BİR AŞKIN ANALİZİ !



F. BURAK KAREN


Bir aşkın analizi

CHP li vekil adayı Yavuz Akgün, “Kendisini CHP'ye yakın hissedenler CHP'de, CHP'ye uzak görenler ise MHP'de buluşsun” diye Cumhuriyet Gazetesi'ne yazılı bir ilan vererek CHP'ye ve MHP'ye oy istiyor. Cumhuriyet Başyazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk, bir yazısında, MHP bu seçimde “dincilere karşı çıkarak, aslına döndü” diye yazabiliyor. MHP’nin milliyetçiliğini “ilerici” olarak gördüğünü söyleyen Selçuk, bir başka yazısında MHP’yi destekleyişinin gerekçelerini yazıyor.
Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, MHP'yi neden övdüğünü de ilginç sözlerle açıklıyor. “Ben laik Atatürk Cumhuriyeti'nin varoluşu ve bütünlüğü için, dün bana işkence etmiş olanlarla bugün el ele vermeyi yurtseverliğin doğal ve sade gereği sayıyorum.”
“Tüm sağcılar, solcular, ilericiler, gericiler, vaktiyle birbirine diş bilemiş ve can yakmış olanlar Cumhuriyet Türkiye’sini yaşatmakta buluşacaklar bir cephe oluşturmalıdır”. Bu cümle İlhan Selçuk’un basit stratejisini özetliyor: “Her ne pahasına olursa olsun, hangi nedenle olursa olsun, AKP’ye karşı olan herkes bir araya gelmelidir. “
Yakınlaşma, MHP'nin jestiyle sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli de Cumhuriyet gazetesine sahip çıkıyor. MHP, CHP değirmenine su taşımaya hevesleniyor. Tıpkı geçen dönem Ecevit’in peşinden sürüklenerek kendini tükettiği gibi.
Durun daha bu yetmiyor. Baykal Sivas’ta MHP liler tarafında karşılanıyor. Baykal Sivaslı Milliyetçilere şöyle sesleniyor: “Milliyetçilik altı okumuzdan birisi. Gelin CHP'ye destek olun.”
Bu paslaşmanın adı ne: “CHP eşittir MHP.” Bu aşkın failleri kimler: “Bahçeli ile Baykal.”
Türk siyasetine transfer olgusunu sokan, ilk transfer kahramanı bir zatın yanında staj yapıp, her emredilene baş sallayıp, susan zihniyet Milliyetçiliği tarihsel bir sabit olarak kabul edip, yaşananların paralelinde dönüşen bir ideoloji ve siyaset olarak algılamıyor. Babadan kalan ve tüketilmesi gereken bir miras onun için Milliyetçilik.
Milliyetçi sloganlar ile halkın duygularını okşayan, erkek kisvesi ile seçmene güven verip iktidar ortağı olan, derin devletle barışık bir görüntü oluşturmaya çalışan suni devlet, icraatlarıyla batının askeri, siyasi, ekonomik ve baskın kültürü ile karşı karşıya kalan Türk insanının umutlarının tükenişine, bir kısım güçlerce desteklenen milliyetçi söylemlerin ve kadroların yetersizliklerine tanık olmuştur.
Milliyetçi, muhafazakar tarzı ve ürkeklere örnek teşkili ile podyuma çıkan milliyetçi sol oluşumunun reisi, teslimiyetçiliği ile örnek fikir ve ideoloji adamı Bahçeli. Rahmetli Türkeş ’in alın teri ve mücadelesi üzerine çöreklenen bir zihniyet; geçmişi, söylemi ve taraftarları ile tezat bir icraatlar zinciri. 1980 öncesi “zam zulüm işkence işte CHP“ sloganı ile Ecevit’ e ve politikalarına karşı fikir üreten, eylem mücadelesi veren, bu yolda 5000 den fazla vatan evladının hayatını verdiği, şehit olduğu değerler ve bu değerlere, zihniyete küfreden temsilcilere yamanmayı ve her söylediğine baş sallamayı görev sayan ve bu görevi en iyi şekilde yerine getiren yardımcı.
Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez sloganı ile gönülleri okşayan, erkeklik söylemi ile show yapan ve gerçek yüzü ile de unutulmayacaklar arasındaki yerini sağlamlaştıran teslimiyet ve güven abidesi bir önder.
Övüneceği icraatlar bu kadarcıkla biter mi?


