[anadoluhaber:35410] ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Link to ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Kurtulmuş: Film bitti

Posted: 25 Sep 2009 05:13 AM PDT

SKY Türk yayınına katılan Saadet Partisi Lideri Kurtulmuş, Davos'ta 'one minute' diyen başbakanın aynı tavrı, İsrail'e karşı BM'de neden göstermediğini sordu

SKY Türk'te Prof. Dr. Kerem Alkin ve Prof. Dr. Emre Alkin'in sunduğu "Her şey ekonomi değil" programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyasetin 1970'li yıllardan bu yana çok ciddi değişimler geçirdiğini söyleyen Kurtulmuş, "2009 yılına geldiğimizde tek kutuplu dünya sistemi bir düzen ortaya koymadı. Dünya şu anda bir düzensizlik, dengesizlik içindedir. Bu, dünyadaki küresel denkleme yansıyor dolayısıyla dünyada siyasete yönelik konuştuğumuz kavramların pek karşılığı kalmadı mesela sağ, sol, liberalizm, muhafazakarlık gibi bir çok kavramın çok ciddi bir şekilde içerisi boşaldı. Bu siyasal yapılanma Türkiye'ye de yansıdı" dedi.

Milli Görüş'ün 150 yıllık bir fikri geçmişi var

Asıl üzerinde durulması gereken noktanın emperyalizm olduğunu belirten Kurtulmuş, dünyayı yöneten güçlerin kendi politikalarını yeni kılıflar altında uygulamaya soktuğunun altını çizdi. Milli Görüş hareketi üzerine de konuşan Kurtulmuş, "Türkiye'de milli olan, yerli olan, kendi kökü üzerinde yükselen, bu topraklarda asırlarca yoğrulmuş medeniyet değerleri perspektifi ile çağını yorumlayan bir siyaset tarzına ihtiyaç var ki biz, Milli Görüş olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Milli Görüş her ne kadar 70'li yıllarda siyaset sahnesine çıkıp ete kemiğe bürünse de bu topraklarda aslında yüz elli yıllık fikri geçmişi vardır" ifadelerini kullandı.

12 Eylül Anayasası'nı değiştirin

Son günlerde Türkiye'nin gündemini meşgul eden konulara değinen Kurtulmuş, özellikle "Kürt Açılımı" çerçevesinde siyasilerin birbirlerini eleştirirken ortaya koydukları üslubun oldukça yanlış olduğunu belirtti. Siyasilerinin bu tavrının milleti kutuplaştırmaya yönelik olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu durumun çok ciddi sonuçlar doğuracağını ifade etti. Türkiye'de yaşayan bütün etnik kökenlerden insanın aynı medeniyetin çocukları olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Yapılması gerekenin hak ve özgürlükler prensibinde Türkiye'de yeni bir siyasi ve hukuki reform sürecinin başlatılması olduğuna inanıyoruz. Önce anayasanın zihniyetini, felsefesini değiştirerek 12 Eylül Anayasası yerine toplumun bütün kesimlerin onayından geçmiş bir anayasayı milletimize hediye etmeliyiz" şeklinde konuştu.

"One minute"nin gereği yapılmadı

Başbakan'ı "one minute" çıkışının ardından ilk tebrik edenin Saadet Partisi olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Hepimiz biliyoruz ki özellikle 1967'den beri İsrail'in en büyük gücü ne ekonomisi ne de silahlı kuvvetleridir. İsrail'in en büyük dayanağı uluslararası diplomatik gücü ve aleyhinde alınacak kararları bu gücü ile engelliyor olmasıdır. İşte böyle bir fırsat geçtiğimiz hafta Türkiye'nin önüne geldi. BM'ye bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun, İsrail'in nükleer kapasitesinin tartışılması ile ilgili bir gündemi vardı. Gündeme alınsın mı, alınmasın mı tartışmaları sırasında Türkiye Hükümeti temsilcisi salonun dışına kaçtı, alınmasıyla ilgili oylama yapıldı ve maalesef Türkiye çekimser kaldı. 51 ülkenin oyuyla İsrail'in nükleer kapasitesinin olduğu kabul edildi ancak Türkiye bu ülkeler arasında yer almadı. 'One Minute' diyorsan burada da Türkiye'nin İsrail'in nükleer silahlanması konusunda görüşünü ortaya koyacaksın. Eğer sen ona One minute diyorsan ben de buna 'One mınute, the end' derim. Film bitti. One minute diyerek insanlardan oy almak kolay, One minute demenin gereğini yerine getireceksin, İsrail'in zulmüne karşı oluşacak uluslararası diplomatik atakların öncüsü olacaksın" dedi.

