 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Saldırılarda çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Her iki saldırının da sorumluluğunu Taliban üstlenmiş ve başka saldırılar düzenleme tehdidinde bulunmuştu. Saldırıların ardından açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zebiullah Mücahid, saldırının Taliban direnişcilerince düzenlendiğini belirtti.

1 yorum:

  1. bir yabanci biryeri isgal etmise suclu oluyorgüclüde olsa gücsüzdür afgan isdan isgal edilmisdir ve isgalin hic bir hakli yaniyokdur masum insanlari öldürmeyle bir yere varamasiniz insalah türk askeriisgalci degil yardimcidir zaten o halk kizil rusya ordusu tarafindan yilrca vurulmus yok olmus simdide emperyalist güclerince yok olma mücadelisi veriliyor ALLAH YARDIMCISI OLSUN O HALKIN MUSTAFA ADIYAMAN ALMANYA

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.