İmam Hatip liselilerin Polis olmamaları, üniversitelere, askeri okullara girememeleri.

Tahkim yasasının çıkartılması. Yabancı yatırımcılarla, Türk yatırımcılar arasındaki sorunların çözümlenmesi Türk mahkemelerinin elinden alınarak emperyalist mahkemelere verilmesi.

BM sözleşmesi ile (ikiz sözleşme) yabancıların hazine arazilerini satın almalarına olanak sağlanması.

Türkmenistan'dan çok ucuz fiyata doğalgaz alınacakken, Türkiye çıkarlarına ihanet edilerek neredeyse üç katına Rusya'dan alınma kararı alınması.

Türkçülük esaslarına uyduğu için kızıl Çin’ in lideri Zemin’ e devlet nişanı verilmesi.

Ülkeyi dış güçlerin iyi niyetli himayelerine bırakacak kadar vatansever, IMF manegeri Derwish abi ve Keti yengelerinin ricalarına imzaları atıp bir hafta sonra neye imza attığını soracak kadar hoşgörü.

“İdam kararının engellenmesine karşıyız ama meclisten idamın kaldırılması kararı çıkarsa bunu hükümet sorunu yapmayız” diyebilecek kadar vatansever.

Kur’an kurslarına gidiş yaşının on dörde çıkarılması

Vakıf faaliyetlerini, vakıf yurtlarını lağvedip, vakıf Üniversitelerinin kapısına kilit vurdurtacak kadar ortak sever.

Çağ açıp çağ kapayan bir fethin kutlanmasının yasaklanmasına göz yumacak kadar tarih sever.



  • Seçim meydanlarında ağızlarından düşürmedikleri Kur’an ve Turan gibi değerleri ortaklarının isteği doğrultusunda akıllarına dahi getirmeyecek kadar itaatkar ve uyumlu; ülkede cirit atmaya başlayan misyonerlik faaliyetlerine, misyonerlere kucaklarının açacak kadar gönül adamı.

    Siyasi istikrar adına Meclisin IMF ve dış güçlerin noteri haline getirilmesine, Milletvekillerinin kaldır eli kurtar ülkeyi zihniyetine bürünmelerine sebebiyet verme.

    Rahşan Hanım’ın bir fantezisi olan af yasasının çıkarılması hususunda üstün gayretin gösterilmesi ve stajyerlik döneminde alınacak belgenin başarılarla dolu olması.



    Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez tarihi gerçeğinden hareketle bazı gerçekleri gün yüzüne sermeye çalıştım. Sonuç: “Kendi düşen ağlamaz…”



» BU YAZI ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ YAZI GRUBUNA Burak Karen rumuzlu
ARKADAŞIMIZ TARAFINDAN YAZILMIŞTIR.

3 yorum:

  1. selamunaleyküm...arkadaşım sana katılıyorum ama gülmekten katılıyorum...amerika,ingiltere,israil ve dünyadaki bütün yahudi lobilerinin destegini almış bir hükümetin tekrar seçilmesine vede bütün taktiklerini icazetlerini amerikada yaşayan bir hocaefendiden alan hükümetin tekrar iktidarlıgına ben bir müslüman olarakta karşıyım..böyle bir hükümet gelmektense türkiyenin başına gelmesin.saadet partisi gelsin saadette olmuyorsa.. chp mhp gelsinn...zaten washingtona kim gittiyse başbakan oldu memlekete bunuda unutma arkadaşımm saygılarımlaaaa....hoşçakal

    YanıtlaSil
  2. şu an çok sinirliyim bu kalp içinde olan mhp ve chp fotosunu görmemiş sayıyorum bu terbiyesizliktir bn mhp liyim chp ise baş düşmanım chp ile mhp nin uzaktam ve yakından hiç bir alakası yoktur bizim gibi güçlü bi prtiye chp uygun görülemez hele de aşk kelimesi mümkün değil geçemez bu fotoğraf bayrağa saygısızlık gibi büyük ve aksi bir olaydır ve bu yüzden siteden şikayetçiyim

    YanıtlaSil
  3. başınıza mhp kadar taş düşsün sivasta baykalı hangı mhp li karşılamış yalana bak ufak atında ağa babalarınız yesin

    sivaslı bozkurt ölene kadar liderimizin emrındeyız

    58 MHP 58

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.