Yüce Devlet Dergisi 1. sayısı ile yayında

Posted: 25 Sep 2009 02:46 AM PDT

Yüce Devlet Dergisi, II. dönem yayını 1 Eylül 2009 tarihli ilk sayısıyla başladı.


YÜCE DEVLET DERGİSİ

İKİNCİ DÖNEM BİRİNCİ SAYI

BASIN BÜLTENİ

* Yüce Devlet Dergimizin, II. dönem yayını 1 Eylül 2009 tarihli ilk sayısıyla başlamıştır.

* Dergimizin birinci döneminin 1 Ocak 1996 tarihli 6. ve son sayısında, "Yüce Devlet Çökmeyecek!" başlıklı bir yazı yazmıştık. Sözümüz yerde kalmadı ve Haydar-ı Kerrar Efendimizin Hayber Kalesi'ne tekrar tekrar hücum etmesi gibi biz de ikinci kez yükleniyor ve meydana çıkıyoruz.

* 2007 yılının Ekim ayında yayına başlayan www.yucedevlet.com sitemiz, birinci dönemin gözden geçirilip internete aktarılmasına ve ikinci dönemin hazırlanmasına vesile oldu. Sitemiz yayınına elbette devam edecektir, çünkü internet artık vazgeçilmez bir araç olmuştur; fakat mürekkep kokusuyla kâğıdın, dergi ile kitabın yeri bir başkadır ve öyle de kalacaktır.

* Birinci dönemde "Millet, din ve toplum; Devlet nimet ve saadettir." cümlesini slogan olarak seçmiştik. Sitenin ilk zamanlarında bunu kullanmaya devam ettik. Sonra yeni bir slogan kullanma ihtiyacı hissettik ve "Birliğin devleti, milletin medeniyeti için…" sözlerini seçtik. Bunun daha kapsamlı olduğunu ve bizi daha çok ifade ettiğini düşünüyoruz.

* Bizim ana görüşümüz şudur: İslam dini, medeniyeti, birliği, milleti ve devleti aslında bir bütündür. Bu kavram ve olgular, bütüncü bir anlayışla ele alınmalıdır. Tarih ve sosyoloji boyutuyla, tefekkür ve psikoloji temelleriyle, dil ve kültür olgusuyla, eski ve yeni yönleriyle, kitabi ve güncel taraflarıyla anlaşılmalı ve aktarılmalıdır. Yeniden birlik olmak, devlet, millet ve medeniyet atılımı yapmak gerekmektedir. Bunun yolu da bu kavram ve olguları, geçmiş birikimlerimizden yararlanarak yeniden ele almak ve tanımlamaktan, çağdaş düşünceden de yararlanarak günümüze taşımaktan geçiyor.

* Kendinize isim olarak neden "Yüce Devlet"i seçtiniz diye soruluyor. Bir kez daha anlatalım. Yüce Devlet, son büyük İslam devleti olan Devlet-i Aliyye'nin günümüz Türkçesiyle karşılığıdır. Devlet kelimesine en iyi sözlüklerimizden olan Şemseddin Sami'nin Kamus-ı Türkî'sinde şu karşılıklar veriliyor: "1. baht, tali', saadet. 2. nimet, mevki, servet. 3. müstakillen idare olunan hükümet ve ülkesi. 4. hükümet süren sülale." Yani devletin bir anlamı da nimettir, en büyük nimet ise İslam nimetidir ki "Yüce Devlet" de onun emrindedir. Devletin başka bir anlamı da saadettir, en büyük saadet ise İslam olmak; İslam milletinden, devletinden ve medeniyetinden olmak; İslam Birliği için cehd ü gayret sarf etmektir, "Yüce Devlet"in anlamı, amacı ve kapsamı budur.

* Dergimizi ilk dönemde 15 günlük olarak çıkarmıştık, bu dönemde aylık olarak yayınlamaya gayret edeceğiz. Sayfa sayımızı 20; fiyatımızı 3.00 TL, yıllık abone bedelimizi 36.00 TL (öğrenci ve öğretmenlere 30.00 TL) olarak belirledik.

