MERCOSUR ABD 4. Filosu'na karşı çıkıyor


MERCOSUR ABD 4. Filosu'na karşı çıkıyor

Montevideo, 29 Temmuz (Prensa Latina)

MERCOSUR (Güney Amerika Ortak Pazarı) Parlamentosu Salı günü yaptığı toplantıda ABD hükümetinin güney amerika kıyılarına 4. filoyu gönderme kararına karşı çıktı.

MERCOSUR parlamentosu üyeleri, ABD'nin askeri varlığının bölgede güvenlik sorununu ve askerileşmeyi arttıracağı uyarısında bulundular.

Brezilyalı temsilciler, bu girişimin Brezilya kıyılarındaki petrol arama çalışmalarını sekteye uğratacağını belirttiler.

ABD'nin 4. filosuna karşı çıkanlar arasında başta Venezuela ve Bolivya devlet başkanları Hugo Chavez ve Evo Morales yer alıyor.

Her iki ülke devlet başkanı, ABD'nin temel amacının 4. filoyu kullanarak işgal girişimi başlatmak olduğunu çeşitli kereler hatırlattı.

Küba devriminin lideri Fidel Castro, geçen günlerde yazdığı "Yankinin yarıküreye tepkisi: İşgalci 4. Filo" başlıklı makalesinde tekrar canlanan askeri güce değindi.
Fidel Castro, Latin Amerika ülkelerini tehdit eden uçak gemileri ve nükleer bombaların, terör ve ölüm yaratmada etkili olduğunu, terörizme ve yasadışılığa karşı mücadeleyle bir alakası olmayacağını vurguladı.

4. Filo'nun tekrar kurulması kararının Nisan ayının ilk haftasında alındığını hatırlatan Castro, bu tarihin tam olarak Ekvador'un ABD bombalarıyla saldırıya uğramasından bir ay önceye denk geldiğini belirtti.

Castro ayrıca, bu saldırıda, farklı ülkelerden insanların öldüğü ve yaralandığını ve Latin Amerika liderlerinin Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo'da yapılan Rio Toplantısı'nda saldırının kınandığını ifade etti.





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.