Sudan'da darbe ! Son bilgilere göre Ömer El Beşir kayıp


SUDAN'dan gelen son dakika haberlerle dünyanın gözü bu ülkeye çevrildi, ordu devlet televizyonunu ele geçirdi, Cumhurbaşkanlığı Sarayını kuşattı. Hartum havalimanından uçak seferleri durdurulurken, iktidar partisi liderlerinin gözaltına alınmaya başlandı.

Sudan'da ordu, devlet televizyonu ve radyosunu kuşattı, askerler içeriye girdi. Sokaklarda asker ve ordu bünyesindeki Hızlı Destek Kuvvetleri mensupları konuşlandı.
Devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanırken, alt yazıda ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağı ifadesi yer alıyor.
Görgü tanıkları, ordunun başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı binasını da kuşattığını ifade etti.
El Beşir'in istifa ettiği iddiası
Sudan Devlet Ömer El Beşir'in istifa ettiği ve geçiş konseyinin kurulması için görüşmelerin sürdüğü bildirildi. El Hadath televizyonuna konuşan yerel yönetimlerden sorumlu bakan, Devlet Başkanı El Beşir'in görevini bıraktığını ve geçiş sürecini yöntecek bir konseyin kurulmasını için istişarelerin devam ettiğini söyledi.
Uçak seferleri durduruldu
Hartum Uluslararası Havalimanında uçak seferleri durdurulurken gelen uçakların inişine izin veriliyor.
İktidar partisi yöneticileri gözaltına alındı
İktidardaki Ulusal Kongre Partisinin 100'den fazla yöneticinin Sudan istihbaratı tarafından tutaklandığı bildirildi. Tutuklananlar arasında partinin Başkanı ve eski Savunma Bakanı Abduurrahim Muhammed Hüseyin'in de bulunduğu öğrenildi.
Ömer El Beşir'i görevden alma kararı
Al Mayadeen, Sudan ordusunun Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ve hükümeti görevden alma kararı aldığını bildirdi. Al Hadath gazetesi, kaynaklarına dayanarak Sudan Cumhurbaşkanı el Beşir'in istifasını doğruluyor.
Ülkede protestolar düzenleniyordu
Sudan geçen yılın aralık ayından bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve devlet başkanı Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyordu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.