* Yazı göndermek isteyenler, çalışmalarını her ayın 15'ine kadar haydarhepsev@gmail.com, yucedevlet@yucedevlet.com adreslerine word belgesi halinde ekleyerek göndermelerini istiyoruz; gelen her yazı incelenecektir.

* İkinci dönemin1 Eylül 2009 tarihli birinci sayısında yer alan yazılar ve yazarları şu şekildedir:

İSLAM BİRLİĞİ BİR ZİHNİYET MESELESİDİR! H. Murad HEPSEV (Başyazı)

ORUÇ TUTMAK Yüce Devlet (Deneme)

PUTHANE ve İBRAHİM PEYGAMBER Sabahaddin KURTAY (Tefsir)

KIRK HADİS TERCEMESİ VE ŞERHİ'nden Şeyhülislam Kemal Paşazade / Âşık Çelebi

bilgiye yaklaşım ya da Nitelikli bilgi Prof. Dr. Mehmet Canatar (Makale)

DİL DÜŞÜNCE İLİŞKİSİ Dr. Ramazan DEMİR (Makale)

TANZİMAT'TAN CUMHURİYET'E KANUNLAŞTIRMA Dr. Mehmet GAYRETLİ (Makale)

SESLER ve NAĞMELER "Arif Bir Şair" (Şiir Sadeleştirmesi)

YABAN MEYVA Abel Meeropol / H. Murad (Nazmen tercüme)

DAHHAK H. HEPSEV (Şerh-Roman)

Üstad Necib Fâzıl'la İlgili Bir Arşiv Belgesi Talip MERT (Makale)

KORKULU DOKUNUŞ Hayreddin MERAL (Hikâye)

ŞAHS-I MANEVİ OLARAK RİSALE-İ NURLAR ve MÜELLİFİ BEDİÜZZAMAN HAKKINDA Murad SIRRIOĞLU (Deneme)

Simülasyondan Metafiziğe Sinemada İmge Yunus Emre Tozal (Sinema Yazısı)

TARİH TASAVVURUMUZ HAKKINDA A. Ragıp AKAY (Deneme)

İKİ ŞİİR Haydar Murad

Çakma'ya Mektup BİLGEHAN AKINCIOĞLU (Deneme)

BENDE-İ ÂL-İ ABÂ Haydar Murad (şiir)

YENİDEN ÇIKARKEN ya da İKİNCİ DÖNEMİN BAŞINDA Yüce Devlet (Okuyuculara Hitap)

* Dergimizin idarehane adresi: Ankara Cad. Vilayet Han 10/202 Cağaloğlu / İSTANBUL

* * *

Daha nice sayılarda yeniden buluşmak dileğiyle Ramazan bayramınızı da tebrik eder; size, bize, bütün İslam âlemine ve insanlığa hayır, iyilik, güzellikler getirmesini dileriz.

Yüce Devlet Dergisi

Erdoğan'a yine YAHUDİ TUZAĞI!

Posted: 25 Sep 2009 02:27 AM PDT


Yahudi'nin fendi Erdoğan'ı bir kez daha yendi.

Başbakan Erdoğan'ın Amerika temaslarına en sert tepki MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz'dan geldi.. Başbakan Erdoğan'ın temaslarını "Anlamsız ve Boş" olarak niteleyen Yılmaz, "Yahudi'nin fendi Erdoğan'ı bir kez daha yendi. Olay budur. Amerikan Yahudileri Erdoğan ile ping-pong topu gibi oynuyorlar." dedi.

İşte 3 Hilal 3 Makam değişim Hareketi lideri MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz'ın Başbakan Erdoğan'ı topa tuttuğu o açıklama;

Amerika da İlk görüşme Yahudilerle merak etmeyin son görüşmede Yahudilerle olacak. Yahudilerden gelen açıklama One Minute'u unuttuk. Bunlardan sonra kim olsa unutur;
Kürt Açılımı ile doğuda mesafe aldılar, Doğuda Kürt isyan hazırlığı tamamlanıyor. Ermeni Kapısını açtırarak, İran'a karşı Ermenistan'ı üs haline getirip, Türkiye'yi karasal geçiş yolu yaptılar.
Güney Doğuda Mayınlı arazilerin kendi ellerine geçmesinin alt yapısını sağlayan tasarıyı hallettiler
Silah ihalelerini alıyorlar, Enerji hattını hallettiler..
Türkmenleri katledip Musul Kerkük ve Telafer Kürtleştiriliyor.
Tzipni Livni Kürt gazetelerine, Kürtler bizim stratejik ortağımızdır diye demeç veriyor. Biri de çıkıp sormuyor, Dedelerini Kürtler mi kurtarmıştı da? Birden bire stratejik ortak oldunuz bu Kürtler ile.

ONE MİNUTE'U UNUTMUŞ UYANIK YAHUDİLER

İşte Yahudi mantığı ile Erdoğan mantığı arasındaki fark.Yahudiler Erdoğan one minute dedi diye, neler elde ederek sonuç alıyor ,bizim sahte kabadayı da sadece avuç yalıyor.Sen gel baş et bakalım nasıl baş edeceksin bu kafa ile.Millette bu adamı hava alanın da kahraman ilan ediyor.Yukarda ki tavizlere bakın bakalım one minutten sonra halkının menfaatleri için gerçek kahraman kimler.Yazık millete.

Başbakan göreve gelmeden önce bisküvi satmak yerine benim yanımda 2 yıl staj yapsaydı, Yahudiler onu bu kadar kolay kandıramazdı.En azından satış yerine pazarlık kabiliyeti gelişirdi.
Bu kadar tavizi sen Yahudilere vereceksin adamlarda karşılık olarak one minutu unuttuk diyecekler.Ne ticari zeka ama? Sen bu tavizleri verdikten sonra değil one minute adamlara yüz kere de minute deseydin unuturlardı merak etme.

Bu Millet ve Erdoğan'a oy verenler Başbakanın Amerika'daki çocuklarının durumunu ve Erdoğan'ın bitmeyen Amerikan Yahudileri aşkını sorgulamalıdırlar.

haber form

Türk Milleti kimdir?

Posted: 25 Sep 2009 01:07 AM PDT

Nurullah AYDIN
25 Eylül 2009

Türk Milleti
kimdir!

Son günlerde kökleri belli olan ya da olmayanlar ýsrarla Türklük üzerine
tartýþma çýkarýyorlar. Öylesine çýkarýyorlar ki sanki bu ülkede Türkler
azýnlýkta. Oysa yüzde 87 si Türk olan bu ülke gerçeðini herkesin ama
herkesin çok iyi bilmesi, anlamasý gerekir.

Bu nedenle; yeni bir umudu içinizde yeþertmesi açýsýndan, çevremizde dönüp
duran hainlerin, sizlerin zihinlerinde kötü etkiler býrakmamasý için, fayda
saðlayacaðý düþüncesi ve inancýyla yakýn geçmiþte tarihte iz býrakmýþ olan
devlet adamlarýnýn yorumlarýndan Türk Milleti'nin nasýl tanýndýðýna dair
bilgileri sizlerle paylaþmak istiyorum.

"Ýnsanlarý yücelten iki meziyet vardýr. Birincisi erkeðin cesur, ikincisi
ise kadýnýn namuslu olmasýdýr. Bu iki meziyetin yanýnda hem erkeði hem de
kadýný þereflendiren bir meziyet daha vardýr. Oda icabýnda canýný
tereddütsüz feda edebilecek kadar vatanýna baðlý olmaktýr. Ýþte Türkler bu
meziyetlere ve faziletlere sahip kahramandýrlar. Bundan dolayýdýr ki;
Türkler öldürülebilir lakin maðlup edilemezler." Fransýz Ýmparatoru Napoleon
Bonaparte

"Türklerden bahsediyorum...Düþmanýna saldýrýrken amansýz bir kasýrga,
korkunç bir denize, insafsýz bir yýldýrýma benzeyen Türk, dost yanýnda ve
silahsýz düþman karþýsýnda bir seher yelidir, berrak bir göldür." Ýtalyan
þair Tasso

"Bütün milletler arasýnda en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek
olan yanlýzca Türklerdir." William Martin

"Irk ve millet olarak Türkler, bence geniþ imparatorluklar içinde yapýlan
kavimlerin en asili ve en baþta gelenidir." Fransýz yazar Lamartine

"Türkler kadar alicenap, asil, nazik bir milletin arasýnda hür bir esir
olarak yaþamak bilseniz ne kadar huzur veriyor." Ýsveç Kralý Demirbas Sarl

"Türkler ölmeyi biliyorlar, hemde iyi biliyorlar. Ben ölmeyi bilen bir
milletin yenilmeyeceðini bilecek kadar tecrübeliyim." Avusturyalý General
Monteccuccoli

"Türkler, eþsiz bir vatana yaraþan eþsiz insanlardýr." Fransýz General Conte
de Bonnoval

"Türk, asillerin asilidir. Yapmacýk olmayan, gösteriþi bulunmayan bu pek
yüce asalet, ona tabiatýn bir hediyesidir." Pierre Loti

"Türklerin yanlýz sonsuz cesareti deðil, iradeleri de sersemleþtiren birde
zekalarý vardýr." Rus Komutan Carnayev

"Silahlý bir milletin en can alýcý timsali Türklerdir. Türk ata biner gibi
oturur, keþfe yollanan asker gibi uyanýk yürür. '' Moltke

''Türkler bir ýrk ve millet olarak yeryüzünün en þerefli
insanlarýdýr."Fransýz yazar Lamartine

"Türk kadýnlarýnýn en büyük süsleri Türk oluþlarýdýr. Onlar süslenmek için
elmas veya zümrüt takmazlar. Çünkü her Türk kadýný canlý birer inci ve paha
biçilmez bir pýrlantadýr." Wortley Montagu

"Türkler kahramandýrlar. Dostlarýna zarar vermezler fakat kazanç
verirler."Çek bilgini Comenius

"Türklerin biricik sevdikleri þey hak ve hakikattir. Hiçbir haksýzlýk
yapmadýklarý halde haksýzlýða uðramýþlardýr." Ýngiliz devlet adamý William
Pitt

"Türklerin ruhu yeniden parlayacak ve silah kullanmak için doðan bu kahraman
milletin tarihi eski ýþýðýný bulacaktýr." Alman eski Genelkurmay baþkaný
Feldmaresal von Moltke

Deðerli okurlarým; bu yorumlarý çoðaltmak mümkün!
Ýnsanlarýn karþýsýna çýkan sorunlar veya engeller karþýsýnda motive olma
þekli çok farklýdýr, her insan farklý þekilde veya þekillerde kimliðine
karþý hareket edenlere karþý motive olur. Benim de motive olmamda yardýmcý
olan etkenlerden biri bu tür sözlerdi.

Bizleri millet olarak tarihimizden, ecdadýmýzdan öylesine koparmak istediler
ve istiyorlar ki, bizlere kendi içimizdeki vatan hainleri bizlere ne
olduðumuzu bile unutturmak, bizi kendimize, ecdadýmýza, tarihimize ve hatta
yaþadýklarýmýza bile yabancýlaþtýrmak, bizi bizden ayrýþtýrmak, kopartmak,
bölmek ve bunun sonucunda da yutmak ve yok etmek istiyorlar.

Bir Roma atasözü: "Sadece þimdiye deðil, ayný zamanda gelecekte ki
geliþmeleri de açýk bir þekilde öngörebilen kimse bilge kiþiliðe sahiptir."

Günün Sözü: Kim olduðunu bil ki yok edilmeyesin.

[anadoluhaber:35404] Karşılıklı kadeh kaldırdılar.

Posted: 25 Sep 2009 12:41 AM PDT

Karşılıklı kadeh kaldırdılar.

Başbakan Erdoğan`ın Obama`nın korumaları ile yaşadığı skandalın ardından Başkan Obama, bakın Erdoğan`ın nasıl gönlünü almaya çalıştı.Erdoğan ve Obama yaşanan skandal sonrası bir aradaydı. ABD Başkanı Obama, aynı masada oturduğu Erdoğan`la karşılıklı kadeh kaldırdı. Obama ve Erdoğan`ın karşılıklı kadeh kaldırmış halleri akıllara TAKE IT EASY BROTHER* sözlerini getirdi.


--
HAKİKATİN HATIRI DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR
(HZALİ ra.)

[anadoluhaber:35403] OBAMA PROJESİ

Posted: 25 Sep 2009 12:35 AM PDT

OBAMA PROJESİ

Kategori: MAKALE

Bundan dört ay önce (Nisan 2009) ABD başkanı Obama TBMM bir konuşma yapmıştı. Obama meclis konuşmasının bir bölümünde Türkiye’den dört konu ile ilgili istek de bulunmuştu. Obama; Heybeliada Ruhban okulunun açılması, Ermeni sınır kapısının açılması, Kıbrıs’ta limanların Rumlara açılması ve Kürtlere haklarının verilmesi noktasında direktiflerini sıralayıp çekip gitmişti.



--
HAKİKATİN HATIRI DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR
(HZALİ ra.)

OBAMA PROJESİ

Posted: 24 Sep 2009 09:22 AM PDT


Bundan dört ay önce (Nisan 2009) ABD başkanı Obama TBMM bir konuşma yapmıştı. Obama meclis konuşmasının bir bölümünde Türkiye'den dört konu ile ilgili istek de bulunmuştu. Obama; Heybeliada Ruhban okulunun açılması, Ermeni sınır kapısının açılması, Kıbrıs'ta limanların Rumlara açılması ve Kürtlere haklarının verilmesi (sanki Kürtlerin gasp edilen hakları var) noktasında direktiflerini sıralayıp çekip gitmişti. Sağ olsunlar!!Vekillerin tümü Obama'yı ayakta alkışlamıştı.

Aradan fazla bir zaman geçmeden Ağustos ayında Hükümet ABD Başkanı Obama'nın TBMM de dile getirdiği dört taleple ilgili olarak "Kürt Açılımı", Ermeni Açılımı" ve "Azınlıklar Açılım" adı altında üç tane açılım sergiledi.

Malumunuz Başbakan R.Tayyip Erdoğan 20 Eylülde G-20 zirvesi için ABD gitti. Gezi ile ilgili gazetecilerin "Kürt Açılımı ABD gündeme gelecek mi?" sorusu karşısında Başbakanın "Açılımı oradaki dostlarımızla paylaşacağız" cevabı çok manidardır.


Ağustos ayında Hükümetin peş peşe ortaya attığı açılımların muhalefet tarafından "Bu açılımlar ABD Projesidir" yaklaşımına, Başbakanın cevabı "namussuzlar-alçaklar" olmuştu.


İşin esasında dört ay gibi kısa bir zaman diliminde gelişen bu süreç (Obama'nın Türkiye ziyareti, AKP açılımları, Başbakanın ABD ziyareti) AKP nin ortaya attığı açılımların yerli mi, yoksa Atlas okyanusu ötelerinin projeleri mi oldukları yönünde bizlere net bilgiler veriyor.


Hiç kimse AKP'nin ortaya attığı açılımların dış taleplerden kaynaklanmadığını söyleyerek "siyasi marabalık" yapmaya kalkmasın. Bu gün Türkiye'nin gündemindeki AKP'nin gündeme getirdiği açılımların tümünde dış etkenlerin taleplerini görmemek için "siyasi maraba" olmak gerek.


"Hadi canım sende" diyecek olan "siyasi marabalara",
---- AB müktesebatını ve Türkiye ile ilgili İlerleme raporlarını
---- Obama'nın TBMM'deki konuşmasını iyi okuyun, derim.


"AB talepleri, Obama'nın konuşması ölçü değil" diyorsanız, Başbakanın "Açılımı oradaki dostlarımızla paylaşacağız" sözünündemi hiçbir anlamı yok?

Başbakanın; "Kürt Açılım" daha sora "Barış Projesi", "Demokratik Açılım" ve en son "Anneler ağlamasın projesi" olarak adlandırdığı ve Türk Milleti ile paylaşmama adına mecliste "gizli oturum" yapmayı düşündüğü projesini ne hikmetse ABD'deki dostları ile paylaşmakta bir sakınca görmüyor.


AKP'nin gündeme getirdiği "Kürt Açılımı "projesine son şekli "ABD'deki dostlarla" müzakere edildikten sonra verilecek gibi gözüküyor. Muhtemelen Başbakanın ABD dönüşü içeriğini açıklayacağı "Kürt Açılımı" projesine "ABD Projesi değildir" diyecek olan "siyasi marabalara" acilen doktora gitmelerini tavsiye ederim.


Rabbim şifalar versin. Kalın sağlıcakla
BBP Terme İlçe Başkanı Rasim Kani
Alperence.org.



[anadoluhaber:35398] Re: Yazmış Olduğum Yazılar Bana Tekrar Gelmemektedir

Posted: 24 Sep 2009 08:45 AM PDT

yazilarinizi okuyorum tesekkur ederim   iki ay kadar turkiyede kaldim dolayisiyle bilgisayarim yanimda olmadigi icin size geri donemedim.   islerinizde basarilar dilerim             melek

2009/9/18 ahmet dogan simsek <ahmetdogan.simsek@gmail.com>
Yazdığımız yazılar gruba gönderilince tüm grup üyelerine dolayısı ile kendimizede gelir buda yazının yayınlanmış olduğunu gösterir. Yukarıdaki ayrıntıları tıkladığınızda şu yazı çıkar.
 
tarih18 Eylül 2009 23:38

Yazının sizden geldiğ gruptan yayına konduğu ve cevap verenlerin cevabını yanıt bölümünde tekrar gruba göndereceği belirtilmiş.
Habuki sizden çıkan yazıda
yanıt bölümü yoktur. mesela
 
tarih18 Eylül 2009 17:09
 
Selamlar
 
18 Eylül 2009 23:38 tarihinde Yakup MUSA <yakupmusa@gmail.com> yazdı:
 
        Yazmış olduğum yazılar tekrar Gelen Kutusu'na gelmemektedir. Yazımın yayınlandığını görememekteyim. Lütfen sizce yapılacak bir işlem varsa yapmanızı rica ederim.
 
        Selam ve saygılarımla.







[anadoluhaber:35397] Haber Önerisi

Posted: 24 Sep 2009 05:57 AM PDT

PROF.DR. M.TAHİR HATİPOĞLU’NDAN DİL DERNEĞİ’NE TEPKİ

 

Tanınmış profesörlerden M. Tahir Hatipoğlu’nun kurucu üyeliğini yaptığı Dil Derneği’ni kınadığı öğrenildi.

 

24.09.2009 günü Dil Derneği’ne verdiği dilekçede Hatipoğlu şunları dile getirdi:

 

“77. Dil Bayramı kutlamaları için gönderdiğiniz çağrı yazısını aldım. Dernek’in kurucu üye olarak mutlu oldum.

 

Kutlama izlencesinin Onur Ödülleri bölümünü inceledim; şaşkına döndüm. Derneğimizin, bir bilim derneği değil de siyasallaşmış kitle örgütü olduğu kanısına vardım. Derneğin erişim sayfasında Onur Ödülleri yönetmeliğini bulamadım. Kendi kendime, “acaba bu kişilere hangi gerekçeyle onur ödülü verildi” diye sorguladım. Keşke gerekçeler de yazılsaydı.

 

Örneğin: Kemal Anadol, Mustafa Balbay, Fikret Bila, Tolga Çandar, Sedat Ergin, Sabih Kanadoğlu’na bu ödül niçin verilmiştir? Anlamada zorluk çekiyorum. Kanadoğlu’nun ne özelliği vardır da Dil Derneği’nin, hem de Onur Ödülü’ne değer bulunmuştur. Aynısı Kemal Anadol için geçerlidir. Kitaplarında Türkçe kullanıyor diyorsanız, onun gibi ve ondan daha ileri Türkçe sözcük kullanan nice yazar çizer var. Hukuk alanında bana göre Türkçe’yi en iyi kullanan yargıç Prof. Dr. Sami Selçuk’tur. Bundan daha iyi Türkçe kullanan yargıç yoktur; varsa ortaya çıksın. O’na verelim. Dil Derneği bula bula bu kişileri mi bulmuştur?

 

Onur Ödülü verilenlerden, bildiğim kadarıyla uygun olabilecek isimler şunlardır: Rüştü Asyalı, Erdal Atabek, Yekta Özden, O. Nuri Poyrazoğlu, Mahir Ünlü, Orhan Velidedeoğlu. Bunlar dışındaki isimlere, hak etmedikleri için,  katılmıyorum. Onur ödülü için bir kural, yol yordam yok mudur? Bu tür yanlışlar Derneğimizi yıpratmaz mı, yaralamaz mı?

 

Yönetim Kurulu’nu eleştiriyor ve kınıyorum. Bundan sonra bu tür yanlışların yapılmamasını diliyorum.

 

Dil Derneği bin bir güçlükle kurulmuş saygın bir dernektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Türk Dil Kurumu’nun mirasçısıdır. Günlük ünlülerden ve siyasal görüntü verecek tavırlardan sakınılmalıdır.

 

Bilgilerinize sunarım. “

 

Haber: Salih Ertan Ulakoğlu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

[anadoluhaber:35395] Yepyeni : YARATIĞIN ÖLÜMÜ

Posted: 24 Sep 2009 02:48 AM PDT

            YARATIĞIN ÖLÜMÜ

  Yazan : Ahmet Ünal ÇAM

 

          -Öndeki yaratığı görüyor musun, ne kadar yaklaştı? Oldukça cesur galiba.

-Görüyorum ama sen ne kadar rahatsın?

-Bunlarla ilgili bilgi edinmiştim.

-Bilgi mi ! Nasıl edinebilirsin ki!

-Karşıma çıkınca önce şaşırdım ama hemen hatırladım. Yıllar önce bunlarla karşılaşmış birisinin kayıtlarına rastlamış, incelemiştim.

-Çok mu tehlikelilermiş.

-Hayır aksine, “Bu geri kalmış yaratıklar, kolayca yakalanabilir” diye belirtiyordu.

-Emin misin? Ben çok korkuyorum.

-Korkma, korkma. Beni izle bak, nasıl da kolay yakalayacağım.

-Yakalamak mı! Yanlarına mı yaklaşacaksın?

-Yaklaşmaktan da iyisini yapacağım.

-Dur lütfen dur.

-Korkma dedim, bunlar saldırgan değil.

-Kayıtlara bu kadar güvenme, hata yapmış olabilir veya benzer bir yaratığı anlatmış olabilir..

-Benzerlik filan değil, kayıtlardaki yaratık tamamen bunların cinsindendi.

-Uzun zaman olmuştur kayıtlardan sonra, belki gelişmişlerdir.

-Hayır hayır, aynı canlılar, aynı görüntüler.

Bu cümleyi söyler söylemez en yakın yaratığa doğru ilerledi, diğer yaratıklar epey uzağa çekilmişti. Arkasından aynı heyecanlı ses ikaz ediyordu;

-Dikkatli ol ne olursun. Öndeki yaratık biraz geri çekildi, durdu. Saldırmaya hazırlanıyor galiba. Bak bak ses çıkarıyor. Bunlar konuşma sesleri mi?

-Saçmalama, geri yaratıklar ancak homurtu çıkarır. Bunun çıkardığı se de bir tür homurtu.

-Sana doğru uzanıyor. Yine ses çıkarıyor. Seni yakalayıp yiyecek galiba, geri dön silahını al lütfen.

-Hayır olmaz. Kayıtlarda silah görünce hemen kaçtıkları yazıyordu. Kaçarsa yakalayamayız. Baksana diğerleri korkup ne kadar uzağa gitti. Ayrıca, saldırgan olsalar böyle kaçmazlardı değil mi?

-Haklısın galiba ama korkuyorum işte. Ne de olsa ilk defa gördüğümüz yaratıklar, bambaşka bir gezegenin canlıları.

Birden bağırdı;

-Dikkat et, sana uzanıyor.

-Beklediğim buydu işte, bak şimdi.

O da, kendisine uzanan yaratığa uzandı. Dokunur dokunmaz bir an ışık parladı ve yaratık cansız yere yığıldı.

-Gördün mü bak, çok geri bir yaratık. Kaçmayı bile akıl etmedi.

-Ama, bunu yakaladığını görünce diğerleri kaçtı. Onlar daha mı akıllıydı acaba?

-Bilmiyorum belki de gelişmekte, öğrenmekte olan bir yaratık türüydü. Her neyse bu av bize uzun süre yeter.

-Sana uzanırken çıkardığı sesler neydi acaba?

-Kaydettin değil mi?

-Tabi ki kaydettim. Araştırmacılar bu kayıtlara çok önem veriyor.

-İlkel yaratığın çıkardığı sesler bir tür mana içeriyorsa bunu çözebilirler belki de.

-Ne manası olacak ki? En fazla ihtimalle, senin ona yiyecek vereceğini sanmıştır. Yiyecek isteme homurtusudur. Bak sana dokunmaya çalışırken ki kaydın seslerini dinle.

Ekrandaki görüntüden yaratığın sesini dinlediler; “Merhaba ben insan. Dünya’ya hoş geldiniz. Biz dostuz , uzat elini!”

 

Ahmet Ünal ÇAM         24-09-2009  01:00

 

Şair-Yazar

Ahmet Ünal ÇAM
ahmetunalcam@gmail.com  

Öyküler           Şiirler 

YAŞASIN ROMANTİZM : http://www.facebook.com/group.php?gid=205611100233

 


IMPORTANT: The contents of this email and any attachments are confidential. They are intended for the named recipient(s) only.
If you have received this email in error, please notify the system manager or the sender immediately and do not disclose the contents to anyone or make copies thereof.
*** eSafe scanned this email for viruses, vandals, and malicious content. ***


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.